Monday, June 13, 2011

yeah!!!finally..ade jugak header baru...

Assalamualaikum...hello..wassup..wassup...
korang perasan sesuatu tak yg baru kat blog ni?? =)
Oh...aku sangat excited sekarang nie..kenapa??ermm..mestilah sebab finally..aku dah berjaya untuk menghasilkan my brand new header!!!heheehh...pheww...setelah membanting tulang pagi-petang-siang-malam dan memerah sebaldi keringat(euwww..) ade jugak hasilnye...ok..tett..menipu je lebih...

Aku dah bosan dgn header lama aku yg nampak kebudak-budakan itu walaupun hakikatnya aku memang masih budak2 lagi...ecehhh..perasan pulak dah...
Ahaaahhh...kalau korang nak tau...(tak nak tau pun takpe..tapi aku still nak bagitau..)..aku buat header baru ni guna GIMP ye...bukan ape...aku memang tak terer lagi nak guna photoshop tu...complicated sangatlah...aku ni dah laa tak sabar nak tukar header baru...so..aku guna je la software yg aku reti dulu...oh..tapi aku bukannnye expert sangat pun dgn GIMP ni...setakat main tekan..tekan..ek..eh..ooo..macam tu rupanye nak buat...nak suruh orang ajar..takde pulak..huhu..so..belajar la sendiri...

Padan la muka aku..sekarang ni baru laa nak menyesal..kenapalah dulu masa matrik aku tak belajar IF betul2...dulu..aku memang anti gila dgn subjek tu..maklumlah..masa tu aku memang slow gila pasal benda2 ni semua... Belajar pun nak tak nak je...Cuma suku je hati aku yg nak belajar...

Tapi sekarang ni...aku dah berikan sepenuh hati untuk mendalami lagi software ni..cewahh...walaupun mula2 tu susah dan aku tak paham cara nak menggunakannya,tapi lepas hari2 dok mengadap benda yg sama je..lama2 jadi pandai sendiri...alaahh...bak kata orang..alah bisa tegal biasa...hendak seribu daya,tak nak seribu dalih....di mana ada kemahuan,di situ ada higway...ok..ok..cukup..dah masuk kelas BM pulak aku ni...

Last but not least...babai header photoscape-ku!!!jasamu tetap kukenang.terima kasih atas khidmat baktimu selama ini...



Dan...welcome & selamat berkhidmat header GIMP-ku!!!semoga kau dapat menyerikan lagi blog aku yg comot ni ye...




oopsss..maaflah ye kalau korang fikir aku ni over sangat..pasal tukar header pun nak kecoh2..hehe...aku cuma terlalu terharu & excited je...
harap anda faham...

peace yawww!!!!

14 hot people like this:

アヌム ちゃん said... [Reply]

nice header..header akak simple je.heee..crop gambar je..

Syafiq Rosli said... [Reply]

thniah ler ade header baru..:)

Mr Laptop.ez said... [Reply]

Sentap-mak-oi! header baru! Tuan belog suka memasak sambil bergambar..tengok ada lesung kaca..hehehe >__<

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

アヌム ちゃん
: alaa kak..tu pun sbb sy xde keje..tu yg rajin nk buat header baru.hehe

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Syafip Rosli : ahaa thanx!

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Mr. Laptop.ez : haha..bukan mcm tu la.lesung tu sbnrnye simbol seorang pharmacist...so,jgn la sentap ye.. :-D

shazika said... [Reply]

wohaa..lawa header :)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

shazika : hehe..thanx..biase2 je,baru belajar..

nelly said... [Reply]

eceh ..lawa header !!!

Chempaka Sari said... [Reply]

hehe tahniah..awak nak header baru lagi tak? saya boleh design kan. Nk tgk yang lain2 boleh tgk kat blog saya..

My MiRa said... [Reply]

wah cantik nye header die...ehhe

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

nelly : header baru nelly pun lawa!

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Chempaka sari : oh thanx utk pelawaan tu..tp wat masa ni blum nak tukar lg..hee

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

My Mira : tq..tq