Thursday, June 16, 2011

Dream High!!!


 ...Assalamualaikum...
Oh..rasenye dah lame aku tak tulis pasal Korea kan..hehhe..so..kali ni aku nak membebel pasal satu drama Korea yg aku dah tengok..ok..mungkin citer ni dah lapuk,tapi..ade aku kesah??haha..
Presenting to you...

DREAM HIGH!!!!



Bagi korang yg gile Korea macam aku..mesti korang masih terbayang2 drama Dream High tu kan??sebelum tu..maaflah kalau ade sesape yg menyampah bile aku asyik tulis pasal Korea..Korea..Korea...ehh..ni dah kire ok tau daripada aku cerita pasal 24:7 a.k.a Max 24:7...kang ade yg termuntah kaler pelangi pulak..ooppsss...tettt..

Okey..okey..berbalik pada cerita asal...sape kate cerita Korea asyik fokus pasal cinta 100%???tak semua pasal cinta...kalau ade pun itu cuma penambah perisa utk menarik perhatian korang je...hehe... Contohnye..drama Dream High ni...ia lebih berfokus kepada impian & persahabatan.

Korang ade impian??korang ade sahabat??mesti la ade kan...antara impian korang dgn sahabat korang mane 1 yg lebih penting???mane 1 yg korang akan utamakan???hah..jawab..jawab..

Bagi aku la kan..dua2 penting...kalau takde impian hidup ni macam takde arah tuju je...dan bile takde sahabat hidup ni macam kosong je..betul tak???
Bile korang tengok cerita ni..mesti korang akan terharu...aku tengok pun sampai nangis2...biaselah..aku ni kan sensitif+jiwang tak karat..cepat sangat tacing...padahal bagi orang lain takde mende pun...Tapi..seriously...bile korang tengok sahabat korang sanggup korbankan impian mereka semata2 utk membela korang,mesti korang terharu kan???

kalau tak..memang hati batu la korang ni..lagi satu..aku terharu jugak dgn pengorbanan cikgu mereka yg sorang ni...alaaa...cikgu lelaki yg nampak nerd tu...baik sangat..sampai sanggup berhutang keliling pinggang utk pastikan pelajar2nya dapat capai impian mereka....apepun cikgu adalah orang yg paling berjasa dlm hidup kita selepas ibu bapa kita kan...



Aku suke sangat dgn lagu tema drama ni...tajuknye pun Dream High jugak...
Izinkan aku nak menyanyi kejap...hehe...

[LYRICS] Dream High - Suzy (miss A), Wooyoung & Taecyeon (2PM), JOO, Kim Soo Hyun ( OST Dream High ) Romanization

I Dream High nan kkumeul kkujyo
Hindeul ttaemyeon nan nuneul gamgo
Kkumi irweojineun geu sunganeul
Gyesok tteoollimyeo ireonajyo

Duryeoumeui kkeuteseo nan
Oneuldo heundeullijyo
Tteorejilkka bwa naraoreuji mothaneun
Eorin saecheoreom

Jakku naega hal su inna
Nae kkumi irweojilkka
Naeditneun georeum han georeum georeumi dashi
Duryeoweo jil ttaemada

I Dream High nan kkumeul kkujyo
Himdeul ttaemyeon nan nuneul gamgo
Kkumi irweojineun geu sunganeul
Gyesok tteoollimyeo ireonajyo

I can fly high naneun mideoyo
Eonjenganeun jeo haneulwiro
Nalgaereul pyeogo nugubodado
Jayurobge nopi nara oreul geoeyo

Neomeojin nal ireukkyeo jul
Yonggiga phiryohajyo
Meonjireul teolgo dashi ireona tto han beon
Ttwieogal yonggiga

Dashi han beon nareul midgo
Naeui unmyeongeul midgo
Modeun geol geolgo nae kkiboda nopeun byeogeul
Ttwieo neomeulgeoeyo ~Oh

I Dream High nan kkumeul kkujyo ( kkumeul kkujyo )
Himdeul ttaemyeon nan nuneul gamgo
Kkumi irweojineun geu sunganeul
Gyesok tteoollimyeo ( dashi ) ireonajyo ( Oh )

I can fly high naneun mideoyo
Eonjenganeun jeo haneulwiro ( jeo haneulwiro )
Nalgaereul pyeogo nugubodado
Jayurobge nopi ( nan ) nara oreul geoeyo

Dream high a chance to fly high
Apeumdeureun ijen modu da bye bye
Haneure inneun jeo byeoldeul
Cheoreom nopi narabwa ni kkumdeureul
Pyeolchyeo boneun geoya time for you to shine
Ijebuteo shijagiya gotta make ‘em mine
Ni soneuro irweoga mirael duryeoweo hajima
Ijen himkkeot jashinitge georeoga
Destiny sukmyeongiji meomchul su eopneun
Unmyeongi jigeum uri nunape pyeolchyeojiji
Igeon neoreul wihan whole new fantasy
Geureoni ijebuteo yeogi soneul jaba
Urieui mikpyoneun jigeumbuteo hana
Kkumgwa mirae pogi haji anha
Jeolmeum yeoljeong yeogi moduda Dream High

I Dream High nan kkumeul kkujyo ( kkumeul kkujyo )
Himdeul ttaemyeon nan nuneul gamgo ( nuneul gamgo )
Kkumi irweojineun geu sunganeul
Gyesok tteoollimyeo ireonajyo ( Oh )

I can fly high naneun mideoyo ( mideoyo )
Eonjenganeun jeo haneulwiro ( jeo haneulwiro )
Nalgaereul pyeogo nugubodado
Jayurobge nopi nara oreul geoeyo



[LYRICS] Dream High - Suzy (miss A), Wooyoung & Taecyeon (2PM), JOO, Kim Soo Hyun ( OST Dream High ) English

I dream high I dream a dream
When it's tough, I close my eyes and
The moment my dream comes true
continue to recall and get up
at the end of fear today too I tremble
Like a baby bird, would it fall, unable to fly
repeatedly I can do it, can my dream come true
every time I'm fearful, my belief walking step by step again

I dream high I dream a dream
When it's tough, I close my eyes and
The moment my dream comes true
continue to recall and get up

I believe I can fly high
one day me above the sky
wings stretched out, more free than anyone else
flying rising high
I need bravery to overcome
firstly pick myself up rise again and dare to run
once again believe in me and my destiny

climb over every wall taller than me
I dream high I dream a dream
When it's tough, I close my eyes and
The moment my dream comes true
continue to recall and get up
I believe I can fly high

one day me above the sky
wings stretched out, more free than anyone else
flying rising high
Dream high a chance to fly high
Now bye bye to all that hurts

try flying high like the stars in the sky
your dream will unfold
starting from now
don't be afraid of the future made by your hands
now walk totally confident

unstoppable destiny is destiny
now we soar up high
for you, this whole new fantasy
so from now, take my hand here
from now on, our aim
one dream and not give up
youthful passion all here dream high

I dream high I dream a dream
When it's tough, I close my eyes and
The moment my dream comes true
http://awansetya18.blogspot.com/
continue to recall and get up

I believe I can fly high
one day me above the sky
wings stretched out, more free than anyone else
flying rising high

 

aku paling suka part korus dia..sebab macam ada mesej yg bermakna je...hehe

I dream high I dream a dream
When it's tough, I close my eyes and
The moment my dream comes true
continue to recall and get up
I believe I can fly high
one day me above the sky
wings stretched out, more free than anyone else
flying rising high

Bila dengar part korus ni,ada something yg aku dapat tangkap..

Mesti korang pernah dengar quotes2 ni kan...

Michelangelo : “the greatest danger for most of us is not that our aim is too high and we miss it,but that it is too low and we reach it”,aimdream...
Anatole France : “to accomplish great things,we must not only act,but also dream not only plan,but also believe”

So..kat sini..aku ade la nampak sedikit kaitan antara mereka semua ni...

*bila kita impikan sesuatu,kita kena letakkan impian kita kat tingkat yg paling tinggi...kenapa?biar kita berusaha sehabis mungkin utk mencapainye...kalau impian tu rendah sangat...kita akan mudah sangat berpuas hati bila dgn petik jari je impian tu dah tercapai...heyy..takde thrill la der...

*bile kite rase ape yg kite nak capai tu terlalu susah..jangan berputus asa...rehat sebentar bersama kitkat dan cuba bayangkan saat2 mase kite dah berjaya nanti...mesti best kan..

*yang penting sekali..kita kena percaya yang kite boleh capai impian tu...insyaallah...dgn usaha+tawakal...believe in yourself...believe in your own capabilities..kita kena yakin yg kita boleh berjaya macam orang lain bahkan lebih dpd orang lain pun kita boleh buat...

Ohh..mesti korang rase...ek eleh...kerek la minah ni..macam bagus je...nak nasihat2 orang pulak...takde la...aku tau yg aku ni memang banyak kekurangan...aku kongsi ni pun sebab aku nak sedarkan diri sendiri yg tak pernah nak “wake up from day-dreaming”...at least...masa tulis pasal perkara ni...ade la jugak yg meresap masuk ke dalam kepala otak ni..huhu..x de la asyik jadi minah jenin je kan... 

Okey la semua...itu je yg aku nak bebelkan...selamat bermimpi!!!
Pastikan you all..dream highly!!!!
(^_^)


16 hot people like this:

Nissa Jalaluddin said... [Reply]

hai...minat korea jugak!!=).kita suke gak tgk dream high=)

HonEyBuNNy said... [Reply]

layan korea jugak yer...hehe..

nak dream high jugak la...


jom tido...hhe...selamat malam..

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Nissa Jalaluddin : hai!welcome to da club!hehe

Honeybunny : haah layan je..jom2 tdo..sweet dreams!

AzwanRamli said... [Reply]

korea oh korea...haha

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

AzwanRamli : kpop!hahaha..

Syafiq Rosli said... [Reply]

minat eh dengan korea..:)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Syafiq Rosli : haah..x tau la mcm mana leh ter-minat plak..ngeee

Ibnushukran said... [Reply]

best ke cite ni.. mcam nora elena tak.. haha

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Ibnushukran : best sgt..hehe..nora elena?entah le..sy x tgok la plak..haha

fadh leyanie said... [Reply]

kawan yanie beriya2 suruh citer ni..tapi tak tgk lagi..:)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

fadh leyanie : oh,mmg tepat skali pilihan kawan yane tu..mesti tengok citer ni tau... B-)

nelly said... [Reply]

comel + hensem dorang ni kan ? hahaha

Izyan Masri said... [Reply]

WAAH.DIE HARD FAN OF KOREAN NI XD

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

nelly : haah.talented pulak tu..
Izyan masri : hehe..boleh la dikatakan mcm tu.. :-D

Mr Laptop.ez said... [Reply]

Dream High terbaik! superb gile!.. dgr kata dorg nk release DH2 kat dalam fan Fb...menunggu gak kalau ada

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Mr. Laptop.ez : oh ade DH2 ke?x sabo mau n0nton!ehehe