Sunday, December 2, 2012

dan bila Cik EPAL memuji aku comel !! ♥♥♥

 

Assalamualaikum..

 

tq ce

sape yang tak kembang bila orang puji kita comel kan?kan..kan..haha..

lagi2 bile orang yg puji tu pulak adalah orang yg famous amos bukan anonymous!!laaaagi la rasa macam nak gebang kat sume orang, biar satu dunia tau!!hahaha…ape motip pon tak tau sebenarnye…

simbolik bagi lukisan di atas ialah aku ingin meng-highlight-kan tajuk kita pada hari ni ye murid2..ye lah..kalau tulis word “cik EPAL” je, tak bape nak mencapap kan..so kalau buat camni senang sikit orang nak nampak!!  **motip please?!!

 

dan tujuan sebenar entri ini ditulis hanye la utk menzahirkan perasaan, betapa terharunye diri ini bila cik EPAL yg kita kagumi sudi meninggalkan jejak beliau di teratak buruk lagi terpencil milik diri yg kerdil ini…  **perghhh..ayat kau tak nak hiperbolasepak dan puitis pulak kan..ehh btw, tahniah Malaysia sebab berjaya menjinakkan Garuda 2 – 0 malam semalam!!aummm…

actually, aku pun musykil jugak macam mana CE boleh tersasar ke sini..haha…ibarat macam dari planet Utarid,tetiba tersasar ke planet Pluto pulak…tak ke pelik tu??but nothing’s impossible in this virtual world right?

..

..

I was in disbelief kot at the very first moment I saw her comment in my previous entry…even dia cuma cakap yg aku ni comel…ehh salah! angry birds tu comel…I’m already flattered!!hikshiks **gelakgediks... (saje je letak tajuk temberang camtu..kah3)

aku ingatkan impostor ke ape…bang bang boom ke ape ni??rupenye betul la tu!! it was such an honour..ye la…tak dapat jumpe retis, retis blogger pun jadi la kan..even it was just a comment! bukannye face to face..

yeah..I know..you might think that I’m just bragging & exaggerating things..but you dont know how much it means to me! it’s a rare stuff you know…and I cant help myself from being overwhelmingly excited a.k.a syok sendiri!! **ohhver sangat kan bunyinye..but u know what? jakun is always my middle name!! XP

nevertheless;

“whoever you are, I truly appreciate your comments” ;D

..

..

..

okey..okey..back to reality…kang sampai tahun depan pun aku tak habis2 lagi citer pasal benda ni…nanti jadi cerpen pulak dah entri ni..haha..

so…now…I want to show my another Excel-based drawings…just cincai bantai je…kalau nak tengok yg lagi superb lagi bombastik, sila menuju ke blog Younique nurdani..perghh…memang super duper cantik la artworks beliau…aku memang jatuh cinta gile dgn illustrations that she drew…she’s very the talented lah!!aku belajar benda2 ni pun ikut tutorial beliau la…maybe ramai yg dah tau kot…hehe…aku je yg baru tauu..hihi..

 

donut watermarked

inspired from her tutorial…donut disaluti krim stroberi ditaburi bulan sabit dan cip coklat..panjang beno nama yg aku kasi ni..haha..tak komersial langsung!

 

 

rose wm

yang ni pulak aku just randomly draw..bunga rose berdaun tiga helai sahaja tanpa berduri…selamat utk dihadiahkan kpd para aweks…kahkahkah..

 

 

eye edited wm

for this one, I use teknik tekap-dan-pandai2-la-kau-nak-alter-camne..panjang plak nama dia kan..nak draw camni ni perlukan kestabilan, ketelitian, kesabaran dan kegigihan yg tinggi tau..tutorial nak buat pun ade dlm blog kak Dani tadi tu..

 

eye

this is the original version of the eye..of course la lebih lawa n smooth sebab guna Adobe Illustrator…aku nak benda AI ni!! takde ke sape2 nak bagi aku free??huhu.. #wishlist

 

okey…that’s all for now…maybe there will be more to come…nanti bila aku dah bosan or dah fed up dgn esaimen sume tu ade la nanti 1 or 2 drawings yg aku buat…kena praktis banyak2…nak tajamkan skill..hehe..

 

 

( Rx : it’s already December right?? how time flies…kejap je kan…kejap je nak tinggalkan 2012 dah…and 25 days from now, I’ll be officially 21 guys!!so, sila la get ready dgn red velvet cake 2 tingkat, bling2 greetings cards, presents etc etc dan boleh la poskan ke rumah yee…teheee~~  #mukataktaumalu >,< )

#to-d0-list-before-2013 : nak genapkan total entries to 200..including this one, baru je 184..tak tau  la sempat ke tak nak fulfill this task..huhu..

5 hot people like this:

Nelly Strange said... [Reply]

wow ! !cantiknyaaa a!! ! untunglaa dia omel . hehehe

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Nelly Strange
haha nelly...thx..comel lagi kan tuan dia...ekekeke

nurdani said... [Reply]

wow.terpukau tengok yang rose tu. guna moon shape kan? awesome!

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@nurdani eheh..thanx! kak dani laaagi awesome la!t'ingin nk b'guru dgn akak..hehe.
Btw rose tu sy gune oval shape,not moon shape.. ;)

Have Faith said... [Reply]

awk mmg comel lah! bosan2 tgoklah blog saya http://layyinulharircollections.blogspot.com/
byk baju jubah n dress murah2 :)
have a nice day :D