Monday, February 28, 2011

..aku : with spec VS without spec....

assalamualaikum....

since hari ni aku sangat happy,so aku nak membebel sikit la kat cni..
yeee...aku sgt happy sebab finally..aku berjaya jugak menghasilkan ubat dlm lab Amalan Farmasi..ye la..selama ni ape yg aku buat semua tak menjadi...tapi..hari ni..the last lab practical...i did it!!!
suppository..ubat tu la yg aku buat hari ni...masa aku tengok the shapes look very smooth..aku rase cam nak menangis je..sob3..hari ini dalam sejarah beb...
betul cakap abah..dalam hal pape pun..kita kena yakin dgn diri sendiri..and that really happens...

[sile la beri tepukan semangat dekat aku...clap999...huhu..biar semangat aku lagi berkobar2...who knows..one day..korang nak beli ubat dekat farmasi aku kan...boleh aku kasi diskaun sikit..cewaaahhh]

okey..lupekan pasal hal ini..actually..aku nak story pasal benda lain deh..

bile aku baca entri ini dan post ini pasal cabaran2(cewahhh..cam over la pulak..mencabar ke??hehe..) jadi budak berkacamata kat blog kak Milimilo , i want to write something about people who are bespectacled...like me la..kalau tengok kak mili tu..dia pakai  spec ke tak pakai ke...dua2 nampak cute je..both of her looks suit her well...
cube tengok nie..stylo je kan kak Milimilo nie...
..
..
..


presenting...Milimilo...in da house!!!
akak..saya pinjam pic akak kejap..ahahaha....



tapi kalau aku ni..hurm...tak tahu la..nak cakap ape ye..

pakai spec = nerd
tak pakai spec = cute

ni bukan aku yg cakap..tapi hasil dpd ujikaji pada pic2 aku kat fb..
lelaki oh lelaki...kenapa anda sgt hannoyyying????(ni aku tujukan kat sorang kawan aku nie..)
kenapa korang suka sangat menilai orang hanya dpd penampilan wajahnye???
aku meluat tau tak..ko ingat bila ko puji2 aku..aku akan senang2 cair??senang2 perasan..rase  melayang2???
NO!!!that's definitely not me...
"peh comel gile...npew la ko xmcm ni dlu mse sek mnengh..hahahaha"
what the.....****????
so what kalau muka aku macam ni kalau mase sekolah dulu???
huh...really..really...annoying!!!!
aku sangat22222 x suke bila kawan2 aku suke sgt nak compare2 aku yg dulu dgn aku yg sekarang....
and i hate guys yg bermuka-muka..yg nak menggedik konon2 nak kawan dgn kita sebab penampilan kita da berubah...
ooo...dulu2..masa aku nampak nerd je korang x nak pun tegur aku..
bile sekarang aku da pandai dress-up sikit..mula la..nak memerli aku la..itu la..ini la...cakap yg aku ni dah totally change..looks different...alahai..ape je yg berubah korang oii..aku pakai shawl??aku pakai dress???
hello!!!korang tak tengok aku makeup lagi taw...kalau korang tengok,mesti ternganga sampai lalat masuk pun x sedar...(haha..bongkak la pulak..padahal pakai lipstick pun x reti tu...hehe..)
tak boleh ke kalau korang terima orang lain ape adenye...
bak kata Bruno Mars :
''girl, you are amazing..just the way you are.."
uuu..mesti sweet kan kalau ade orang cakap macam tu dekat kite...barulah boleh rase melayang-layang...

tapi..actually..sampai sekarang aku still pakai spec..since form 1 kot aku pakai...memang dah jadi keperluan hidup..even nak pegi toilet pun kena pakai..macam orang bute dah aku ni..teraba-raba kalau x pakai spec..
ape boleh buat kan...rasenye penyakit rabun ni x kan sembuh sampai bile2..
unless kalau aku kaye..pi buat rawatan laser ke..haha..
sesekali tu aku nak jugak rase macam mana perasaan orang yg x rabun..sebab tu la..kalau amik gambar je aku nak bukak spec..(alaaa...mengade betul...)
biarlah kan..bukannye menyusahkan hidup orang lain pun...
~~papepun~~
korang nilai la sendiri....see pic below...
..
..
..





nah..nie gambo aku yang latest...terkujat??terkesima??terpesona???ter ape lagi??hahaha...
..
..
..
..
..



jangan jeles ye..aku dah buat plastic surgery..biar sume orang tak kenal aku..muahahaha..

***renung-renungkan***








4 hot people like this:

Nasuha Salleh said... [Reply]

kalau pkai spec nmpk lg matured =D

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

oh..macam tu ke..haha..alamak..tetibe rase da x nak pakai spec plak..x nak la nmpk tua sblum umur..hohho..

misz molecule said... [Reply]

tp rsenye.....






pkai spec cute+awesome.hahaha












http://thyyunxthiya.blogspot.com/

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Misz molecule: haha.really?ni yg rse cm nk nangis ni..:$