Sunday, April 3, 2011

I observe..I learn!! I see what I see, not I see what u see


****ini adalah scheduled entry****

Assalamualaikum....
Aku nak citer sikit ape yg berlaku sepanjang honeymoon aku kat rumah..haha..
Adik aku..si zairi tu kena semput sampai masuk wad...and guess what..masa tu besday dia kot..27 mac..





Yiyi..yiyi..asek sakit je ko ni...sedang memakai topeng oksigen pun sempat posing..dia kot yg suruh aku amik gambo2 ni...x padan dgn sakit..isk3..

apalah..orang celebrate besday kat umah tapi dia kat hospital pulak..huhu..papepon..hope that you’ll get well soon so that i can bully2 you!!!haha..hampeh punye kakak..
tak tahulah..sekarang ni musim sakit or what because..aku pun baru dapat tau yg ade sorang mak sedara aku ni masuk hospital jugak...sampai pi hospital kat JB tu..dia kena batu karang..haishh...harap2 la cepat sembuh...
hari ni ramai jugak org yg nak melawat pesakit2...dok menunggu kat luar sementara waktu melawat pukul 12.30pm dibuka...sementara tengah tunggu2 ni..aku sempat la tengok2 org yg lalu-lalang..kakitangan kat hospital nie..kot2 la ade terjumpe pharmacist ke..hehe..tapi rasenye x de kot..yg aku nampak..doktor2 yg kalut lari sana sini ade la..yg aku pelik kat sini..penampilan doktor2 ni sempoi je..x tau la kalau diorang ni baru je sampai...tapi seriously,,aku pelik jugak bile tengok diorang ni ade yg pakai selipar je...pakai t-shirt and jeans pun ade,,ermm..memang boleh ea??bukan kena pakai smart2 formal ke macam ape yg diorang selalu pakai mase study kat universiti dulu??hurmm..terdapat kekeliruan di sini ye..x pe la..aku anggap..mungkin diorang ni x sempat nak tukar baju kot..or mungkin ade emergency ke..kan..kan..lantaklah diorang..malas nak fikir..haha..
and then...aku tengok manusia sekarang ni masih lagi mementingkan harta dpd hubungan persaudaraan...aku ingatkan cuma dlm drama2 je yg ade org suke rebut2 harta..gaduh2 pasal wasiat la...rupe-rupenye kat alam realiti ni pon ade jugak...
x paham la..kenapa sanggup mengenepikan darah daging sendiri demi harta yg x seberapa tu..isk3...aku harap sgt..bile da dewasa nanti perkara2 camni x berlaku kat aku.. x mau la camni kan??x best la..asek2 pk pasal harta parents yg bakal kite dapat...why don’t kita cari je sendiri duit banyak2..baru la puas kan...x payah la nak menumpang kat harta parents..memang la hakikatnye harta yg parents kite cari tu utk kite..utk membesarkan kite...utk menyenangkan hidup kite..tapi..x kan la..kalau kite da besar..kite pulak sebok2 nak merebut harta2 tu semua??penat2 diorang cari utk kite..tapi kite langsung x hargai penat lelah diorang..
ye la..lepas da dapat je harta2 pusaka semua tu..dgn sesuke hati je kau campak parents kau kat rumah orang tua2...
ambooiii..banyak hodoh muke kau???kau ingat diorang tu anak kucing ke??
(maaf la..ter-emo pulak..aku tau readers sume x macam tu kan..korang sume baek2 kan??hehe)

sbg peringatan kat semua org and diri sendiri..
mase kite mati nanti..harta tu x kan boleh kite bawak sekali..say bye2 la to all our money..car..banglo kat atas bukit tu...blaa...bla..bla..
lagipun kalau difikir-fikir balik..muat ke liang lahad tu ko nak sumbat dgn BMW ko??x kan...
jadi..pk2 la..renung2kan n selamat beramal!!!

(Rx:kadang2 perkara baru tu kite peroleh melalui pemerhatian terhadap persekitaran kite..x semestinye semuanye kite belajar kat dlm kelas kan..jadi..rajin2kan la observe what’s around you..kite matang melalui pemerhatian..we learn as we observe... ^__^..entah pape yg aku merapu nie..huhu)

..tak tau la kenape jadi inverted ni..
Tumpang..tumpang..aku pon nak masuk dlm post ni jugak..haha..sebok je...baru balik dari melawat adik aku tu la..heee



2 hot people like this:

Ibnushukran said... [Reply]

alaha kesianya.. doakan smoga dia cpat sihat eperti biasa.. :)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Thanx..skarang ni dia da 0k ckit..hehe