Saturday, October 22, 2011

tolong jangan goda aku boleh tak???!!!

Assalamualaikum…

mood faces
haha…kepala tengah biol sekarang…emosi jugak bercampur-baur…tandanye???!!!
yup…betul tu..itu menandakan si DIA datang lagi…
sape lagi kalau bukan si…
..
..
..
..
Exam

tapi…si DIA pulak datang menggoda aku…actually it’s “mereka”…haha..
..
..
tumblr_l4xdk91MQS1qazko2o1_400_large


dan si DIA pulak semakin jauh melarikan diri daripada aku....
..
masa
ohh..jangan la lari laju sangat wahai encik jam…huhu..aku belum start lari lagi nih…
..
..
argghhh…ini boleh mendatangkan…

stress word

hishhh….

tak boleh jadi ni…kena cepat2 switch on study mode…
EXAM MOOD ukm

tetiba terjumpe UKM punye…semangat2..haha..

selalunye..bile exam mood dah datang..aku akan bertukar menjadi seorang yg dingin dan pendiam …konon sbg tanda “DO NOT DISTURB ME” la…tak tau kenapa..mungkin hormon terlebih or terencat kot masa tu…haha..

tak kesah la pasal tu..

...now..the question is:
SHOULD I THROW AWAY MY LAPTOP FOR THE TIME BEING??
sebab aku ni mudah sangat digoda dan tergoda olehnye...huhu..
Ya Allah..kuatkan la imanku...amin...

(Rx : entah bile dean list dapat aku rembat…sob3…)

Wednesday, October 19, 2011

My 1st wordless wednesday!!!

Life as a pharmacy student...

p/s : ce zoom kat tablet putih yg bulat tu...tulisan ape yg korang nampak??? :D

**mood : excited tengok tablet compressing process dekat lab..haha**
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, October 17, 2011

Arak ni nampak sedap la...boleh aku try minum tak??

Assalamualaikum..

sedapnye beer ni...erkk...


perghh..tajuk macam nak mintak kena sebat 40 kali pulak kan…astaghfirullahalazim…

sebenarnya,tak terlintas pun nak update blog hari ni..but when I came across this thing at fb, I think I would like to express my opinion regarding this matter...


aku rasa isu “beer halal” ni dah lama kan…dah lapuk..dah basi...haha...entah ape perkembangan terbaru pasal isu ni pun aku tak tau..ye la..aku pun dah lama tak baca paper,so macam katak kat dalam gua la..tak tau pape…isk3…

I’m just curious…perlu ke nak cipta benda2 macam ni??apakah rasional di sebaliknya?adakah hal ini disebabkan oleh kekurangan bekalan minuman di negara ini??oh..kenapa tiba2 aku berbahasa baku pulak ni??haha..


setahu aku yg tak berapa expert dalam hal2 agama ni, benda yg memabukkan itu memang HARAM hukumnya….tak kira la MABUK KUAT ke, MABUK SEDRHANA ke, MABUK SIKIT ke…kalau dah memang mabuk tu mabuk la jugak…(macam berbelit2 pulak aku cakap ni..)…malahan air tuak atau air tapai yg dah lama diperam tu pun boleh dikategorikan sbg haram sebab berpotensi mendatangkan mabuk,apatah lagi minuman yg memang mengandungi bahan yg memabukkan, macam alkohol tu…


well…siapalah aku kan…nak bagi komen lebih2…kang tak pasal2 sebar ajaran sesat pulak dah…pastu nanti kena serang pulak..hohoho..

tapi,tu la..aku agak terkilan sebab PM kita sendiri dah try-test “beer halal” tu…apo laie nak dikato eh??(aku pun x sure pic ni pic terbaru or yg lama punye..main taruk je..haha..)

ape2pun..kita sebagai seorang Muslim…pandai2 la fikir mana yg baik dan mana yg buruk utk kita….in fact,berlambak lagi makanan n minuman yg dijamin halal kat luar sana tu…so,toksah la nak gatal2 cuba benda yg bukan2 pulak….nanti kalau dah jadi darah daging sape nak tanggung???lu pikiaq la sendiri!!…


(Rx : orang cakap daging lembu pendek kaler pink tu 10x lebih sedap dpd daging ayam…so,kot2 la kalau lepas ni binatang tu pun halal jugak,agak2 ramai tak orang kita yg try??erkk...)

Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, October 13, 2011

Tikus dan aku adalah kawan baik!!!!

Assalamualaikum....

Just nak share experience aku hari ni....hehe...nampak tak tikus kat atas tu???dia dah pengsan lepas aku inject dia dgn drug dlm experiment Pharmacology tadi....

Wahhh...excited gile aku walaupun mule2 tu mcm tergedik2 takut nak buat....biasa la...pompuan...dgn tikus pun takut....haha...


Tapi kan..at least..dapat la jugak aku merasa jadi doktor kejap even it just a mice....ehehe...


So...ade sesape berani nak kena inject dgn aku???tapi...keselamatan tanggung sendiri la yerk....ahahaha
:-D
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, October 9, 2011

Sape cakap aku tak cantik???

Assalamualaikum…

hello beautiful boys and handsome girls…err..boleh macam tu??
haha..tajuk tak boleh blahh kan…takde kena mengena pun…cuma nak cakap yg semua orang itu cantik….pedulikan ape yg orang lain cakap pasal diri kita..yg penting kita jadi diri sendiri…yeah!!…macam ape yg si Selena Gomez cakap kat aku semalam…ehh..tak percaya ke??.. =P


selena-gomez-who-says1


Selena Gomez - Who Says


I wouldn’t want to be anybody else
[Verse 1]
You made me insecure
Told me I wasn’t good enough
But who are you to judge
When you’re a diamond in the rough
I’m sure you got some things
You’d like to change about yourself
But when it comes to me
I wouldn’t want to be anybody else

Na na na na na Na na na na na
I’m no beauty queen
I’m just beautiful me
Na na na na na Na na na na na
You’ve got every right
To a beautiful life
C'mon

[Chorus:]
Who says
Who says you’re not perfect
Who says you’re not worth it
Who says you’re the only one that’s hurting
Trust me
That’s the price of beauty
Who says you’re not pretty
Who says you’re not beautiful?
Who says ?

[Verse 2]
It’s such a funny thing
How nothing’s funny when it’s you
You tell ‘em what you mean
But they keep whiting out the truth
It’s like a work of art
That never gets to see the light
Keep you beneath the stars
Won’t let you touch the sky

Na na na na na Na na na na na
I’m no beauty queen
I’m just beautiful me
Na na na na na Na na na na na
You’ve got every right
To a beautiful life
C'mon

[Chorus]
Who says
Who says you’re not perfect
Who says you’re not worth it
Who says you’re the only one that’s hurting
Trust me
That’s the price of beauty
Who says you’re not pretty
Who says you’re not beautiful ?
Who says ?
Who says
Who says you’re not start potential
Who says you’re not presidential
Who says you can’t be in movies
Listen to me, listen to me
Who says you don’t pass the test
Who says you can’t be the best
Who said, who said?
Won’t you tell me who said that?!
Yeah, oh
[Chorus]

betul..aku tak tipu..si Selena ni cakap dgn aku semalam…tapi..kat radio je la…hahaha..(ok fine..aku buat lawak bodoh pulak..)

…mesti korang semua dah dengar lagu ni berulang2 kali kan??siap ade yg buat ringtone lagi tu..ehehe…semangat2…

Lagu ni kira baru lagi la kan…aku pun tak sure sangat sebab aku pun baru je dengar baru2 ni…maklumlah dah lama tak dengar radio…so tak tau sangat la ape lagu2 terbaru sekarang ni…

so, bile aku dengar lagu ni ,telinga aku cakap :

“ehh..macam best la pulak…dah lama aku tak layan lagu omputeh ni…ye la..before this..asek2 kpop..kpop..kpop..sampai saturated dah koklea ni…haha…”

nah…amik kau..telinga dah mula berkata-kata…sampai terkeluar istilah saintifik lagi…hoho..
apepun..lagu ni memang best & menaikkan semangat aku…besides lirik dia takde la mengarut sgt macam yg kat dalam sesetengah lagu omputeh tu….so boleh la aku layan…boleh la aku nyanyi a.k.a jerit kuat2 (walaupun pitching dah lari berbatu2) bila aku stress ke geram ke…or bile aku nak praktis utk masuk audition AF 10…ehh???hahaha…

::  so….who says you’re not pretty???who says???!!! ::

p/s : ye aku tau..aku dah janji tak nak hadap blog ni lagi…tapi…actually..entri ni aku taip before tido malam tadi…mata tak ngantuk lagi…so amik kesempatan kejap boleh kan???hehe…ye la..penat kot buat proposal sepanjang malam…(ye la tu sepanjang malam..haha)..tu pun tak siap lagi..hehhh…

(Rx : aku nak cari pakwe yg lebih muda macam bf Selena Gomez boleh tak??haha..ok tak…lawak je… ;P )

Sunday, October 2, 2011

49 days : perjalanan mencari kasih sayang yang tulus suci…

Assalamualaikum…annyeonghaseyo…

in 49 days…you must gather three pure teardrops from three people who truly love you apart from your family…or otherwise you’ll be in the elevator!!
 
“bila roh yg tak puas lagi menikmati hidup bertemu dgn insan yg dah hilang harapan utk meneruskan hidup,apekah yg akan berlaku??”
 
49-Days06
sape dah tengok drama ni sila menangis sekarang!! T_T

yeah..here we go again…satu lagi korean drama yg sangat aku suka..sampai aku sanggup bersengkang mata utk menghabiskan kesemua 20 episod dlm minggu ini jugak…(perghh…kalau study tak nak pulak kau bersengkang mata kan??!!!grrr…)

drama ni memang sangat3 touching sehingga berjaya membuatkan aku mengalirkan air mata tanpa sedar..haha…macam poyo je bunyinye…tapi aku rasa mereka2 yg dah tengok drama ni mesti setuju kan dengan aku???tak tau la kalau aku sorang je yg over…berhati tisu..terlalu jiwang dan sensitif…tapi aku mengaku…memang aku tangkap leleh la tengok citer ni..nasib baik aku tengok sorang2 je…kalau tak jatuh la maruah aku…ahaha…(konon nak control cun la tu..cehhh)

 walaupun ending citer ni tak seperti ape yg aku harapkan, tapi aku rasa masih boleh diterima la..takde la sampai aku rasa nak bako2 je laptop akibat ketidakpuasanhati yg melampau.…hey..kita kena sedar…hidup ni tak selalu diwarnai dgn perkara yg indah2 belaka…life’s not always like a fairytale..yg selalu berakhir dgn ‘happy ending’...betul tak??(lu pikiaq la sendiri.. =P)

bila aku tengok citer ni…baru aku sedar...bukan senang nak cari orang yg betul2 sayangkan kita dgn ikhlas tanpa kepura-puraan…dalam dunia yg penuh dgn manusia2 hiprokit & bertalam dua muka macam sekarang ni…it’s almost impossible!!!even bestfriend yg betul2 kita percayai pun boleh tikam kita dpd belakang…apatah lagi orang luar…bukan nak cakap ape la..tapi itulah realitinye kan..hakikatnye cuma family kita je yg memang betul2 sayangkan kita…yg sentiasa berada kat sisi kita bila susah dan senang…
kalau la aku yg berada kat tempat Ji Hyun tu…sempat tak agaknye aku cari air mata tu?ade ke orang yg sanggup menangis utk aku??ade ke orang yg betul2 sayangkan aku kat dunia ni??ade ke??!!!ehh..apesal aku pulak yg terlebih emo ni??sorry..sorry..aku terlalu menjiwai watak Ji Hyun pulak dah..haha..

fine..sebelum aku terbawa2 oleh emosi yg melampau,baiklah aku berhenti..

tapi…sebelum tu..macam biasa…mestilah ade tayangan gambar kan….haruslah…hehe.. 
49-Days14
49 hari mencari kasih sayang yg suci….bila tengok citer ni,kita akan sedar bahawa setiap saat yg berlalu itu adalah sangat2 berharga…


                 49-Days10
the main casts…daebak!!!


49-days-korean-drama (1)
Yi Kyung vs Ji Hyun
sape sangka..rupa2nye dorang ni adik-beradik kan…(dlm citer ni la..)..


55247709960001
3 butir air mata yg sangat berharga…susah beb si Ji HYun tu nak cari…sampai akhirnye dia sendiri hampir berputus asa….

49-Days38
Mr. Scheduler a.k.a Jeong Ill Woo yg sangat hensem…ohh tetiba aku terus jatuh hati kat dia..omo..omo..pang!!!


49-Days42
korang tak rasa ke yg dia ni sgt macho bila duduk kat atas motor macam ni???***fainting again…lol

49-Days6
Nam Gyu Ri ni memang nampak perfect sgt…macam anak patung dah aku tengok muka dia ni…baby-faced beauty betul la dia ni even dah 26 tahun…


49-Days9
Lee Yo Won unnie…aku sangat suka dgn lakonan dia dlm ni…ye la…melakonkan 2 perwatakan yg berbeza dlm 1 badan…haruslah mencabar kan…lagi2 watak Yi Kyung yg dah putus harapan utk hidup tu..sadis betul…

***tq Mr Google for these lovely pics…

since aku dah pun menamatkan kajian aku dlm korean drama ni,aku kena la susun balik jadual hidup aku yg agak tunggang-langgang sepanjang minggu ni…no more wasting of time…starting next week…kelas bertambah packed…dah la start pukul 8 hari2…adoiii..pengsan..haha..maybe lepas ni kena kurangkan masa mengadap blog ni…MAYBE la..haha..aku ni bukan boleh percaya sgt…Insyaallah aku boleh…kena la utamakan ape yg lebih penting kan…aja…aja..fighting!!!

(Rx : mood hari ni : happy sebab Chlorophyll jadi Juara tadi!!!yea!!)

Saturday, October 1, 2011

Ikatan kekeluargaan itu sangat kuat kan...

 

...Assalamualaikum...

Kejap je masa berlalu kan...hari ni dah pun 1 oktober....Syawal pun baru je melambai pergi meninggalkan kita....selamat tinggal Syawal....harap kita dapat bertemu lagi tahun depan....insyaallah...

Sedar tak sedar dah masuk 3 minggu aku bermastautin kat kolej ni...busy pun dah mula busy…kelas dari pagi sampai petang…ngantuk dalam kelas tu dah memang wajib la…tak tau dah nak buat macam mana lagi utk atasi sindrom ni…azam semester baru ni tak nak tido dalam kelas..tapi…hurmmm…

  dalam aku busy2 ni boleh jugak serba sedikit hilangkan rasa homesick yg membelenggu diri sejak awal minggu hari tu…ye la tu..busy la sangat kan…harap tido je banyak…study entah ke mana…hampeh…

tanpa aku sedari hampir seminggu aku tak call rumah…tak bertanya khabar…teruk kan…isk3…aku bukan ape…kalau mesej or call pun tak tau nak citer pasal ape…masing2 macam takde modal nak bercerita..kekadang tu terdiam macam tu je…haha…kelakar pulak aku rasa…

then tiba2 malam tadi abah hantar mesej..tanye kenapa dah lama tak mesej…ohh..tetiba aku terasa diri ni macam anak yg lupa diri…patutnye kita sbg anak la yg bertanya khabar dulu kan…walaupun parents kita jarang2 nak call kita,tapi sebenarnye mereka ni selalu tertunggu2 berita dpd anak2 mereka…walaupun hanya secebis mesej setiap hari,itu pun dah cukup menggembirakan mereka…

 

so..pagi tadi aku tergerak nak call rumah…mak yg angkat…walaupun kami berborak dan bergelak tawa cuma sekejap je..tapi at least terlepas jugak rasa rindu yg dah lama tersimpan kat dalam hati ni…dan baru la aku tau sebenarnye…beberapa hari yg lepas..satu family aku demam…adik aku pun sampai masuk hospital…ohh aku tak terkejut sgt sebab perkara macam tu memang dah biasa bagi adik aku tu…tapi alhamdulillah…mak kata semuanye dah okay…kalau tak risau jugak aku kat sini….hurmm…patutlah…semalam2 tu aku rasa lain macam je…tetiba je rasa sakit tekak macam nak demam…rupanye sebab itu…terbuktilah…walau jauh mana pun kita tercampak…kita tetap dapat rasa kalau ade something yg berlaku kat family kita…itulah yg orang kata pertalian batin dalam family kot…

 

macam yg selalu yg kita tengok kat drama2 kat tv tu….let say one of the family members get involved in an accident,mesti satu family dia dapat petanda….tak tau la betul ke tak benda ni….ade yg tengah menjahit tiba2 jari tu tercucuk jarum la….yg tengah bawak gelas kaca tu tiba2 gelas tu jatuh terhempas ke lantai la…yg tengah potong sayur tu terhiris jari sampai berdarah2 la…or tetiba angin bertiup kencang sampai frame gambar kat dinding tu boleh terhempas jatuh…macam2 lagi la kan…bak kata pepatah…cubit peha kanan peha kiri terasa jugak…macam tak logik pulak pepatah tu kan…kenapa peha kiri pun nak terasa jugak kan???padahal takde pun yg cubit dia…hahaha…

 

  images

…even words are just not enough to describe how much I love my family…

dah la…aku takde mood sangat ni…entah kenapa senang sangat moody secara tetiba…mungkin sebab aku terlalu menjiwai watak dlm citer 49 days tu kot..aku nak tulis pasal benda lain tapi sesi luahan perasaan pulak yg keluar…takpe la kan…kat sape lagi aku nak curhat kalau tak kat MeeLo sayang ni…huhu..

 

(Rx : menangis itu lebih baik dpd memendam rasa…haha..tetiba aku emo terlebih pulak hari ni…poyo~~~)