Friday, August 3, 2012

Feeling-feeling DSLR!! ;)


assalamualaikum...

sape yg tak nak DSLR kan??kalau ikutkan hati dan nafsu aku yg 9 ni,nak je aku angkut DSLR sekarang jugak...mampu memang la mampu..tapi,bile difikirkan balik...duit yg aku pegang sekarang ni bukannye hak mutlak aku...dan mak aku pun cakap: "Kau tak rasa lagi macam mana susah rasenye nak cari duit sendiri..nanti dah keje baru tau...tak payah la nak buang duit beli benda2 yang tak perlu tu.."


hurmm...ye la...ye la..takpe..takpe..nanti kalau dah ade duit sendiri,ade duit lebih,aku nak beli jugak!!hahaha..


bukannye ape...actually,aku suka sangat tengok gambar2 dpd DSLR..cantik kan??for example macam gambar2 dunia macro kat blog Wan Hazel ...tersangatlah cantek dan membuatkan aku kagum dgn ciptaan Allah.. ;)




so...disebabkan keinginan aku yg satu ni, aku pun pergi melanyak kamera Olympus abang aku yg cikai tu...cehh konon nak feeling pakai DSLR la tu...haha..
takpe la...at least dapat jugak aku capture these pictures...memang la tak secantek DSLR tapi tak kesah la kan...hehe..


ini dia...entah pape yg aku amik...gambar pokok berduri pun boleh je... XD






hahh...close-up duri2 tersebut..jaga2!!



entah ape nama pokok nie....



pokok aloevera pon kau nak kaut jugak ke??


jeng..jeng...duri paling bahaya!!awas..kalau tercucuk kompem menangis!!haha



ehh..eh..tetibe ade binatang ni pulak...dia pun nak interframe jugak!!



alololo...tengah hisap madu ye nak???




disebabkan saiz gambar yg telalu besar,aku dah pun reducekan resolution of these pics...so nampak macam blur2 sikit la..hehe..


okey...tu je nak gebang pada petang yg damai ni...rajin pulak kan aku update blog..hehe...well,since internet hari ni masih okey, kita kena la make full use of it..kan..kan...bijak..bijak!!








6 hot people like this:

zOeY zAu YaH said... [Reply]

cantik gak tu..

fadh leyanie said... [Reply]

pandai cik fifi amik gambaq..nanti cheq kawin boleh jd photographer cheq..discount 70% :P

Arib Ismail said... [Reply]

Cantiknya gambar! Jealous ni sebab takde DSLR :'(

My recent post: Iftar Bersama Krew Amanz.MY & Nisa Kay @ Marché Mövenpick, The Curve

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@zOeY zAu YaH
ehehe..thanx kak zoey!! XD

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@fadh leyanie
haha...kalau sy yg amik nanti habislah rosak majlis orang..kekeke..anyway thanx! ;)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Arib Ismail
tq!!but tu bukan gune DSLR la...camera biase je.. =)