Tuesday, June 7, 2011

Bile aku meroyan...OMG!!Result dah keluar laa!!

Assalamualaikum..
Aloha semua..aku baru je balik dari Hawaii ni..biase la ade orang sponsor gitu...ahakss..rasa nak campak aku dlm laut?silakan la..haha..

Korang tgh exam or dah lepas exam??
Aku dah lama habis exam..
Well..bila tgh menunggu detik2 keluar result exam mesti kita rasa nervous sgt kan?ala ala laki nak akad nikah gitu..ahaa..macam tu ke??
Itulah yg aku rasa malam tadi..mula2 aku x mau tau..nak tunggu je slip exam sampai rumah..tapi,biasa la manusia dgn sikap kurang sabarnye..lagi2 bila aku tau aku boleh tau result tu lebih cepat via sms..lagipun..aku x nak la tido nyenyak aku diganggugugat oleh mimpi ngeri pasal result tu...
Biarlah aku tau sekarang dpd resah mengagak2 result tu,kan?

So,as soon as the message from 15888 reached my inbox,my body started trembling..
Nak bukak-x nak-nak-x nak..
Arghh...bukak je la..alang2 dah depan mata,tengok je la...

And..
Finally..I saw my result...
OMG!!teruknye!!huaaa...

Tapi aku gembira sgt...eh,macam tu pulak?
Takde la..sebenarnye aku happy sebab aku lulus semua subjek!!memang tu je yg aku harapkan coz aku x letak harapan yg tinggi pun...aku tau ini yg aku layak dapat dgn usaha aku yg x seberapa tu...
Ape2pun..alhamdulillah...terima kasih ya Allah kerana Kau x pernah hampakan hamba-Mu ini...terima kasih kerana Kau masih sayangkan aku wpun aku kadang2 lalai dpd mengingati-Mu..

Even though this is not an excellence result for me but I'm grateful enough...
Aku tak kan cakap:

"KALAUlah aku study betul2,mesti x jadi macam ni..mesti aku leh dapat dekan"

Alaa tu sume cuma alasan utk cover diri sendiri...
Dulu aku selalu jugak cakap macam tu..tapi,sekarang aku nak berubah!

Apepun,aku redha dgn ape yg aku dapat..
Tapi tu bukan bermakna aku puas hati dgn result yg cukup2 makan ni..
Tidak sama sekali...

Orang kata :
"we learn from mistakes"
Jadi,aku nak jadikan benda ni sbg energy booster utk aku berjaya pd masa akan datang..
Dr. Tuah ade cakap yg kita perlukan
tekanan utk maju dan bertindak cemerlang..
Jadi,bila aku rasa tertekan dgn result yg macam ni,aku akan terdorong utk lebih berusaha dlm semester2 akan datang...
Insyaallah,aku boleh ubah result aku ni..

In the meanwhile,elok la kalau waktu2 cuti macam ni kita isi dgn muhasabah diri...cari balik semangat yg hilang..tanamkan azam n niat yg ikhlas...mungkin buku2 motivasi boleh membantu...
Oh,aku pun tgh berusaha skarang ni..hehe

Hopefully we can start afresh for the coming semester!
Gambatte!!

(Rx : hati berdebar2 menunggu ketibaan slip exam di rumah..mcm nak kena pinang pulak rasenye...haha)

12 hot people like this:

アヌム ちゃん said... [Reply]

it's ok..next sem buat lg ok eh..all da best :)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

アヌム ちゃん
: insyaallah..arigato ne!!

nelly said... [Reply]

wah ..janji kita buat yang terbaik !

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

nelly : uhuk3..tapi malangnye sy banyak main2 masa exam hari tu..

NuRuL FaRaHiN said... [Reply]

alhamdulillah, akak pun lulus sume... sext sem kiter dptkn result lg baik k.. amin... :)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Kak farahin : tu la kak..syukur sgt...kita x sanggup kalau kena repeat..huhu

HonEyBuNNy said... [Reply]

adehhh...

ne tetiba nak semangat nak study neh..takoot result xgampaq sem ne sbb ila malas gila...

setuju tu,kalau kita usaha pasti kita dapat..tapi kalau usaha sikit..sedikit jugak yg kita dapat kan....

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Honeybunny : haah betul tu..better ila study rajin2..nanti menyesal x sudah pulak mcm sy ni..huhu

Syafiq Rosli said... [Reply]

thniah ler result dah kuar..hehe..chill

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Syafiq Rosli : haha..thanx!!

fadh leyanie said... [Reply]

ok la lulus..tak perlu repeat lagi..kalau repeat buang masa..yane tgh tunggu result muet..berdebor pulak..^^

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

fadh leyanie : tu la..nasib baik la lulus sume..oh,gud luck ye.sm0ge dapat band yg gempak!