Monday, May 16, 2011

Kenangan Hari Guru!

Assalamualaikum..
oh,terlambat ke aku kalau baru nak ucap selamat hari guru! kpd sume guru di Msia sekarang ni?
x kesah la..sume orang pun buat entri pasal cikgu kan...aku pun sebok nak buat jugak,walaupun cuma pendek je..
Kali ni,aku cuma nak mengenang kembali saat2 sambutan hari guru masa sekolah menengah dulu.masa tu aku form 5,senior beb!
Sebab hari guru masa tu adalah yg terakhir utk kami,maka nilai sentimental agak menebal ye..
Aku ingat lagi,masa tu,kelas aku,5 cekap ada buat persembahan..kami menyanyi ala2 koir utk cikgu2 sekalian.antaranye,kami nyanyikan lagu oh ibu yg dah diubahsuai sendiri.walaupun ianye agak sumbang,tapi cikgu2 sume menangis terharu..hoho..
Dan scene yg paling tacing sekali mestilah masa para pelajar bersalaman n berpelukan dgn sume cikgu..memang menangis gile2 la..sedikit demi sedikit atmosfera bertukar menjadi mendung dgn emosi yg menyelubungi kami semua..
Apelagi bile cikgu2 memelukku sambil berbisik bhw mereka menggantungkan harapan yg tinggi utk aku skor dlm spm nanti...kata mereka,itulah hadiah sebenar yg mereka inginkan...
Betul tu kawan2..hadiah2 material x semestinya memberikan kegembiraan total kpd cikgu2 anda..
Yg mereka inginkan adalah melihat kita sume berjaye!oh,mulianye hati guru!
dan kegembiraan itu dpt aku lihat semasa aku ambik slip spm dulu...aku gembira kerana berjaya memberikan hadiah ini kpd guru2ku!
Terima kasih cikgu..sebab kalian la saya berjaya berada di sini..jasamu akan terus kukenang sampai tubuh ini dimamah bumi...

4 hot people like this:

nelly said... [Reply]

<--nasib baik dak sekolah lagi ~
=)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Oh nelly skolah lg ek..x tau pun..haha..ni mesti form 5 kan...gud luck spm nanti ye!

nelly said... [Reply]

da habis spm ..mek stpm ..
=)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Ouh ye ke?ahaha.tersilap plak.malunye. Hehe.klu camtu gud luck stpm la ye!