Sunday, November 25, 2012

percubaan pertama melukis Angry Bird using Excel : berjaya!

 

weehooo…ooppsss..over excited pulak budak ni…

ehem ehem  Assalamualaikum…

 

tapi memang aku tengah excited masa tengah menaip entri ni..sebab percubaan bantai2 aku utk lukis angry bird menjadi la pulak…hehe.. **mood terus bertukar ceria

 

yeah yeah..aku tau sume orang dah lama pun buat benda ni kan..haha…aku baru je try tadi sebab aku rasa macam bosan sangat dan takde mood nak buat keje…boleh pulak gitu kan??padahal keje melambak lagi tuh!! *sighhh

 

takpe takpe…lagipun dah lama sangat kot otak kanan aku bertapa..sesekali kena la biar dia bekerja sikit, baru tak berkarat..ye tak??..hihi

 

dah dah takyah cakap banyak…

ori angry bird fifi

ini versi Angry Bird yg original…sangat booolat ok & mcm comot2 sikit..ahh lantak la..asal ade rupe sudah..

 

loving bird watermark

ini pulak versi Loving Bird..ehh..ade ke??alaaa..suka hati la…aku nak tukar dia jadi color purple-pink pulak and tambah love2 sikit...tapi still nampak garang la pulak! haha

 

perasan tak watermark tu? nasib baik ade lagi aku simpan kat dlm phone…bile laptop rosak hari tu sume keje2 seni aku dah hilang!! sobss.. **ecehh keje2 seni la sgt kan!! XP

bila fikir2 balik rasa sedih n sayang la pulak kan..tapi nak buat camne,benda dah jadi..huhu…

ehh..takmo takmo sedih2..lupekan pasal tu…

 

so kpd sesiapa yg belum try lagi lukis benda ni, sila la cuba…lagipun tutorial kat internet tu melambak je…sangat2 senang okeyy compared to using photoshop yg sampai sekarang aku tak pernahnye nak expert!!  =,=”

 

#Rx : twitter sedang dilanda huru hara dgn tweets from certain people which have no manners…tak tau la kan ape nak jadi dgn dorang ni..patut dilastik je dgn Angry Birds ni…biar kepala benjol & berfungsi balik otak tu…biar berfikir dulu before nak tweet benda yg bukan2…

6 hot people like this:

zOeY zAu YaH said... [Reply]

comelnya..terer nih.

cik EPAL said... [Reply]

comel lah pulak tengok angry bird tu. pandai tol lukis-lukis :)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@zOeY zAu YaH
hehe..tak terer la kak zoey..baru berjinak-jinak je ni..akak pun boleh try tauu..hihihi

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@cik EPAL
uwaaaahhh..cik EPAL ke ni??hehe..tq..tq..sy budak baru belajar.. XD

nik ros said... [Reply]

comelnya.suka angry bird yg purple tu :)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@nik ros
tq kak..suke yee...boleh je tukar kaler lain lg.. ;))