Monday, February 28, 2011

..aku : with spec VS without spec....

assalamualaikum....

since hari ni aku sangat happy,so aku nak membebel sikit la kat cni..
yeee...aku sgt happy sebab finally..aku berjaya jugak menghasilkan ubat dlm lab Amalan Farmasi..ye la..selama ni ape yg aku buat semua tak menjadi...tapi..hari ni..the last lab practical...i did it!!!
suppository..ubat tu la yg aku buat hari ni...masa aku tengok the shapes look very smooth..aku rase cam nak menangis je..sob3..hari ini dalam sejarah beb...
betul cakap abah..dalam hal pape pun..kita kena yakin dgn diri sendiri..and that really happens...

[sile la beri tepukan semangat dekat aku...clap999...huhu..biar semangat aku lagi berkobar2...who knows..one day..korang nak beli ubat dekat farmasi aku kan...boleh aku kasi diskaun sikit..cewaaahhh]

okey..lupekan pasal hal ini..actually..aku nak story pasal benda lain deh..

bile aku baca entri ini dan post ini pasal cabaran2(cewahhh..cam over la pulak..mencabar ke??hehe..) jadi budak berkacamata kat blog kak Milimilo , i want to write something about people who are bespectacled...like me la..kalau tengok kak mili tu..dia pakai  spec ke tak pakai ke...dua2 nampak cute je..both of her looks suit her well...
cube tengok nie..stylo je kan kak Milimilo nie...
..
..
..


presenting...Milimilo...in da house!!!
akak..saya pinjam pic akak kejap..ahahaha....



tapi kalau aku ni..hurm...tak tahu la..nak cakap ape ye..

pakai spec = nerd
tak pakai spec = cute

ni bukan aku yg cakap..tapi hasil dpd ujikaji pada pic2 aku kat fb..
lelaki oh lelaki...kenapa anda sgt hannoyyying????(ni aku tujukan kat sorang kawan aku nie..)
kenapa korang suka sangat menilai orang hanya dpd penampilan wajahnye???
aku meluat tau tak..ko ingat bila ko puji2 aku..aku akan senang2 cair??senang2 perasan..rase  melayang2???
NO!!!that's definitely not me...
"peh comel gile...npew la ko xmcm ni dlu mse sek mnengh..hahahaha"
what the.....****????
so what kalau muka aku macam ni kalau mase sekolah dulu???
huh...really..really...annoying!!!!
aku sangat22222 x suke bila kawan2 aku suke sgt nak compare2 aku yg dulu dgn aku yg sekarang....
and i hate guys yg bermuka-muka..yg nak menggedik konon2 nak kawan dgn kita sebab penampilan kita da berubah...
ooo...dulu2..masa aku nampak nerd je korang x nak pun tegur aku..
bile sekarang aku da pandai dress-up sikit..mula la..nak memerli aku la..itu la..ini la...cakap yg aku ni dah totally change..looks different...alahai..ape je yg berubah korang oii..aku pakai shawl??aku pakai dress???
hello!!!korang tak tengok aku makeup lagi taw...kalau korang tengok,mesti ternganga sampai lalat masuk pun x sedar...(haha..bongkak la pulak..padahal pakai lipstick pun x reti tu...hehe..)
tak boleh ke kalau korang terima orang lain ape adenye...
bak kata Bruno Mars :
''girl, you are amazing..just the way you are.."
uuu..mesti sweet kan kalau ade orang cakap macam tu dekat kite...barulah boleh rase melayang-layang...

tapi..actually..sampai sekarang aku still pakai spec..since form 1 kot aku pakai...memang dah jadi keperluan hidup..even nak pegi toilet pun kena pakai..macam orang bute dah aku ni..teraba-raba kalau x pakai spec..
ape boleh buat kan...rasenye penyakit rabun ni x kan sembuh sampai bile2..
unless kalau aku kaye..pi buat rawatan laser ke..haha..
sesekali tu aku nak jugak rase macam mana perasaan orang yg x rabun..sebab tu la..kalau amik gambar je aku nak bukak spec..(alaaa...mengade betul...)
biarlah kan..bukannye menyusahkan hidup orang lain pun...
~~papepun~~
korang nilai la sendiri....see pic below...
..
..
..





nah..nie gambo aku yang latest...terkujat??terkesima??terpesona???ter ape lagi??hahaha...
..
..
..
..
..



jangan jeles ye..aku dah buat plastic surgery..biar sume orang tak kenal aku..muahahaha..

***renung-renungkan***








Sunday, February 27, 2011

***fening=pening=pusing=runsing***


^^assalamualaikum^^
..salam hujung minggu korang..

minggu ni aku busy2 sangat lorh...banyak lab report nak kena taip..alhamdullillah..sekarang ni baru je siap..nak tercabut tangan aku nie..
anyway,nak ucapkan congratz kepada akhma kerana menjadi the lucky 20th follower for my blog..maaf ye..x de hadiah nak kasi..haha..juz p'hargaan yg x t'hingga je..tapi x lupe jugak kepada followers lain yg memang hot2..hehe..kamsahamnida..(cewahhh..macam berjuta je kan follower aku..lol..)

actually..sekarang nie aku  tengah pusing memikirkan dress ape yg aku nak pakai untuk pergi dinner kolej sabtu depan..hurm..tema dia red and white...then, aku x beli pun lagi baju.nak paki baju kurung je la..tapi x de color yg macam tu..huhu.. 
kalau pakai baju ni..lawa x??
..
..
..
..




..


wah...jubah ni lawa la..tapi macam x sesuai je dgn aku..lagipun bajet x de lorh..huhu..


then...the following week, saturday jugak..ade dinner fakulti pulak..
tema:1001 nite...black and gold... 
huaaa...mane aku nak rembat baju nie??
tengok kat google, jubah yg lebih kurang sama dgn kat atas tu..
..
..
..
..
..


..
lawa giler sey..huhu..tapi dalam mimpi je la aku leh pakai..sob3... =_____="

so...the conclusion is : what should i wear for both events??kang aku x datang rugi pulak..dah bayar mahal gile...huhu..




Saturday, February 26, 2011

....sha..la..la...Mi Ho sshi....

morning guys!!!
...hurmm..lame dah x post video kan???...


video

..hari ni aku nak layan video clip ni kejap...OST from My Gf is a Gu-Mi-Ho....sweet je dorang nie..comey=cute=awesome couple lorh...
.....layan jom.....


(Rx: tangan da x larat nak tulis banyak2 coz dari tadi taip lab report microbes yg x masih siap2... T___T )


****kalau korang nak layan video ni pi tekan butang mute kat mp3 player kat bawah tu..kang nanti bernanah plak telinga dgn 'kerojakan' bunyi2an nie..hoho..

Thursday, February 24, 2011

Omo...om0..i'm addicted!!!

 Salam...wah rasenye dah lame aku x update bl0g c0m0t nie..(cewah..padahal baru je 2 hari k0t..haha)..so ade sape2 rindu kat saye x?(rasa cam nak lempang je minah ni kan?haha)..btw,sekarang ni aku memang tengah ketagih sangat...x tau la nape susah sgt nak tinggalkan benda nie...0ops..k0rang jgn pk yg bukan2 lak ek...yup,its true dat i'm a druggist(baru wannabe je)..
But n0w,aku ketagih dgn benda nie..
Ye...ape lagi kalau bukan K0rean drama...
Even skarang ni keje melambak2 tapi aku still curi mase tuk layan bnde ni..isk3..teruk kan...macam mane la result x hancur macam ni...huhu...
And 0ne m0re thing is...bl0gging...hari2 mesti aku akan bukak bl0g wpun x de benda nak update...sampaikan kekadang tu,tengah2 taip assignment,tetiba jari yg runcing ni melenc0ng bukak bl0g plak..ahh sudah..akibatnye aku terpakse stay up nak siapkan rep0rt!(malam tadi l0rh..huhu)padan la dgn muke aku nie!!bukan ape..aku ni jeles sgt bile tg0k 0rang lain leh update bl0g hari2...aku ni?hurmm..tahan je la..sabar2,nanti free,k0 merapu la banyak2 ye-m0n0l0g dalaman-
So,since rep0rt pun dah hantar pagi tadi,b0leh la aku nak update kan?hee..tapi hujan petir la pulak skrang ni...bc0z aku memang nak lepas gian sgt,aku sanggup d0wh taip gune f0n cikai aku ni...phew..penat sey jari2 aku ni menari2..tapi x pe la..demi bl0g yg kusayang...
Haaa..di kesempatan ini,aku nak ckp tqvm kat k0rang yg f0l0 bl0g c0m0t nie...k0rang memang h0t la!!sejak j0in facebl0g hari tu,f0ll0wer makin b'tambah,walaupun x la banyak mane pun..but,i'm happy!n0mu.n0mu.n0mu..thx facebl0g!!u r great!!
Okey la..tangan da cramp..nanti bile da b0leh bukak lapt0p aku sambung lagi...daaa!!
(**since i'll bc0me 20 diz year,i'm waiting f0r da lucky 20th f0ll0wer f0r my bl0g...if it's a gurl,we can be bff...0r if he is the 0ne,he can be my bf l0rh...h0h0..lol...

p/s : wah,k0 ingat ni cabutan bertuah ke?? ;-)



gambar nie x de kena mengena dgn en3 nie..saje je nak letak coz dah lame x menggedik2 dgn blog sendiri..haha..


Tuesday, February 22, 2011

...pinky FAceBloG!!!...







  ....assalamualaikum...

  (wah..nak color pink gak tu..)

okey..juz a short en3..nak bagitahu yg hari ni aku join Faceblog nie..disebabkan aku terlalu bz..so sorry la ye..aku cume copy & paste je entry pasal faceblog nie...

tadaa...
..
..

..
..




SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
okeylah..harap2 kite semua boleh jadi geng blogger yg kamceng n happening!!!jom la ramai2 kite join komuniti nie...
happy blogging!!!



Saturday, February 19, 2011

..arghhh...stupid spam!!!!

...thanx a lot stupid spam!!!!sebab kau la laptop aku dah jadi biol ni...aku pun x tau nak buat ape..nampaknya memang kena format balik la ni...aduiiii...dah la banyak lagi report nak kena buat..assignment bla..bla..bla...hissshhh...tension aku macam ni...mood pon dah semakin pudar nie...rasa nak merajok je dengan dunia internet yg penuh tipu muslihat ni...tapi..ape boleh buat kan...our lives depend on it...
           baiklah..malas dah nak tulis entri lagi...nak mogok je...dengan ini aku nak sumpah 
FDIC(Federal Deposit Insurance Corporation)...kerana dengan baik hatinya menghantar SPAM yg durjana kepada aku!!!
memang aku x tau ape benda ni sebenarnya...sape pun aku x tau...aku sumpah ko biar kena bakar sampai geseng...kena panah dengan petir...kena makan dgn jerung...arghhh...pergi jahanam la ko....bikin hati gua panas beb...
tengoklah..bahasa aku pun dah bertukar jadi "sopan" yg amat...lantaklah...

moral of the story : jangan sekali-kali download attachment pada spam dalam inbox anda... 



 
.....grrrr.....aku rase macam nak makan orang je sekarang nie...huh...pffffttttt....
          

Tuesday, February 15, 2011

terjah-menerjah..blog apa n siapa yang anda suka terjah?? = PART 1 =


            Assalamualaikum..salam maulidur rasul semua..(en3 kali ni sopan sikit,selalu main terjah je..haha..)...adalah lebih baik kite mengingati kekasih kite yg 1 ini daripada buah hati yg belum tentu sah menjadi suami/isteri kepada kite...eheemm...statement...bukan main you...hahaha...tapi betul kan...renung2kan dan selamat beramal!!!! (lari kejap dari tajuk..)

    okey..so hari ni aku nak share pasal blog2 yg aku suke terjah...ye la..aku akui sebagai blogger picisan yg baru je menjengah dunia blogging ni, aku sedar banyak lagi benda yg aku tak tau pasal blogging nie..frankly speaking, mule2 dulu..aku saje2 je suke2 nak buat blog...tengok2 blog orang yg lawa2..yg kiut-miut...so aku pun nak la jugak ade b;og yg macam tu..tapi the fact is nak buat blog yg awesome macam tu memang susah gile...memerlukan kesabaran dan kerajinan yg tinggi...passion is the most important thing in blogging..kalau tak, lahirlah blog2 yg sekadar hangat2 tahi ayam je kan...(kirenya blog aku termasuk tak dalam kategori ni???huhu..)
     tujuan sebenar aku buat blog ni adalah to keep updated with blog2 penulis novel @ cerpen..since aku memang minat sangat dengan novel2 online, so senang la aku nak tau kalau2 penulis ade post en3 baru...hehe..jadi aku pun follow la blog mereka...
     and then, x lame lepas tu aku baru tau ada macam2 jenis blog kat luar sana..lama2..aku baru tau BW tu ape...macam-macam lagi la...as a result, now i'm falling in love with blogging...sampai bile aku bukak FB n nampak notifications yg merlambak2 pun aku x heran sangat...kalau dulu aku selalu terkinja-kinja bile banyak notifications..tapi sekarang aku mula rasa bosan dengan FB..x tau la kenapa...hurmm...mungkin aku rasa lebih bebas nak mengekspressikan diri bile dekat dlm blog...macam tagline aku la.."my blog..my home"..
      
....dekat sini aku nak highlight beberapa blog yg aku suke terjah...tapi ikut kategori la...sebab aku suke sangat follow blog yg aku jumpe...so macam banyak sangat la..sebab tu dekat blog list ade yg aku remove..sebab nanti terlepas pandang pulak bile blogger feveret aku post en3 baru...huhu...calon-calonnye adalah : .......


a) blog miss fashionista



blog ni memang menjadi kegilaan gadis-gadis yg memang suke berfesyen kan...aku pun x ketinggalan tau..hehe...i love her style yg simple tapi nampak sangat cute...oohhhh....and lagi 1 ini membuktikan bahawa student2 dalam health professions bukannye nerd memanjang..kitorang pun love to be stylo mylo okey....got it??? 
Fatin Liyana



blog ni pun x kurang hebatnye..suke sangat tengok style kak irene...nampak ayu je..dengar2 she's getting married soon...wow..congratz ye...hehe..anyway love your flawless skin lorh..heee...


           




b) blog novel

serious wei..cerita2 kat cni semua best2..dgn penggunaan bahasa yg slumber...memang cerita dia semua lawak x ingat lah...lagi2 Hot N Cold tu..suke sangat2...




and then ade lagi...first time aku baca novel kat sini, aku x sangke pulak yg penulis dia budak2 skolah lagi..rasenye sekarang ni da lepas spm kot...tapi cerita dia memang best la...gaya penulisan dia nampak matured la...
prince charming






c) blog about K-pop
hah..aku suke sangat blog2 yg ade entri2 pasal dunia K-pop ni..biaselah..aku kan kipas-susah-mati kepada oppa2 yg hensem dan noona2 yg gorgeous...especially kalau ade lirik untuk OST korean drama yg latest2 punye..memanh i like...leh aku karaoke sesuke hati aku walaupun sepatah haram pun aku x paham bahasa korea nie...haha...tapi ade la sikit2 yg aku tau..jom..kite godek2 entri3 kat sini...
    L.o.L


                                                                          



          d) blogger yg handal dalam designing blog 
~~~~teett..teet...dorang ni memang buat aku jeles la...huhu..kalau la aku ade bakat yg awesome macam dorang nie..nak je aku renovate ASAP blog aku yg sangat la huduh nie..sob3...~~~

okey..blog nie memang awesome...penulisnye banyak kasi tutorial macam mane nak gune photoshop..bla..bla..bla...nak buat header blog yg kreatif n unik..macam blog dia la..walaupun cam simple je tapi aku suke sangat...sayangnye..aku x tau camne nak praktikkan ape yg dia ajar tu..hahaha...
MEmorialISme_HOPE with Heartstrings




kalau tadi blogger lelaki..sekarang perempuan pulak...hehe..aku bangge sebab girls pun terrer dalam design2 header blog nie..hehe..**wink..wink..**....maybe someday aku nak mintak tolong dekat blogger nie untuk buatkan header yg marvellous untuk aku???who knows...
dinky wink myravea


rasenye ini je la blog2 yg aku nak highlight buat masa ini..lain kali kalau aku rajin aku ulas2 lagi lah mane2 blog yg aku berkenan...penat gak nak godek2 blog2 yg beribu2 kat luar sana tu..pheww....okey lah...tataaaa....

( Rx: kepada blogger yg saya featured kat en3 nie harap anda semua x marah ye bila saya sebut2 pasal anda...kalau tersinggung ke..terkecik hati ke..juz let me know, okey...hehe..< bajet macam dorang baca je entri aku nie..muahahaha > )












                                

Sunday, February 13, 2011

...berjiwang2...berlepak2 di hujung mggu...


~~~marilah kita same2 berjiwang karat~~~

~dua2 aku pi rembat dekat library...ehh..pinjam laa..~


...finally...pagi ni..dapat jugak aku habiskan baca novel Rela Kumenanti...ye la...asyik baca sekerat2 je dari hari tu sebab bz nak uruskan itu ini...tinggal CSR pulak..bile nak baca nie..nak tengok Gumiho-shi lagi...hehe..."amboi2...mentang2 cuti sampai selasa depan...buku akademik langsung x mo bukak ye???"..(macam kata2 sindiran dpd lecturer..muahahaa)
    actually.aku nak komen sikit pasal novel RK tu...aku tau novel ni da lame gile keluar...baru tahun ni aku baca...ketinggalan zaman betul kan...alaaa.x kisah la..yg penting free...kih3...bagi aku la...aku lebih suke 3  novel DH yg sebelum nie...yg ni aku rasa kurang menyengat lah...haha..tu pendapat aku la...tapi ape-apepun..aku tetap sokong DH!!!!hehe...

   dah alang2 aku cakap pasal novel nie, aku nak cakap jugak la....pasal novel online yg nak sangat aku beli....
                                                      
                                                                  
                                                                     ..taaadaaaa...

serious wei...aku nak sangat beli...tapi....
....aku dah baca sikit pasal cerita dia kat blog penulis..memang best la...tetiba penulis cakap nak terbitkan ke versi cetak...huhu...aku nak sangat beli...dah kat depan mata dah hari tu..tapi tetiba duit x cukup pulak...adoiii...terpakselah aku pendamkan hasrat aku tu...x pe la...mungkin rezeki x de kot hari tu...
     before this...aku dah beli 1 novel online gak...kebetulan ade diskaun pulak...memang x pikir panjang la...terus je aku rembat...hahaa...

haaa....ni la dia novel tu...




....memang best la...berbaloi jugak aku beli...x de la menyesal...aku suka penggunaan bahasa dia yg bersahaja... x la terlalu formal macam sesetengah novel tu..aku baca pun macam baca ayat pembaca berita je...hahaha...ek eleh...lebih pulak ye aku komen...cuba aku yg tulis...mesti ''meletop!!"...xoxox...

lagi..lagi...haaaa....ade 1 lagi novel...novel ni memang memang best gile..gile pun x best camni...aikk..ade ke camtu..haha..tapi memang....bila aku baca novel ni...my tears keep rolling down...cewaahhh...memang novel ni dapat tempat pertama la dlm carta novel di hatiku...hahaa...setakat ni belum ada yg boleh lawan...haha..aku mula terbaca novel ni kat majalah Remaja...then bila kawan aku cakap yg dia nak beli novel, aku recommendkan novel tu la....so leh la aku tumpang sekaki...haha..bijak x aku???memang touching gile sey cerita dia..aku rasa ramai yg dah baca kan???kalau belum lagi aku x tau la korang ni dari abad ke berapa...hahaha...
..
..
..
mempersembahkan.....(drum is rolling....)
..
..
...the best novel i've ever read...

haaa....betul x???ape aku cakap???sesiapa yg baca novel ni tapi x nangis memang dia buta hati & perasan lah...haha...over pulak aku...tapi...ini serius...bukan main2...mesti mau baca...novel ini...
      then...lagi 1 novel dari penulis yg sama...aku dah baca...best jugak...kalau tengok cover dia tetiba aku perasan yg kasut tu macam sneakers aku pulak..haha...x de kaitan pun...


ni pun aku tumpang baca dpd kawan aku..haha..aku ni memang parasit ke???kih3...
and lagi 1....hisshhh...banyak songeh betul aku nie...bukan...ni novel SR yg aku teringin nak beli...baca sinopsis macam best...tapi...ehem2...mahal la pulak...kih3...berkira betul la aku ni kan...

nak beli...nak beli....huhu...tengoklah nanti...

.....haaaa...sebenarnya banyak lagi novel2 best yg aku dah baca...and semuanye jenis yg jiwang2 karat...haha...tapi aku suka jugak yg kelakar2...macam Romeo vs Juliet by Mass Alia Noah..(kalau x silaplah..)..memang aku gelak sakan sampai terburai2 air mata...kakakakaka....

novel ni x kelakar...tapi best...hehe...susah betul kan  nak pendam perasaan ni bila dah suka...aku yg baca ni pun da rase terseksa...aku rasa nak je suruh heroin tu confess je la cepat2....oopsss...aku pulak yg over...sorry...hehehe...


okey la...aku pun dah x ingat novel ape lagi yg aku dah baca...kiranye novel2 yg aku dah baca... yg aku nyatakan kat atas tu memang novel yg berjaya berikan kesan la kat aku....eceehhh...jiwang terlebih...

so..kepada kaki2 novel semua...saya nak join boleh???hehe...

SAYA MEMANG KAKI NOVEL...CERPEN PUN LAYAN JUGAK...(especially yg kat Penulisan2u)

...selamat membaca dan melayang ke alam fantasi novel....
(^_^)



Friday, February 11, 2011

....OnE-dAy sHoPpINg TriP....


.....wahhh....weeheee.....wuuhuuuu....gembiranye hari nie...dapat pergi shopping dekat Low Yatt n Times Square...walaupun tak la banyak mane aku beli..tapi ape yg aku nak semua aku dapat la...n sebab tu la...cume 4 barang je yg aku beli tapi total semua dah RM200++..omg!!!x sedar pun duit aku mengalir macam tu je...bagi aku,jumlah macam tu dah kire banyak gile la..
soo...sekarang nie..aku nak story sikit pasal ape yg berlaku kat kitorang (aku n my same-name roomate)...ye..FYI, kami ni nama je dok Kl..tapi x pernah pun pergi LOw Yatt...actually aku pernah pergi sekali..tu pun dgn kawan aku yg expert...aku memang x pernah la nak pergi sendiri...ye la...takut sesat..budak kampung la katakan...haha...
nak dijadikan cerita, masa kami turun kat Imbi n nak pergi Low Yatt, boleh pulak kami tersalah jalan...nasib baiklah ade pak guard yg tolong kami...hurmm..kalau x...memang sampai besok pun x sampai...sob3...ok..sekarang kami dah pun masuk dalam LY tu...pergi la survey2...actually..aku nak beli hard disk...dah lama aku mengidam nak beli...huhu...memang banyak gile la kedai kat sini..aku pun pening nak beli kat mana...one thing yg aku sedar ialah banyak kedai2 kat sini orang2 Bangla yg conquer...betullah kata lecturer aku...dorang sekarang dah makin hebat...sampai business macam ni pun dorang ade...
oket..tinggalkan pasal Bangla tu...okey...sekarang aku nak tunjuk..hard disk ape yg aku beli...
..
..
..
..
..
TAADAAA!!!!

alaaaahhh...aku beli yg biasa2 je...okey la kot harga tu.model ni pun dah lame keluar sebenarnya...lagipun aku beli kat Sri Computers...ade org cakap kedai ni boleh la dipercayai sikit...ye la...tau2 la...kat LY ni bukannya leh percaya sgt...kalau bendul sgt...nanti kena tipu...huhu...aku nak color pink..tapi dah habis stok pulak...isk3...sadisnye...x pe la...putih pun putih la...putih kan melambangkan kesucian n kemurnian...macam aku la...cehhh....haha..
..
..
..
next station : TS...
..
..

...ni macam pintu nak masuk tempat pameran CNY kot...da lame pun..dah basi...aku je yg baru nak datang sini..amik2 gambo..ape daa...yee...aku ingatkan pokok bunga sakura...rupe2nye bunga plastik je...aaahhh...belasah la...nak jugak amik gambar...heeee...

baiklah kawan2...ni la dia bunga sakura yg sedang kembang mekar tu ye...ni aku lepas makan KFC...nampak x plastik yg aku pegang tu??siap tapau lagi tau...heee...


 ...hee....nak pegang jugak benda nie...
                                              

 ...lawa la kan...walaupun cume 'fake' je...rase cam nak pergi jepun je sekarang nie...huhu...untung2    leh jumpe Mizushima Hiro...kakaka...

sooo...lepas tu kitorang pun round2 la 1 TS nie...rambang mate kot nak beli...beli ape???aku nak beli beg..beg untuk pergi kelas...dah bosan la pakai beg sandang...macam rock sangat...sesekali nak jugak kelihatan ayu...cewaaahhh...then,bile dah jumpe yg berkenan..ape lagi rembat laaaa...haha...murah je kot..RM 25...aku x nak kasi korang tengok sebab x lawa la...biase2 je...x de duit nak beli yg Jimmy Choo..Prada..n entah pape lagi brand lah...
..
lepas tu jalan2 lagi...sampai la aku jumpe 1 sandal nie...aku ingat nak beli wedges..tapi aku sedar...aku ni bukannye model..bukannye pandai nak pakai kasut tinggi2 nie...kang terpelecok pulak...nanti sape yg susah??mereka n keluarga mereka jugak..haha..
..
..
..

nie la dia sandal tu..mungkin macam x cantik sangat tapi i like you!!!hehe...lagipun ade diskaun sikit...dapatlah RM 41.95...yeayy!!!!dah dapat kasut!!!!
..
..
aku kalau keluar shopping memang x sah la kalau x bawak balik baju...x tau la..kenapa gian sangat nak beli baju banyak2..padehal ade yg aku beli pun x pakai lagi...isk3...ape la nak jadi dgn anak dara sorang ni kan???tapi ape leh buat...aku memang terpikat dgn baju nie..sebab pattern dia ade ala2 skirt gitu...ade diskaun lagi you!!!dapat RM25...murah kan???aku memang suke kalau barang murah2 nie...x yah lah nak membazir duit nak beli yg branded2...nak tengok x baju tu???tapi mungkin agak pelik la pada pandangan mata korang...pade aku nampak comey je...walaupun simple je baju tu..macam shirt-dress la...belang2..black n white...dah macam banduan pun ade gak...tapi nasib baiklah melintang garisannye...haha...heeee...
..
..
..
???
---
+++
===
///
***
^^^
..
..
..
,,,,,,,
~~~~~
..
..
..
..
..
...wei!!!mane baju tue???...haha..saje je nak kasi suspen kat korang...berdasarkan ape yg aku cakap tu..korang pandai2 la imagine sendiri ekk...marilah kite berimaginasi bersame spongebob dlm kotak imaaaginaaasiii...hahahaaa...

....okeylah...jam pun dah menunjukkan pukul 5 pm...kitorang kena la balik sekarang...tapi biaselah orang2 'jakun' macam kitorang ni kat TS ni pun leh sesat...adoooiii...memalukan je la...haha..bukan ape...kitorang cari laluan nak pergi monorel tu pun sampai kena tawaf 100x...(cehh...tu metafora je..)...lepas tu x tau la..ape malang nasib kami..bila turun kat Chow Kit..hujan pulak...so x leh la nak pergi kampus..ingat nak naik bas je balik kolej...so kami pun naik la monorel g Titiwangsa..and again...kami tersalah naik monorel pulak...kami pergi masuk monorel yg nak pergi KL Sentral...adoiiyaiii...nasib baik cepat tersedar..n dapatlah turun n naik semula monorel yg betul....alhamdulillah....finally...sampai jugak kami ke kolej yg terchenta dgn selamatnye...


soo...moral of the story...kite x payah takut untuk belajar sesuatu yg baru...walaupun mungkin banyak masalah yg akan timbul...but...we learn from mistakes,right???so nothing to be scared of...just do it..kalau x sampai bile kita nak pandai berdikari kan...macam kisah aku nie la...bile lagi nak experiences benda2 camnie...kekadang kalau kite fikir2 balik,memang la lawak kan...tapi hidup kalu x de thrill pun x best..ye x???
            
                okey deh...dah panjang nie aku membebel...penat la...x tido lagi nie...nak recharge battery...esok ade aktiviti kat kolej..Frisbee...aku tolong sikit2 tuk program ni..jom2 datang KTSN...alaaa yg dekat2 tasik titiwangsa tue...jom la..banyak lagi game yg kitorang buat..marilah sama2 kite mencipta generasi hebat yg sihat!!!!!
.....okeyhhh...chow dulu!!!!!....