Tuesday, May 17, 2011

Does it wrong for being SINGLE??

Assalamualaikum!korang dah lunch??amboi2 sedapnye makan,sampai buncit perut pun x perasan..haha..merepek je aku ni..
Oh,sebelum tu,sape yg masih single,sila angguk 3 kali...hehe..

Sebenarnye,aku nak citer sikit pasal 1 fen0mena,eh,fen0mena ke?entah.aku pun x tau nak desribe benda sbg ape..belasah je la..
Macam ni,a few days ago,i went to a kenduri...at my aunt's house..biase la bile kenduri ni,mesti la ramai makcik2 yg berhimpun,ye tak...

Dialog macam ni mesti familiar kan...
"eh bedah,bilenye kau nak dapat menantu ni?aku ni dah berderet cucu...kau ni bile pulak?"

Oh..kalau la anak makcik bedah tu ade sekali,mesti dia terasa gila kan..nak2 lagi kalau p0mpuan yg single tapi dah lanjut usia...isu2 macam ni memang alergik betul la...

Kalau anak dara seumur aku ni pulak,lain ceritanye..

"hah,pika..boifren orang mane?mesti doktor..loyar..bla.bla.."

Aku yg masih single ni mesti la akan menafikannye...tapi dorang ni mesti x percaye..

"eleh..x caye la..x kan xde pakwe lagi?tengok tangan asek pegang henset je.."

Alahai..makcik oii..aku main game je kot...

Okey la..kat sini..aku dapat kesan pendapat yg stereotaip dpd makcik2 tadi..

"once u hold da title as a uni student,u must have a relationship wif a boy/girl"
Is this necessarily true?

No!!for me la..haha..
Kenape?
Oh semestinye aku x ready utk bagi k0mitmen for diz kind of relationship...

Sebabnye,bagi aku,komitmen sbg seorang pelajar tu lebih penting...lagi2 aku ni jenis yg mudah distracted...silap2 h/b,lingkup study aku...
Tapi,lain org lain la pendapatnye kan...
Bagi sesetengah orang,mereka pandai bahagikan
masa...so,xde la masalah kan...

Kalau macam aku ni,sekarang ni pun study tunggang terbalik...memang hancuss la..
Lain la kalau dapat bf yg selalu mengingatkan kite supaya tak lupe study...dan x lupe jugak pasal bab2 agama...hihi...ya mau juga dong! ;-)

*tapi sebelum tu,aku kena dapatkan dean list dulu...dengar macam impossible kan...entah la...kita tengok je la nanti...
Tapi,kalau jodoh dah sampai,tak kisah la bila2 kan...hehe*

So...there's nothing to be worried even if we are single,right?

¤ I luv for being single!!coz we will have a lot of time to find the right one for us! :-D ¤

12 hot people like this:

J.Syazwana said... [Reply]

haha rilek je.
bercinta lepas kawen pon ok what
:P

アヌム ちゃん said... [Reply]

x salah pun..hehe..tumpu study pun pun xpe :) cinta tu akan dtg dgn sendirinya..chewaah~

Ibnushukran said... [Reply]

jangan risau sangat psal siapa bakal suami or isteri kita,Allah swt dah mnysun sgalnya.. jodoh kita psti dtng,bnyak2 kan berdoa je.. :)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

J.Syazwana : betul3.lebih afdal gitu..hehe

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

アヌム ちゃん
: ahaa...macam tu ea...hik3

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Ibnushukran : setuju2...doa byk2 biar jodoh cepat smpai.. :-D

Syafiq Rosli said... [Reply]

single tak salah pn kan..ikut pada hati masing2..:)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Syafiq Rosli : hehe..haah kan..rmbut same hitam,hati lain2..

fadh leyanie said... [Reply]

jadi single lagi best kot..hihi
jodoh di tangan Allah..

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

fadh leyanie : kan?bebas nak usha sesape je..haha..

nelly said... [Reply]

<---single ~
mncintai seorang , tapi dia dah melangkah pergi ~

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Nelly: alamak..sadisnye cinta...b'sabar la nelly ye...