Monday, February 13, 2012

Berhentilah mengharap pada kasih yg tak sudi..

Assalamualaikum..

Aku manusia..yg punya hati dan perasaan..yg punya maruah dan harga diri yg ku junjung tinggi...yg tahu erti malu bila hidungku tak mancung,tapi pipiku pula tersorong-sorong..

Sudahlah..cukuplah sampai di sini..aku dah tak larat lagi utk menagih kasih dpd dia yg tak sudi...entah berapa kali aku cuba bertahan,cuba beralah..namun akhirnye aku menyerah...aku juga manusia biasa..kesabaranku juga ada hadnye...

Okey fine...kalau ini yg kau mahu...aku terima dgn hati yg lapang...mungkin kau sudah jumpe si dia yg jauh lebih baik dpd aku...entah di mana silapnye..hubungan kita tergantung seperti ini...sedingin ais...entah..aku sendiri tiada jawapannye...

Here we go..aku emo lagi...entah la..mungkin sebab aku kesepian kat rumah kot...kesian kat diri sendiri sebab tak ramai kawan...tsskk

Orang kata,bila kita dapat kawan baru,at the same time kita akan hilang kawan lama..betul ke teori ni??

Betul..teori ni memang betul2 sedang berlaku ke atas batang hidong aku...

Sejak masuk universiti ni,kawan2 lama aku sume senyap2 belaka...sepi tanpa khabar berita...ok..aku try fikir positif...mungkin dorang busy dgn campus life dorang kot...

But hello!aku pun busy jugak ape..ingat korang je ke??tapi aku still ingat lagi kat korang...

Tapi kenapa kalau aku mesej korang,korang layan macam hangat2 taik ayam je??

Punye la penat aku taip mesej panjang2 sampai 3,4 baris,korang boleh balas..

"sihat je..
"oh..
"okey..

Perghh...aku rasa mcm bodo je bila ter-over excited dgn korang,tapi korang
macam wat dono je..
Macam bertepuk sebelah tangan pun ade..demmi moore betol!!

Aku menangis di dalam hati...bila aku tengok,kawan2 aku yg lain sebok ber-hang out dgn geng2 lama dorang time2 cuti macam ni...sedangkan aku??aku hanye duduk termenung kat atas tangga sambil membelai tubuh Kiki..mungkin aku sudah ditakdirkan utk berkawan dgn seekor kucing sepanjang cuti ni..sayunye bila mengenangkan nasib diri sendiri...rasanye beraye di perantauan pun takkan sesayu ini...

Oh,di manakah manusia2 yg pernah bergelar kawan kpd aku dulu??

Oh fifi..just stop it!!
Stop whining!!they would never know about your feelings rite now!never ever..fullstop!

Ok..orait..takpe la..aku paham..aku assume mereka dah jumpa kawan2 baru yg lebih best dpd aku yg membosankan ni..

Aku takkan terhegeh-hegeh lagi kat dorang...aku pun ada ego jugak...
biarlah begini..selamat tinggal kawanku..tak mudah utk aku pergi..sebab walau apepun korang tetap pernah mewarnai hidup aku suatu masa dulu...mengajar aku tentang manisnye masamnye masinnye pahitnye payaunye n tawarnye rasa persahabatan itu..

But one thing..I want you'all to always remember that,when you need dosti,main ho na... :-)

Tapi,kalau memang korang dah tak perlukan aku lagi..it's still okey..aku akan packing2 all my stuff n fly to Seoul,Korea..
Why it must be Korea??coz they will treasure me as their chingu,more than you'all could do...(kau hade??keh3)

And because...I'm a Kpop lover!!that's it!! Hahaha...(laughing in pain..)

Now..aku rasa lega sikit...lepas luahkan apa yg aku pendam kat kau MeeLo!even aku tau mungkin dah banyak kali kot aku luah benda yg sama...cerita yg sama...

Tapi ketahuilah...apa yg aku ulang banyak kali..that's what I treasure the most!!
Nah..u know me well rite??

"Don't walk in front of me, I
may not follow.
Don't walk behind me, I may
not lead.
Just walk beside me and be
my friend."
-Albert Camus

(Rx : harap maaf..penulis memang suka merapu sampai berjela-jela bila dia terlalu emo.. =,= )

8 hot people like this:

Mya said... [Reply]

amboi2 nak ke korea terus yeee =p

ILA HonEyBuNNy said... [Reply]

hehehhe...bila dunia belajar neh..kwn2 entah ke mana kan...sombong pun ada...iyalah..msg2 busy dgn life sndri..tapi ckop xsuka juga y jenis bls msg usdi xsudi ja...sdgkn kita elok2 ja msg dia..uhuhuh

fyna said... [Reply]

SABARLA SAYANG..ORANG DAH TAK NAK..BUAT APA TERHEGEH2 LGI KAN..KITA ADA MARUAH..TAK NAK DAH..TAK HERAN PON HEHE

nazirah said... [Reply]

sabar ye..tkpe2 kte paham emOlebey tu penting. kte pnye perasaan kot kn.. tp sbr ye. insyaAllah ;)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Mya
a'ah...sebenarnye memang sgt berhajat nak g sana..heee

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@ILA HonEyBuNNy kan..kan..rase mcm nak bako bako je..huhu

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@fyna
thanx sis..a'ah..dah tak heran pon.. =D

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@nazirah tq...tu la kadang2 bile hilang sabar mule la nak emo.. ^.~