Friday, June 10, 2011

Lelaki ini memang tak guna la!

Assalamualaikum semua..
Wah..tajuk kali ni memang agak emosi sikit ye...ade yg marah ke?x de kan..sebab aku bukannye tujukan kat korang pun...
"lelaki ini" means a specific guy,okey??
got it guys??

Oh,kenape tetiba aku emo pulak ni?
Al-kisahnye macam ni..
Petang tadi aku melepak dgn kengkawan aku...borak punye borak...tetiba kawan aku yg sorang ni tersebut pasal status dia yg dah single kembali baru2 ni...sebenarnye aku dah tau tapi aku x tau citer sebenar kenapa dia putus dgn ex dia tu...masa tu,aku x nak la tanye,takut luka lama berdarah kembali..cewahh..

Tapi tadi,dia citer la..
Aku dan seorang lagi kawan aku pun mendengar la dgn khusyuk..ehehe
Ok,nak senang citer aku panggil kawan aku ni P dan ex dia tu L...

Sebenarnye P ni dah banyak bersabar dgn si L tu...kenapa?sebab L tu panas baran..pasal benda2 kecik pun dah boleh jadi perang...lepas tu kalau marah2 mesti dia kutuk2 P sekali..
Sampai la satu hari tu...dorang gaduh besar..boleh pulak si L tu maki2 kawan aku ni selama 30 minit tanpa henti...dan kata2 ni memang P x boleh lupa sampai sekarang...menangis dia tau..dasar jantan x guna!!ok..aku pulak yg over..

"kau tu memang perempuan murahan!aku tak heran la kalau tak kawen dgn kau..perempuan macam kau ni memang bersepah kat luar sana tu..kau ingat kau baik sgt,kau sembahyang sume tu Tuhan terima ke?"

Lebih kurang macam tu la si L tu cakap...aku x paham kenapa dia cakap macam tu..sebab setahu aku,P ni baik orangnye..dia pendengar yg baik...peramah pulak tu...

And you know what?esoknye,si L tu boleh call macam biasa,macam x de pape yg berlaku...siap boleh nafikan yg dia pernah maki2 kawan aku..semalam tu bukan dia...
Eh...pekehenye??dia ni dah mereng agaknye...amnesia ke?
Then,bila P mintak putus,boleh pulak L ni ugut nak edit2 gambar P...nak pegi pedajal P la tu...isk3..aku x paham betul la laki macam ni...
Memang x guna betul la kau ni...dasar pengecut!

Aku yg dengar ni pun dah sakit hati ape lagi dia yg mengalami sendiri kan?kesian kawan aku tu..sampai sekarang ni dia macam benci dgn lelaki sebab kata2 si L tu...
Aku pulak makin takut nak kawan dgn lelaki lepas dengar citer dia tu...
Dah la aku ni memang jenis yg x reti nak kawan dgn laki sangat...weh,korang jangan cakap aku songsang pulak...aku cili kang baru tau..

Tapi,aku tau,x sume laki macam tu kan??
Guys,korang ade perangai macam tu ke?meh sini aku pelangkung sikit...biar sedar sikit yg perempuan ni bukan senang2 je kau nak maki,tahu?
Kami pun ade perasaan dan maruah jugak...

Ok..ok..sudah2lah aku membebel...orang lain yg kena,aku pulak yg emo..ape daaa...
Ape2pun,lelaki dan perempuan tu masing2 ade kekurangan dan kelebihan tersendiri..
Jadi,sebab tu la Allah jadikan kita ni hidup berpasangan supaya kita boleh saling melengkapi...
Eh,betul ke ape yg aku cakap ni?!

Peace!!no war~~

8 hot people like this:

Ibnushukran said... [Reply]

snng cite jgn lah berkapel.. da taw llki tu macam tu npe la g berkawan llki macam 2.. perempuannn.. tolong la jgn mudah sngt percaya pd llki, korang boleh rosak klu dapat llki y xelok.. nnti ada jodoh insyaAllah, bnyakkan berdoa...

Cik Amy said... [Reply]

pergh2...hot2...kalo dia col mtk maaf ke hape tak pe..ni tak wt mcm tak de pape y jadi





KINDLY PADA YANG SUDI DAN BAIK HATI PLEASE VOTE amy YA? :D
Langkah 1 :"LIKE" http://www.facebook.com/pameranpengantin
Langkah 2 : "LIKE" http://www.facebook.com/photo.php?fbid=228974170463772&set=a.227905127237343.68704.186380094723180&type=1&notif_t=photo_reply&pid=825911&id=186380094723180

Tq ye cz sudi like,semoga dimurahkan rezeki semurah hati korang klik like untuk kami yang nak kawen ni :)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Ibnushukran : macam2 leh jadi zaman skarang ni kan..

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Cik amy : tau xpe..x patut kan..

アヌム ちゃん said... [Reply]

ish kalau jumpe laki jenis camtu awal2 tinggalkan je..senang..kalau tak buat sakit hati je nnt..huhu

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

アヌム ちゃん
: x tau la nak cakap ape..mse mula2 dulu dia ok je,baik sgt..tapi tetiba lak berubah..

nelly said... [Reply]

kalau entri sal laki dan perempuan , mmg tak habis nak bahas kan ?
hehehe

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

nelly : ahakkss..betul tu..hehe