Friday, December 2, 2011

aku malu tapi mahu…. **blushing!!**

 

Assalamualaikum….

(ohh da pagi rupenye…hoho…lately asyik tido lambat je..bangun pon lambat jugak..hampeh betul la… =,=”)

okey..di pagi yg hening ni…aku nak citer pasal satu cerita…bukan cerita pasal lagu Dina : Malu Tapi Mahu ataupun lagu Gita Gutawa : Mau Tapi Malu…

bukan..bukan..bukan…tapi cerita pasal hati…tentang hati yg mula mekar dgn bunga2 cinta…ehem3....tetibe aku rasa macam gedikss yg amat seperti meminta sebuah penampor kawkaww punye daripada anda sume..hahaha..

 

shy

 

pernah tak berada dalam situasi ini :

“aku admire la kat dia tu..tapi..aku..aku malu la nak cakap!!auww…” (dgn gaya gedik yg cuba dicontrol sehabis mungkin..)

mesti korang pernah admire kat seseorang kan??lepas tu dok usha2 dari jauh…tak berani nak tegur depan2…malu la konon…kalau berani tu memang dah kira hebat betul la tu…memang tabik springgg punye!!

 

ermm….sebenarnye malu nak cakap…tapi rasa2nye aku dah TER-admire kat seseorang ni…**malu!!malu!!**take note perkataan TER tu ye!!rasa macam budak sekolah pon ade ni…haha…budak sekolah pon aku rasa lagi maju dpd aku yg kuno nie…

tak tau la kenapa :

bila dah admire kat seseorang tu..mesti kita akan selalu terserempak dgn dia kat mana2…but then konon2 buat2 tak nampak la pulak….**blushing tibe2**

lepas tu…bila ternampak dia je…bibir ni asyik nak tersenyum2 je mengalahkan orang yg dok kat Tanjung Rambutan….ehehe..**bukan senyum gatal ye!!**

bila kebetulan dia duduk kat sebelah kita pulak….rasa macam…aaaa..

”dia duduk kat sebelah aku wei!!tolong la paham!!”

nak cakap dgn dia!!!tapi…lidah pulak terkelu…pastu malu + nervous punya pasal sampai tak nak pandang dia langsung…haha..memang perah santan betul kan…padahal dia tak rasa papepun…diri sendiri yg over..ouhhh…

 

actually kan…dulu2 tu pernah je jumpe dgn dia…ye…dia memang la sangat hensem, smart, stylo dan yg sewaktu dengannye la…tapi masa tu macam x rasa pape pun…

tapi..bila ade 1 masa tu..aku dengar suara dia…baca doa…perghhh…memang sedap la……lunak dan meresap ke dalam jiwa gitu…terus hati-ais perempuan kepunyaanku ini macam cair je..sejuk je hati kan kalau dapat laki yg macam tu...seriously…bile tengok appearance dia, aku tak expect yang dia tu ada ciri2 laki yg ala-ala pak imam…huh..betul la kan orang cakap…

don’t judge a book by its cover!!

tapi…aku sedar…aku ni bukannye baik sangat pun…macam pipit dgn enggang je...I bet he’s already being admired by a lot of girls out there…sekadar meminati dari jauh pun dah cukup…haha..pasrah gila kan…

ehh…tapi takpe la…aku rasa seronok pulak bila jadi stalker senyap2 macam ni…boleh jadi Totally Spies la lepas ni….yeayeah!!!

 

editttt

auwww…malunye saya!!! ***konon2 macam pompuan Melayu terakhir la…tersenyum sambil tertunduk malu!!hahaha***

 

okey….tamat sudah sesi menggedikss pada pagi2 buta ini…aku harus tido sekarang!!

 

2011-12-01 23.06.11

oohhh..gambar ni takde kaitan…cume aku suka je tengok pulli kolam ni…cantik kan??actually aku baru je balik dari Majlis Pembukaan Minggu Apresiasi Budaya kat kolej a few hours ago…best sgt tengok persembahan dorang….rasa macam nak join..tapi malangnye bakat tu takde pulak…uhuk3…sedih3…kang tak pasal2 ade yg jadi patung kayu pulak kat atas stage…hahaha..

 

 

( Rx : wahai angin..tolong sampaikan salamku kepadanya!! ~_~ )

13 hot people like this:

fadh leyanie said... [Reply]

awww..saya pun jadi malu..mesti hati tu dupdapdupdap bila nampak dia.ini namanya jatuh cinta :P

J.Syazwana said... [Reply]

dah lama tak rasa admire2 orang ni. hik hik.

dulu time sekolah selalu lah.

admire kat senior. haha

Mya said... [Reply]

malu nak bagitau,,, saya suka dekat randy pangalila hehehhhh =p

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

fadh leyanie : haha..cinta monyet kah??ekeke

J.Syazwana : a'ah..dulu kalau admire senior mesti admire ramai2 dgn kawan2 skali..haha

Mya : wahh...saya pun!!

J.Syazwana said... [Reply]

aah lepas tuh ape senior buat semua tahu. lepas tuh masuk kelas gosip2 dengan member. hehehe. kenangan kenangan :D

Daddylicious said... [Reply]

kool2 jgn sampai dia terperasan pulak...:)

ILA HonEyBuNNy said... [Reply]

dulu pernah admire org..

tapi sekarang tidak..sbb seksa la bila suka org neh...asyik teringt n nk tgk ja..ehheh

アヌムちゃん said... [Reply]

aaa.zaman2 admire2 ni dh berlalu dah..pernah gak terjebak bab2 admire2 kat org ni dulu..heee

アヌムちゃん said... [Reply]

aa besdey nk dkt ye.kalau dekat boleh la buatkan kek..tapi jauh..huhuuu

Khuzrin Kamarudin said... [Reply]

Admire dan diadmirekan.. siapa pun mesti pernah rasa.. hehehe...

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

J.Syazwana : masa tu memang kecoh kan..siap berebut2 lagi..

Daddylicious : tu dah mesti..x nak obvious sgt...hoho

ILA HonEyBuNNy : seksa ke??hehe..

アヌムちゃん : xpe kak..pos je kek tu..hihi..

Khuzrin Kamarudin : saya tak penah lagi..ehehe..

Putri Cahaya / Cikgu Amira said... [Reply]

ecececeh..kwn aku sorang ni dah jatuh d timpa cinta nmpknye..cinta terjatuh..haha..smoga brjaya..aku pun dulu mcm tu gak..ceh, cover2 malu..x tegur langsung sbb segan thp mlampau..skali pndg je terus fall in love..xdela hnsme mne (kejamnya ayat aku ni..haha)..x hnsem tp sdap mata memandang..:)
mula2 kenal tegur2, tapi lepas dah suka mmg xde tegur langsung..tup2 skrg..haha..mls nk cite dh..:)
bole smbungkn sndri..haha

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Putri Cahaya / Cikgu Amira : uwaaa...malu..malu..kantoi sudah...ahaha..alaa tapi juz admire suke2 je pun mira oii..isi masa lpg...ehh bole gitu??ehehe... ^.~