Saturday, October 1, 2011

Ikatan kekeluargaan itu sangat kuat kan...

 

...Assalamualaikum...

Kejap je masa berlalu kan...hari ni dah pun 1 oktober....Syawal pun baru je melambai pergi meninggalkan kita....selamat tinggal Syawal....harap kita dapat bertemu lagi tahun depan....insyaallah...

Sedar tak sedar dah masuk 3 minggu aku bermastautin kat kolej ni...busy pun dah mula busy…kelas dari pagi sampai petang…ngantuk dalam kelas tu dah memang wajib la…tak tau dah nak buat macam mana lagi utk atasi sindrom ni…azam semester baru ni tak nak tido dalam kelas..tapi…hurmmm…

  dalam aku busy2 ni boleh jugak serba sedikit hilangkan rasa homesick yg membelenggu diri sejak awal minggu hari tu…ye la tu..busy la sangat kan…harap tido je banyak…study entah ke mana…hampeh…

tanpa aku sedari hampir seminggu aku tak call rumah…tak bertanya khabar…teruk kan…isk3…aku bukan ape…kalau mesej or call pun tak tau nak citer pasal ape…masing2 macam takde modal nak bercerita..kekadang tu terdiam macam tu je…haha…kelakar pulak aku rasa…

then tiba2 malam tadi abah hantar mesej..tanye kenapa dah lama tak mesej…ohh..tetiba aku terasa diri ni macam anak yg lupa diri…patutnye kita sbg anak la yg bertanya khabar dulu kan…walaupun parents kita jarang2 nak call kita,tapi sebenarnye mereka ni selalu tertunggu2 berita dpd anak2 mereka…walaupun hanya secebis mesej setiap hari,itu pun dah cukup menggembirakan mereka…

 

so..pagi tadi aku tergerak nak call rumah…mak yg angkat…walaupun kami berborak dan bergelak tawa cuma sekejap je..tapi at least terlepas jugak rasa rindu yg dah lama tersimpan kat dalam hati ni…dan baru la aku tau sebenarnye…beberapa hari yg lepas..satu family aku demam…adik aku pun sampai masuk hospital…ohh aku tak terkejut sgt sebab perkara macam tu memang dah biasa bagi adik aku tu…tapi alhamdulillah…mak kata semuanye dah okay…kalau tak risau jugak aku kat sini….hurmm…patutlah…semalam2 tu aku rasa lain macam je…tetiba je rasa sakit tekak macam nak demam…rupanye sebab itu…terbuktilah…walau jauh mana pun kita tercampak…kita tetap dapat rasa kalau ade something yg berlaku kat family kita…itulah yg orang kata pertalian batin dalam family kot…

 

macam yg selalu yg kita tengok kat drama2 kat tv tu….let say one of the family members get involved in an accident,mesti satu family dia dapat petanda….tak tau la betul ke tak benda ni….ade yg tengah menjahit tiba2 jari tu tercucuk jarum la….yg tengah bawak gelas kaca tu tiba2 gelas tu jatuh terhempas ke lantai la…yg tengah potong sayur tu terhiris jari sampai berdarah2 la…or tetiba angin bertiup kencang sampai frame gambar kat dinding tu boleh terhempas jatuh…macam2 lagi la kan…bak kata pepatah…cubit peha kanan peha kiri terasa jugak…macam tak logik pulak pepatah tu kan…kenapa peha kiri pun nak terasa jugak kan???padahal takde pun yg cubit dia…hahaha…

 

  images

…even words are just not enough to describe how much I love my family…

dah la…aku takde mood sangat ni…entah kenapa senang sangat moody secara tetiba…mungkin sebab aku terlalu menjiwai watak dlm citer 49 days tu kot..aku nak tulis pasal benda lain tapi sesi luahan perasaan pulak yg keluar…takpe la kan…kat sape lagi aku nak curhat kalau tak kat MeeLo sayang ni…huhu..

 

(Rx : menangis itu lebih baik dpd memendam rasa…haha..tetiba aku emo terlebih pulak hari ni…poyo~~~)

5 hot people like this:

fadh leyanie said... [Reply]

masa mmg cepat berlalu..ikatan kekeluargaan mmg kuat..yg ayat akhir tu ada betul..hati sendiri yg akan terguris jika selalu memendam..

ILA HonEyBuNNy said... [Reply]

aloooo emo lak dia...

iya..mennagis itu kadang2 bagus untuk kita dr pendam ja...heheh

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

fadh leyanie :tak mo pendam lama2...

ILA HonEyBuNNy : nangis laagi best kan..heee

Mya said... [Reply]

air dicincang xkan putus =)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Yup...betul tu mya... ;-)