Tuesday, February 28, 2012

Petrosains jauh lebih best daripada tengok wayang!!

 

assalamualaikum

betul…aku tak tipu..bagi orang2 yg tak berapa minat tengok wayang macam aku,menjelajah ke Petrosains itu adalah sangat menyeronokkan dan mengujakan..haha..skemanye ayat!!

bagi aku,daripada aku menghabiskan RM10 utk duduk diam2 di tempat yg gelap,yg mempunyai probability yg besar utk menyebabkan aku tersengguk-sengguk,adalah lebih baik kalau aku belanjakan RM15(atau kurang kalau ade promotion) utk bersuka ria kat dalam Petrosains tu…hehe..

 

ye aku tahu…tu tempat budak2 sekolah…tapi aku ade je nampak beberapa orang pelancong mat salleh yg jakun dgn benda2 sains kat dlm tu…**konon nak menafikan diri sendiri yg laaagi jakun melihat benda2 tu sume..haha

 

dah..dah..tanpa membuang masa marilah kita melihat pengembaraan aku & kawan2 ke Petrosains pada hari Jumaat yg lalu…ye mungkin dah agak basi sikit…tapi tak kesah la kan…nak post jugak…buat kenangan di hari tua nanti..heeee

 

2012-02-24 18.25.06

nasib baik murah…hekhek..(aku tak pergi Aquaria..)

 

2012-02-24 12.53.20

sebagai student pharmacy,aku haruslah bangga kan..kan..haha

 

2012-02-24 12.53.05

obat2 terbaik dari ladang!!! =P

 

PicsArt_1330276699170

dushh..dushh…bang..bang..

 

2012-02-24 13.01.25

see that mat salleh??aku tak tipu kan..kahkahkahakkk

 

2012-02-24 13.02.472012-02-24 13.03.30

ini adalah infiniti!!!

 

DSCF6023

awan pink & biru..memang sedondon dgn my outfit pd hari itu.. Winking smile

 

2012-02-24 13.17.17

pic of the day…that volcano doesn’t erupts!!alorhh..nak tengok lava!!

 

 

DSCF6039

alamak!!!gunung berapi dah meletus!!!lariikk…larikk…

 

2012-02-24 13.15.35

elehhh…relax sudah… =P

 

2012-02-24 13.18.532012-02-24 13.13.52

aummmmm…

 

PicsArt_1330277388288

T-rex dan aku memang kamceng..dia siap ajak aku karaoke lagikk… Winking smile

 

edit1

 

2012-02-24 13.02.18DSCF5995

sempat main cakk cakk pulak…

 

2012-02-24 13.29.32

sedang mencari kuman dgn penuh kesungguhan…err..

 

 

2012-02-24 14.43.56

bergaya tak kami??aku siap pakai double spec lagi!!masa ni kami nak tengok filem 3D pendek..pasal dinasour…hahh..takyah susah2 pi pawagam..kat sini pon bolehh..hahaha

 

DSCF6001

 

DSCF6008DSCF6059

 

DSCF6014

pekerja ini sedang mengorek tanah..gigihnye aku..haha

 

PicsArt_1330277238856DSCF6056

 

DSCF6062

babaiii…sedihnye nak balik…tak puas lagi mengembara kat dalam ni…sob3…

 

DSCF6067

gegurls yg pergi KLCC pada hari itu…tatau camne leh pinky sume… Open-mouthed smile…dorang yg takde dlm pics byk2 kat atas tu sebenarnye pegi tengok wayang…means cume 3 orang je yg pegi Petrosains tu termasuk aku la…hihi

 

okey…sekian…panjang betul entri kali ni…full of pics rather than words…penat jugak nak update belog ni rupenye…phew~~~(sambil kesat peluh..)

mesti korang suka sebab takyah baca aku membebel panjang2 kan..kan..kan..

 

( Rx : suke tak dgn rupe baru MeeLo??vintage gitu!!thanx to Nelly sebab sudi review blog comot ni & give some suggestions to improve this blog so that it looks better & prettier..ehh??hahaha..perasan pulak.. )

24 hot people like this:

nazirah said... [Reply]

wah mmg best pun yunk..
dolu2 rajin gak ke situ
tp skang ni adehh lama
dah tak jejak kaki kat situ
tp lepas baca entry ni
rasa ati membuak2 nak kesna yihaa ;)

fadh leyanie said... [Reply]

tgk gambar dah tau bestnya pegi petrosains! betul ke harga masuk rm 15,? rasa macam nak pegi,dah lama tak masuk sana :)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@nazirah
pegi la lagi..hehe..tapi pegi time orang tak ramai la..baru boleh main sume benda yg ade kat situ... =D

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@fadh leyanie
ermm..sebenarnye sy pon tak sure jugak..but hari tu sy pegi memang dapat diskaun..less than RM15 lagi..tapi kena tunjuk IC & kad matrik dulu la... >,<

アヌムちゃん said... [Reply]

xpenah masuk betul2 dlm petrosains tu.dekat luar je selalunya.huhuuu

J.Syazwana said... [Reply]

wah bestnya !
tak pernah pegi.
wayang pon dah lama tak pergi.
huhuhu

ILA HonEyBuNNy said... [Reply]

bestt kan..

baru sekali ja ila g...selalu g klcc tgk wayang ja...heheh

saya dewi said... [Reply]

waaa. betul betul mengimbau kenangan laaaa. dulu pun dewi pernah pergi lawatan sekolah semata semata nak pergi petrosains nieh.

serunukkk sangat ^^


tiba tiba rasa nak pergi lagiii :D

haip. dewi memang suka tengok wayang tapi dewi pun suka pergi tempat macam nieh. u can gain a lot of useful information kan. aummmm :D

iedchan said... [Reply]

besh ekk... last i pg petrosains mase darjah 6..ahha lame da gler...

btw i folo u k..:P

hamzah ian said... [Reply]

last pergi time skolah dulu.. hehehe

FIFIEY LYCHEE MARATION said... [Reply]

nak pergi jugak! mcm interesting sgt melawat tempat cmmniii...:)

Amy A. said... [Reply]

eh suke warne bju n tudung tu...

sue ferra said... [Reply]

wahh best nyer ..na g jgakkk .. :)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@アヌムちゃん
alaa...ruginye..patut masuk je terus..hehe

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@J.Syazwana
tak pernah pegi??try la..

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@ILA HonEyBuNNy
a'ah..best sgt..macam nak pegi lagi je..

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@saya dewi
dulu2 masa sekolah tak mampu nak pegi..sob3..

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@iedchan
lame gak tu...maybe sekarang ni dah ade benda yg berubah kat sini..

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@hamzah ian
ooh...kat sekolah dulu mak tak kasi pegi...huhu

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@FIFIEY LYCHEE MARATION
yes..u should go..sesekali pegi tempat camni pon best gak..hehe

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Amy A.
ehh..tq..sy pon suke.. ;)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@sue ferra
jom pegi ramai2...yeaa

Nelly The Strange said... [Reply]

ouch , meriahnya !!

nak ikut2 !!!

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Nelly The Strange
jom la nelly..laen kali kite g sesame..hehe