Saturday, September 29, 2012

Alhamdulillah…thank you Allah… :')

 

Assalamualaikum…eh eh long time no see!!

wahh macam lame je tak membebel kat sini…rasa macam kaku pulak nak menaip…otak pun macam blank je bile nak mengarang ayat…haha…so maaflah kalau rase2 entri ni kelihatan agak skema ke ape ke…ermm sebenarnye banyak yg aku nak citer kat sini…there’s a lot of things that happened in the past 2 weeks…tak tau lah nak mula dari mana…

 

okeyh…just make it simple lah…actually aku busy sikit…tapi demi belog tercinta yg setia menjadi peneman di kala suka dan duka…dan juga demi readers yg sudi menunggu update dpd blog yg entahhapehape ni (kalau ade lah…^__^), maka terciptalah entri yg hentam belasah je ni..hahaha

..

..

in the previous post, I did mentioned about some kind of situation that totally made me feel miserable and stressful…so, here I just want to update about my current situation right now…fyi, I managed to go back to my previous hostel, KTSN 1 which I really really yearns for..Alhamdulillah…Alhamdulillah..Alhamdulillah…my appeal has been granted!!  :)

 

557392_411103062283462_1329767241_n

 

so nak dijadikan citer, last Tuesday evening, I got a phone call from the office,offering me a room at K1..at first tu, aku rasa macam ragu2 sikit whether nak pindah ke tak since ofis cakap the only vacant room left was a double which is at the 4th floor…okey. kat K5 masa tu pun 4th floor jugak,so no difference la kan…but double room??hurmmm…I dunno lah…I’ve used to be in a single room before…rasa macam awkward la pulak nanti…hurmm..hurmm

setelah berinterview dgn org ofis tu selama beberapa minit, aku pun accept the offer…and then, I started to wondering : did I made the right decision??boleh ke hidup berdua ni??bla bla bla…ahhh…pening2…so, utk myakinkan diri sendiri, I decided to call everyone, my family and my friends, asking for their opinions…haha…memang tak boleh buat keputusan sendiri betul la budak ni…  =,=”

the results were all positive!!they all sume support my decision…lagipun, this is what I’ve been waiting and hoping for the last few weeks…and this is what I prayed for everyday…jadi,patutnye aku bersyukurlah kan…banyak songeh pulak…ape2 pon kemungkinan yg terjadi lepas ni, just accept it!!

cuba tengok orang lain…yg berharap sangat tapi sayangnye tak dapat…sedih jugak bile memikirkan cuma 3 orang je coursemate aku yg succeed in that appeal..including myself la..therefore, I should be grateful enough to be one of those lucky students yg dapat transfer balik ke K1 nie…

..

..

so..bile nak pindah tu mestilah kena angkut barang dpd K5 ke K1 kan??perghh barang aku tak nak selori pulak…sape nak tolong angkat ni??aku bukanlah badang yg mampu mengangkat sebuah kereta dgn menggunakan hujung jari saje…aku hanyalah perempuan yg lemah tak berdaya…ececehh..ayat tak leh belahh…pasrah lah sangat…

tapi….Alhamdulillah…mujurlah ade kawan2 yg sudi hulurkan tangan ringankan beban ***dah macam Berasamamu pulak** utk bekerjasama menyeret barang2 aku yg banyak gile tu ke tingkat bawah…bak kata Wonderpets : bile bekerjasama semua jadi mudah…heeyyy Wonderpets!yeayyy… (tq Pikah, tq Dayah!)

lepas tu pulak…aku takyah susah2 nak terpacak kat tepi jalan utk menahan teksi utk mengangkut barang2 aku tu sebab kebetulan pulak memang dah ade sorang pakcik teksi yg dah siap sedia tersadai kat K5 tu…lepas tu baik pulak pakcik tu…dia charge murah je…RM 10 from Kg Baru to Jalan Temerloh…and then,bile dah sampai sana, dia sanggup tunggu pulak sementara aku nak check in & amik kunci bilik kat ofis…sebab masa tu memang tak tau lagi aku dapat bilik yg mana…

Ya Allah,terima kasih sebab kurniakan org2 yg baik ini…semoga mereka mendapat kebaikan dpd kebaikan yg mereka berikan…  :'))

 

sampai ofis plak, orang ofis tu cakap I got a double room but it was at the ground floor!!!can you imagine how did I feel at that time??aku pun macam tak percaya sebab dpt ground floor sebab hari tu beria dia cakap 4th floor je yg kosong…I was so excited and happy…and grateful of course…so takyah la nak susah2 mendaki tangga sambil memikul barang2 yg menggunung tu……

thank you Allah sebab dah permudahkan segala urusan perpindahan aku pada hari itu…I feel so blessed!  ='D

 

the room is quite large and decent to live in for 2 persons..

2012-09-27 12.27.53

this is part of the room…(sebelum kemas-mengemas la of course..)but this is not my bed…mine is on the other side but the things are just similar…

and luckily my roommate is also my classmate…at least takde la awkward sangat kan…takde la bunyi cengkerik memanjang dalam bilik tu nanti..dah la aku ni shy shy pendiam orangnye…ahaksss…hope both of us can adapt with each other well… ^^

..

..

now I do believe in this pepatah:

berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ke tepian, bersakit-sakit dahulu, bersenang-senang kemudian”

 

for those yg maybe kecewa bile ape yg diinginkan tak kesampaian, jangan mudah berputus asa dan terlalu bersedih…ape yg boleh aku cakap kat sini just be strong and try to adapt with the situation…Insyaallah ade sesuatu yg lebih baik sedang menunggu korang…I’m not bragging myself about this matter…aku faham ape yg korang lalui sebab aku jugak pernah rasa benda yg sama…cuma aku percaya setiap orang ade rezeki masing2…dan aku sangat sangat bersyukur dgn rezeki yg aku dapat sekarang ni…

jadi..fahamilah…jangan nak banding2kan aku dgn korang…jangan cakap aku lebih bertuah dpd korang sebab aku sendiri tak tau ape yg bakal terjadi pada masa akan datang…hari ni hari aku,mungkin esok hari korang pulak??  =)

 

in fact, I really really am grateful for the strength that I’ve gained from Him sepanjang aku stay kat K5 sebelum ni….even ade banyak perkara yg berlaku sepanjang aku kat sana, tapi alhamdulillah I can endure them well…

 

last but not least…thank you kpd mereka yg bagi kata2 semangat & praying for me in the last entry…I really truly appreciate it!!

so sekarang ni…aku kena reorganise balik hidup aku yg agak tunggang langgang sebelum ni…hope that everything will goes smoothly..

 

{ Rx : somehow, I feel that something is missing from my life… :(  and that is….}

11 hot people like this:

Everything's Everythings said... [Reply]

Alhamdulillah..
tu lah berkat org bersabar kan? ^-^
Have fun dkt bilik baru tu ;D

Mya said... [Reply]

comel je bilik. n nk cakap, baru perasan background baru! nice:) study rajin2 k?:)))

zOeY zAu YaH said... [Reply]

sangat bertuah ya ;)

Nelly The Strange said... [Reply]

entry ni buat nelly suka sangat2 !!

nampak matang !!
ehhee

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Everything's Everythings
alhamdulillah...syukur sgt2..hehe thanx.. ;)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Mya
comel ye..hehe..ehh baru perasan ke?dah lama kite tukar tau..haha..ok..insyaallah..I will.. >,<

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@zOeY zAu YaH
alhamdulillah..Allah dah permudahkan sumenye mase hari tu.. =)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Nelly The Strange
haha..matang ke??malu pulak..ekeke..btw tq nelly!

Anonymous said... [Reply]

Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I've been trying for a while but I never seem to get there! Many thanks

Anonymous said... [Reply]

I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet smart so I’m not 100% sure. Any suggestions or advice would be greatly appreciated.

Anonymous said... [Reply]

I just added your web page to my bookmarks. I enjoy reading your posts. Thank you!