Wednesday, June 29, 2011

::: Cinta itu tidak mengenal USIA :::

Assalamualaikum...

Bila berbicara tentang cinta,ape yang terlintas dalam fikiran korang???mesti korang  pernah terfikir : siapa la agaknya pasangan aku nanti??macam mana ye orangnya?perangainya?bla..bla..bla..

Tapi pernah tak korang terfikir kalau2  pasangan korang itu jauh lebih tua daripada korang??mungkin bagi perempuan,perkara macam tu dah biasa sangat kan..tapi bagi lelaki??korang boleh terima tak??

Oh...maaflah kalau perkara macam ni agak sensitif..tapi,bagi aku..tak salah kot kalau perempuan kahwin dgn lelaki yg lebih muda...mungkin kalau dulu-dulu,mesti orang pandang semacam je kan..tapi sekarang ni,orang dah tak kisah dah..(erkk..ye ke??entah le..no komen..)

Ye la..bukti pun dah ade kat depan mata..contohnya,cikgu sekolah menengah aku dulu baru je kahwin dgn anak murid dia sendiri..see??dah jodoh kan...

Hah..sekarang ni pun dah banyak drama2 yang mengetengahkan isu perempuan berusia yg bercinta dgn lelaki yg lebih muda...tapi drama yg aku tengok tu mestilah drama Korea & Jepun ye..macam biasa la..kalau drama Melayu tu mungkin ada kot...cuma aku je yg tak ingat..hehe..

Nak tau drama ape??aku rasa korang pun dah tengok kot...jom..rewind kejap..


J-drama : Ohitorisama
 Aku suka sangat dgn drama ni..hehe..macam kelakar pun ade..ye la..Kamisaka Shinichi yg baru 23 tahun tu bercinta dgn Akiyama Satomi yg 10 tahun lebih tua dan pastinya lebih matang...mula2 tu agak sukar la sebab percintaan macam tu jarang berlaku,lagi2 mereka berdua tu guru sekolah..tapi,nasib baiklah akhirnya relationship diorang diterima ramai..hehehe..


Korean drama : Oh, My Lady!
 Aku sangat teruja dgn cerita ni..hehe..kenapa??mestilah sebab ada Choi Si Won oppa...aduihhh...cair la aku tengok dia dalam citer ni...memang hensem = macho gile...ahaha...ok,stop day-dreaming!!dalam drama ni,Si Won memegang watak sebagai artis terkenal,Sung Min Woo yg jatuh cinta dgn Yoon Gae Hwa,janda a.k.a manager dia yg lebih tua..huhu..kenapa la aku bukan manager dalam citer tu???erkk..pangg!!!


Korean drama : Baby-faced Beauty
Drama ni masih lagi airing kat KBS world...oh..ingat tak entri sebelum ni yg aku cakap Jang Nara ada berlakon dalam ni??tapi malangnya aku tak dapat follow sangat la citer ni sebab mak aku tengok citer lain la pulak..tapi yg pasti, Jang Nara membawa watak Lee Soo Young dlm citer ni..dan dia bercinta dgn Choi Jin Wook yg juga jauh lebih muda daripadanya...ye ke??entah la ye..aku tengok kat info kat astro tu..aku tak tau la citer sebenar dia...korang tunggu je la sampai habis nanti..peace!!!


Sekarang korang dah tengok sendiri kan...walaupun cuma dalam drama je..tapi sedikit sebanyak,ia mengajar kita untuk menerima kenyataan bahawasanye cinta antara perempuan berusia dgn lelaki muda itu tidak mustahil,kan??
Kalau dah jodoh,siapa yg boleh menyangkalnye,ye tak??
Hahaha..peace yo!!!


10 hot people like this:

nelly said... [Reply]

adoi ..awat comel2 dorang ni !!!!

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Comel ye?biase la..org korea jpun memang cmtu.. XD

アヌム ちゃん said... [Reply]

jom layan semua ceritaaaa..heeee

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Jom..jom..layan je laa...

PinKy MoMMa said... [Reply]

dear..pinky momma ur 100th follower!
yayyyyyy congratz ;)

eppy blogging ya!

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Thanx sis!!nombor b'tuah tu mmg utk sis..ehehe

Andrik McVean said... [Reply]

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

fadh leyanie said... [Reply]

tak salah kalau lelaki muda kahwin dgn perempuan lbih tua..janji ada keserasian antara mereka..
cuma segelintir masyarakat yg tak boleh menerima .:P

Ibnushukran said... [Reply]

tak kisah sbnarnya.. jodoh dglanya di tangan Allah swt, Dia telah mnyusun yng terbaik untuk hambaNya.. just follow the flow.. huhu

HonEyBuNNy said... [Reply]

hehe...

baru ja ila cakap isu neh tadi....skrg dah ramai laki muda kawin dengan perempaun tua..heheh