Saturday, May 28, 2011

Lelaki oh lelaki...korang ni memang kaki sukan ek??

Assalamualaikum...
Erkkk...alhamdulillah...oopss..sorry,x sopan pulak anak dara ni..hehe..perut dah kenyang,baru la ada energy nak update...ceh,over pulak...

Ermm..malam2 macam ni memang bosan kan..nak tengok tv tak boleh pulak sebab sekarang ni tv tengah dijajah oleh kaum lelaki kat rumah aku ni...ape yg dorang tengok?oohh...semestinya sukan la...ape lagi?haishh..x bosan ke?asek tengok sukan je...

Memang lelaki ni x boleh dipisahkan dpd sukan ek?dah macam bini kedua pulak kan...sape setuju,jerit kuat2...

Aku paham la kalau lelaki memang sinonim dgn bola sepak...memang kat mana2 pun mesti dorang dok sembang pasal bola...

"weh,MU aku menang beb..x sia2 aku dok mengipas bapak aku suruh belikan jersi ni..hahaha"ceh..macam la tu kelab dia...tettt

Tapi,masalahnye kan,family aku ni bukannye kaki bola je,sukan lain pun layan jugak..
Tenis la..badminton la..F1 la...bla..bla..
Pening aku kadang2..habis semua match dorang nak tengok..
Jangan x tau,family aku 6 orang,pompuan cuma 2 orang je...
So,kalau nak tengok tv,ikut suara majoriti,korang agak2 sape yg menang?? =,="

Lebih parah lagi..si adik aku sorang ni..umur baru 10 tahun,tapi kalau pasal sukan,dah macam orang tua,malah mengalahkan bapak n abang aku pulak..
Ape taknye,sebelum pergi sekolah..pagi2 tu dia dah bukak tv,kalau x tengok Arena,tengok ESPN la...astro supersport la...
Sebok nak tengok ranking kelab2 bola sepak...and what so ever..
Tak ke hebat tu kawan2??

Aku memang tabik spring la dgn dia...korang tanye la pemain tenis ke badminton ke ape2 la...sume dia tau...kalau bola sepak tu,kelab2 dlm liga inggeris la sepanyol la...dia boleh hafal...
Kalau yg Msia punye lagi la..
And lebih gempak lagi,rules dlm game pun dia tau...kalau main badminton dgn dia,memang x leh nak ngelat la...

Aduhai..adikku..bukannye kau patut layan Tomtom bak ke skarang ni?
Tapi,nasib baik la kau masih minat kartun...kalau tak mesti aku ingat adik aku ni dah matang sebelum usia..haha..

Well,x pe la..bila difikir2 balik,bagus la jugak..kiranya family aku ni penuh dgn semangat kesukanan la kan...
Majulah Sukan utk Negara!!
Haha..tetiba pulak..

Apepun,bagi aku la kan..
Lelaki memang kaki sukan...ibarat isi dgn kuku...eh,macam xde kaitan la pulak..belasah je la...
Hah,ade sesape x setuju??mana2 lelaki yg x minat sukan,at least bola la,meh sini bagitau aku...aku nak tabik sikit..
(^.^)

Wah..dah la..penat lak aku menaip ni..kalau la boleh guna keyboard...huhu..

Okey la...chow dulu!!

11 hot people like this:

HonEyBuNNy said... [Reply]

itula lelaki sejati kan...

sukan xdapat di pisahkan..ehheh

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Honeybunny : haha..betul jugak kan..

J.Syazwana said... [Reply]

bagus tuh. boleh jadi tough. hehehe

nelly said... [Reply]

lelaki mmg rajin ~
=='

アヌム ちゃん said... [Reply]

lelaki dan sukan mmg tak dpt dipisahkan..huhu

fadh leyanie said... [Reply]

stakat ni blum penah jumpa lagi llki yg tak minat sukan..semua minat sukan..lagi2 bola..makan bola ,tidur bola semuanya bola..pening2^^

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

J.Syazwana : haha..tough sebab byk muscle.

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

nelly : tu la..kalau pasal sukan memang rajin.

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

アヌム ちゃん
: sukan dah jadi sebahagian dpd hidup dorang.hehe

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

fadh leyanie : betul..pening2..

アヌム ちゃん said... [Reply]

betul2..tapi takpelaa..sukan menyihatkan..hehe