Sunday, February 13, 2011

...berjiwang2...berlepak2 di hujung mggu...


~~~marilah kita same2 berjiwang karat~~~

~dua2 aku pi rembat dekat library...ehh..pinjam laa..~


...finally...pagi ni..dapat jugak aku habiskan baca novel Rela Kumenanti...ye la...asyik baca sekerat2 je dari hari tu sebab bz nak uruskan itu ini...tinggal CSR pulak..bile nak baca nie..nak tengok Gumiho-shi lagi...hehe..."amboi2...mentang2 cuti sampai selasa depan...buku akademik langsung x mo bukak ye???"..(macam kata2 sindiran dpd lecturer..muahahaa)
    actually.aku nak komen sikit pasal novel RK tu...aku tau novel ni da lame gile keluar...baru tahun ni aku baca...ketinggalan zaman betul kan...alaaa.x kisah la..yg penting free...kih3...bagi aku la...aku lebih suke 3  novel DH yg sebelum nie...yg ni aku rasa kurang menyengat lah...haha..tu pendapat aku la...tapi ape-apepun..aku tetap sokong DH!!!!hehe...

   dah alang2 aku cakap pasal novel nie, aku nak cakap jugak la....pasal novel online yg nak sangat aku beli....
                                                      
                                                                  
                                                                     ..taaadaaaa...

serious wei...aku nak sangat beli...tapi....
....aku dah baca sikit pasal cerita dia kat blog penulis..memang best la...tetiba penulis cakap nak terbitkan ke versi cetak...huhu...aku nak sangat beli...dah kat depan mata dah hari tu..tapi tetiba duit x cukup pulak...adoiii...terpakselah aku pendamkan hasrat aku tu...x pe la...mungkin rezeki x de kot hari tu...
     before this...aku dah beli 1 novel online gak...kebetulan ade diskaun pulak...memang x pikir panjang la...terus je aku rembat...hahaa...

haaa....ni la dia novel tu...




....memang best la...berbaloi jugak aku beli...x de la menyesal...aku suka penggunaan bahasa dia yg bersahaja... x la terlalu formal macam sesetengah novel tu..aku baca pun macam baca ayat pembaca berita je...hahaha...ek eleh...lebih pulak ye aku komen...cuba aku yg tulis...mesti ''meletop!!"...xoxox...

lagi..lagi...haaaa....ade 1 lagi novel...novel ni memang memang best gile..gile pun x best camni...aikk..ade ke camtu..haha..tapi memang....bila aku baca novel ni...my tears keep rolling down...cewaahhh...memang novel ni dapat tempat pertama la dlm carta novel di hatiku...hahaa...setakat ni belum ada yg boleh lawan...haha..aku mula terbaca novel ni kat majalah Remaja...then bila kawan aku cakap yg dia nak beli novel, aku recommendkan novel tu la....so leh la aku tumpang sekaki...haha..bijak x aku???memang touching gile sey cerita dia..aku rasa ramai yg dah baca kan???kalau belum lagi aku x tau la korang ni dari abad ke berapa...hahaha...
..
..
..
mempersembahkan.....(drum is rolling....)
..
..
...the best novel i've ever read...

haaa....betul x???ape aku cakap???sesiapa yg baca novel ni tapi x nangis memang dia buta hati & perasan lah...haha...over pulak aku...tapi...ini serius...bukan main2...mesti mau baca...novel ini...
      then...lagi 1 novel dari penulis yg sama...aku dah baca...best jugak...kalau tengok cover dia tetiba aku perasan yg kasut tu macam sneakers aku pulak..haha...x de kaitan pun...


ni pun aku tumpang baca dpd kawan aku..haha..aku ni memang parasit ke???kih3...
and lagi 1....hisshhh...banyak songeh betul aku nie...bukan...ni novel SR yg aku teringin nak beli...baca sinopsis macam best...tapi...ehem2...mahal la pulak...kih3...berkira betul la aku ni kan...

nak beli...nak beli....huhu...tengoklah nanti...

.....haaaa...sebenarnya banyak lagi novel2 best yg aku dah baca...and semuanye jenis yg jiwang2 karat...haha...tapi aku suka jugak yg kelakar2...macam Romeo vs Juliet by Mass Alia Noah..(kalau x silaplah..)..memang aku gelak sakan sampai terburai2 air mata...kakakakaka....

novel ni x kelakar...tapi best...hehe...susah betul kan  nak pendam perasaan ni bila dah suka...aku yg baca ni pun da rase terseksa...aku rasa nak je suruh heroin tu confess je la cepat2....oopsss...aku pulak yg over...sorry...hehehe...


okey la...aku pun dah x ingat novel ape lagi yg aku dah baca...kiranye novel2 yg aku dah baca... yg aku nyatakan kat atas tu memang novel yg berjaya berikan kesan la kat aku....eceehhh...jiwang terlebih...

so..kepada kaki2 novel semua...saya nak join boleh???hehe...

SAYA MEMANG KAKI NOVEL...CERPEN PUN LAYAN JUGAK...(especially yg kat Penulisan2u)

...selamat membaca dan melayang ke alam fantasi novel....
(^_^)



2 hot people like this:

Miss Anis said... [Reply]

same la kite kaki nOvel...huhu

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

wah..kalau camtu leh la kite share2 story ye.. =)