Sunday, October 2, 2011

49 days : perjalanan mencari kasih sayang yang tulus suci…

Assalamualaikum…annyeonghaseyo…

in 49 days…you must gather three pure teardrops from three people who truly love you apart from your family…or otherwise you’ll be in the elevator!!
 
“bila roh yg tak puas lagi menikmati hidup bertemu dgn insan yg dah hilang harapan utk meneruskan hidup,apekah yg akan berlaku??”
 
49-Days06
sape dah tengok drama ni sila menangis sekarang!! T_T

yeah..here we go again…satu lagi korean drama yg sangat aku suka..sampai aku sanggup bersengkang mata utk menghabiskan kesemua 20 episod dlm minggu ini jugak…(perghh…kalau study tak nak pulak kau bersengkang mata kan??!!!grrr…)

drama ni memang sangat3 touching sehingga berjaya membuatkan aku mengalirkan air mata tanpa sedar..haha…macam poyo je bunyinye…tapi aku rasa mereka2 yg dah tengok drama ni mesti setuju kan dengan aku???tak tau la kalau aku sorang je yg over…berhati tisu..terlalu jiwang dan sensitif…tapi aku mengaku…memang aku tangkap leleh la tengok citer ni..nasib baik aku tengok sorang2 je…kalau tak jatuh la maruah aku…ahaha…(konon nak control cun la tu..cehhh)

 walaupun ending citer ni tak seperti ape yg aku harapkan, tapi aku rasa masih boleh diterima la..takde la sampai aku rasa nak bako2 je laptop akibat ketidakpuasanhati yg melampau.…hey..kita kena sedar…hidup ni tak selalu diwarnai dgn perkara yg indah2 belaka…life’s not always like a fairytale..yg selalu berakhir dgn ‘happy ending’...betul tak??(lu pikiaq la sendiri.. =P)

bila aku tengok citer ni…baru aku sedar...bukan senang nak cari orang yg betul2 sayangkan kita dgn ikhlas tanpa kepura-puraan…dalam dunia yg penuh dgn manusia2 hiprokit & bertalam dua muka macam sekarang ni…it’s almost impossible!!!even bestfriend yg betul2 kita percayai pun boleh tikam kita dpd belakang…apatah lagi orang luar…bukan nak cakap ape la..tapi itulah realitinye kan..hakikatnye cuma family kita je yg memang betul2 sayangkan kita…yg sentiasa berada kat sisi kita bila susah dan senang…
kalau la aku yg berada kat tempat Ji Hyun tu…sempat tak agaknye aku cari air mata tu?ade ke orang yg sanggup menangis utk aku??ade ke orang yg betul2 sayangkan aku kat dunia ni??ade ke??!!!ehh..apesal aku pulak yg terlebih emo ni??sorry..sorry..aku terlalu menjiwai watak Ji Hyun pulak dah..haha..

fine..sebelum aku terbawa2 oleh emosi yg melampau,baiklah aku berhenti..

tapi…sebelum tu..macam biasa…mestilah ade tayangan gambar kan….haruslah…hehe.. 
49-Days14
49 hari mencari kasih sayang yg suci….bila tengok citer ni,kita akan sedar bahawa setiap saat yg berlalu itu adalah sangat2 berharga…


                 49-Days10
the main casts…daebak!!!


49-days-korean-drama (1)
Yi Kyung vs Ji Hyun
sape sangka..rupa2nye dorang ni adik-beradik kan…(dlm citer ni la..)..


55247709960001
3 butir air mata yg sangat berharga…susah beb si Ji HYun tu nak cari…sampai akhirnye dia sendiri hampir berputus asa….

49-Days38
Mr. Scheduler a.k.a Jeong Ill Woo yg sangat hensem…ohh tetiba aku terus jatuh hati kat dia..omo..omo..pang!!!


49-Days42
korang tak rasa ke yg dia ni sgt macho bila duduk kat atas motor macam ni???***fainting again…lol

49-Days6
Nam Gyu Ri ni memang nampak perfect sgt…macam anak patung dah aku tengok muka dia ni…baby-faced beauty betul la dia ni even dah 26 tahun…


49-Days9
Lee Yo Won unnie…aku sangat suka dgn lakonan dia dlm ni…ye la…melakonkan 2 perwatakan yg berbeza dlm 1 badan…haruslah mencabar kan…lagi2 watak Yi Kyung yg dah putus harapan utk hidup tu..sadis betul…

***tq Mr Google for these lovely pics…

since aku dah pun menamatkan kajian aku dlm korean drama ni,aku kena la susun balik jadual hidup aku yg agak tunggang-langgang sepanjang minggu ni…no more wasting of time…starting next week…kelas bertambah packed…dah la start pukul 8 hari2…adoiii..pengsan..haha..maybe lepas ni kena kurangkan masa mengadap blog ni…MAYBE la..haha..aku ni bukan boleh percaya sgt…Insyaallah aku boleh…kena la utamakan ape yg lebih penting kan…aja…aja..fighting!!!

(Rx : mood hari ni : happy sebab Chlorophyll jadi Juara tadi!!!yea!!)

11 hot people like this:

cikmayafaridafake said... [Reply]

cerita neh memang terbaik . huu ~ menangis aq tgok citer neh . kehkehkeh .

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

haha..yes..yes..ade kawan...

Mya said... [Reply]

da lama xlayan cite korea ni. dlu rajin gak layan maadu. hee

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

Mya : sy rajin tengok pun sebab kawan ade banyak stok kdrama ni...hehee

ILA HonEyBuNNy said... [Reply]

ila xlayan sgt cita2 korea..nanti nak tya best frenz..mst dia layan..hehe

waduhh...betul tu..bukan sng nak cri lelaki y ikhlas n btol2 syg kita...kalau jumpa..kita kena hargai betul2 kan..;)

fadh leyanie said... [Reply]

fuh..membuak2 perasaan nak tgk cter ni,,menarik2..:P(sambil mata berkedip2)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

ILA honeybunny : memang susah nak cari...huhu...


fadh leyanie : haha...try la tengok...kompem nanges..sob3.. (tgn pegang tisu...)

Mya said... [Reply]

nanti nk carilah drama ni hehe

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

mya : wajib tengok tau!!

mayasufi said... [Reply]

aQ mmg nangis tgk drama nie...
mmg susah nak cri org yg btul2 ikhlas syg kite...

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

mayasufi : sama la kite ye...memang tacing tgok citer ni..