Sunday, August 5, 2012

shopping yang tak berapa nak shopping!!

 

Assalamualaikum…

semalam aku pergi BP Mall…alaa tempat NajwaLatif selalu lepak tu..eh eh tetibe pulak..macam la kau pernah jumpe dia kat situ..takpe..maybe one day nanti aku terserempak dgn dia ke…sape tau kan..hehe..

so macam biasa la..I went there with my incik abang…ehehe..ha’ah kenapa?tak percaya??betul la..aku memang keluar dgn dia pun…my abang la,who else..haha..

dah lama rasanye tak pakai dress yg comel ala ala princess kan…so that day tiba2 rasa nak pakai pulak dress ni..dress ke??I’m not sure either..tapi baju ni memang aku suka sangat coz dia macam kembang2 kat bawah and plus siap ade lace lagi…ehh betul ke aku describe ni??maaf la saya bukannye Hatta Dolmat!!haha

sempat la nak feeling2 macam minah korea kejap..dorang kan suke pakai baju camni…hik3…sebenarnye aku tak minat sangat dgn color orange but sesekali tukar selera ape salahnye kan..kan..

 

2012-08-04 10.58.07_美化001

ecewahhh..kemain nak cekak2 pinggang bagai!!kaku macam kayu je aku tengok..haha..ni pun aku paksa adik aku to snap my pic…kesian dia… XD

2012-08-04 19.01.59_美化000

but then suddenly he said : “eee..kakak pakai ape tu??macam hantu je hitam2 mata macam tu..”

and I was like What???kau cakap aku macam hantu??okey foine!!aku tak tau la dia cakap macam tu sebab eyeliner tu looked over sangat or sebab dia tak tau ape itu eyeliner dan kegunaannye…ye..redha je la…budak kecik memang macam tu..aku tak tau la if aku mekap satu muka nanti dia panggil aku ape pulak..hantu opera cina mungkin.. @__@

okey..okey..that was enough!!aku nak story pasal benda lain tapi menda lain pulak yg aku bebelkan ni…

actually I had to send my laptop for repair..there’s nothing that I can do anymore..sobs..redha je la..orang kedai tu pun cakap there was a high probability that the internal hard drive has broken down…adusss…habis la..habis la…everything will be gone!!sobs..sobs..hope they can fix up my baby!!uhuhukss..

 

and then..lepas tu..ape lagi..I pegi la round the mall..ramai gile orang..parking sampai full kot..terpakse parking kat bumbung…biasa la tu…sume sebok nak prepare for raye…aku pun sama jugak…hehe…aku nak cari tudung for my baju raya and also for my mom tapi tak jumpe2 pun..frust I you!!

last2..jalan punye jalan punye jalan..terjumpe pulak benda nie..anyonyo comeinye!!terus hati terpikat..terus terjerat..terus aku pi rembat!!haha…

 

2012-08-04 21.04.45_Hagrid_Flowery_美化000 

cute kan headphone ni??corak dia nampak artistik gitu..mula2 aku nak beli yg kaler pink..tapi bile fikir2 balik…nanti obvious sangat ke-girly-an aku…mencapap sangat kang..dah tak girly,geli ade la orang tengok!!..haha..

next pegi Popular kejap..nak beli novel Sebenarnya Saya Isteri Dia (SSID) by Zura Asyfar…tapi…TAK ADE STOK pulak!!!frust lagi…dari last last week kot aku cari…hari tu kata stok sampai minggu ni,tapi takde pulak..spoil betul la!! Sad smile

jadinye…utk menebus rasa kuciwa yg merajai jiwa raga, aku beli la novel lain…

2012-08-04 20.53.40_美化000

Doktor Cinta by dyadila: novel ni dah lame keluar rasanye…and aku rasa aku macam pernah baca sikit kat blog penulis…best jugak citer dia…

 

lastly,before balik I bought a bucket of KFC…okay a box kot..dah niat hari tu,if I pass in my exam, I’d like to treat my family for a meal..alhamdulillah…tercapai jugak hasrat aku.. Winking smile

2012-08-04 19.45.16_美化001

aku ingat nak beli benda lain coz aku dah bosan sangat dgn KFC ni..tapi I have no other choice at that time..beli je la..ermm tak tau la kenapa…macam dah muak sangat…seketul pun aku tak lalu nak makan…tiba2 aku rasa ayam goreng yg mak aku goreng laaagi sedap dpd KFC tu…pastu makan cheesy wedges dia rase macam…uuuuuu…uuuu….tooo cheesy!!huhu..

tak banyak barang pun yg aku shopping kali ni..penat berjalan je…ye la yg dicari sumenye takde… T__T

 

hurmmm..that’s all…takde citer menarik pun sebenarnye…

 

ohh yaa…tadi sambil menaip ni aku sempat la jugak tengok game Lee Chong Wei-Lin Dan…sampai tertangguh-tangguh nak habiskan menaip entri..punye la semangat!!

takpe la…LCW,you have done your best and I am really proud of our nation’s hero!!thank you coz for contributing silver to our beloved Malaysia!!masuk la jugak dalam ranking 46… =D

7 hot people like this:

fadh leyanie said... [Reply]

manyak btul shpping,dress tu mmg lawa habis wa cakap,headphone mmg lawa jugak wa cakap,harga berapa headphne tu ? rasa mcm nk bli jugak.semoga lappy cepat sembuh..ameen.:P

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@fadh leyanie
ohh nak beli jugak ye...hehe..harga dia 39 hengget..beli tau,nanti boleh tunjuk skali kat saya..hehe
btw thanx..tu la hope sgt lappy cepat sembuh... :)

Mya said... [Reply]

comelnya pic dia! wee... btw awak, salam ramadhan too :D novel tu best x? hee

cikwahidaidris said... [Reply]

lawa dress :)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Mya
ehehe thanx!!ohh novel tu sy da baca sikit..best jugak..kelakar coz heroin dia suke buat lawak..hahaha

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@cikwahidaidris
hihi..sebab tu saya tak fikir lama terus je rembat dress ni.. XD

Mya said... [Reply]

yeke best? cemtu boleh mya survey2 hehe