Wednesday, September 5, 2012

makan-makan sambil shopping….again?? =P

 

Assalamualaikum…

last Tuesday, again I went to BP Mall…this time I went with my Along pulak…haha…kalau orang kat BP Mall tu ade yg cam aku mesti dia kata aku ni playgirl sebab bawak laki lain pulak…kah3…I’m 100% sure that most of them would think that my abang2 are my boyfriends…muehehe…I don’t mind pun…dah terbiase..haha

 

mula2 tu ingatkan nak bayar bil broadband je,tapi dah alang2 kan..lebih baik shopping barang2 sekali…bagus tak aku?bil tak sampai lagi aku dah sebok nak bayar…haha..alaa awal2 je tu…lama2 nanti dah sampai overdue pun tak mau bayar…kehkeh

that day, Along kata nak try makan chicken chop kat Pizza Hut…aku ikut je la since aku pun tak pernah lagi makan benda alah tu…saje je nak try rasa…kot2 sedap…

 

sebelum makan aku dok snap2 gambar makanan kat depan mata…orang lain tengok pun semacam je…agaknye dorang fikir aku ni jakun sangat la tak pernah nampak makanan…ehhh suke hati I la…I yang bayar bukannye uolls pon… **tetibe aku emo..wakakakahh

 

2012-09-04 15.33.16

Italian Herb Chicken Chop  :  RM 14.90

looks tempting but ermm….sorry to say…I don’t really like the taste..felt weird on my tongue…rasa cepat muak…and it’s too salty I guess…maybe memang cara masak dia camtu kot…lain kali?memang I’m sorry la…I’m never going to eat this anymore…it’s not my cup of tea after all…lidah melayu la katakan…   (~,~)

 

2012-09-04 15.32.56

chicken soup : RM 3.50

my life saviour!!nasib baik ade sup ni…this one is much much better than that chicken chop!!haha…at least takde la kebulur sangat!

 

2012-09-04 15.33.34

iced lemon tea  :  RM3.50

air ni pun sedap jugaklah…tapi macam sikit sangat lah…selalu kalau minum Orange Twister kat KFC tu susah pulak nak habis sebab banyak sangat…yg ni baru sedut2 eh eh dah habis…lol

abang aku minum Assam Boi Fizz : RM 5.20…mahalnye!dia kata tak sedap sebab rasa macam air gas..memang pun la…kan air tu campur dgn 7Up..haha..

 

lepas makan mestilah kena sambung aktiviti yg tergendala tadi…kali ni banyak jugak duit melayang sebab beli banyak barang sampai kena bawak dalam trolly tau…cehhh padahal bukannye banyak sangat pun…saje je nak berlari berkejaran main tolak2 trolly…  =P

2012-09-04 21.12.00

beli sehelai jeans baru sebab ade 50% discount!!muahaha…I love SALES!!!

 

2012-09-04 21.33.59

finally jumpe jugak purse yg kurus comel2 ni sebab purse sekarang ni gemuk sangat la…konon banyak duit leteww padahal duit syiling je yg berlambak sampai nak masuk dlm handbag pon tak muat…yeayea lepas ni takde la nampak menggelembung sangat handbag tu…weee~~~

 

2012-09-04 21.36.31

beli barang2 keperluan sikit kat Pacific…maklumlah kan dah nak balik kolej….tapi aku beli sikit2 je…dah serik dah…kali ni tak mau dah nak bawak barang banyak2 satu lori…lagipun kat sana pun bukannye takde supermarket…UO ade Mydin pun ade…cume kena menapak beribu-ribu batu sikit lah!!(tu yg malas tu….errr)

 

 

2012-09-04 21.36.56

my favourite stores : Watson and Guardian…everytime kalau pegi shopping mesti aku singgah kat situ kejap…tapi aku laaagi suka Watson since it has a wide range of products compared to Guardian…tu kat BP Mall la,kat tempat lain maybe differ…plus I’m ady a member so why should I wasted this privilege??ehehh

 

2012-09-04 21.39.48

and then beli stationary sikit..yeah that’s all…yg lain beli je la kat sana…comel pulak aku tengok notebook yg ade 3 color tu…terus rembat,konon2 semangat nak gune buat catat notes la…ye ye je…entah gune ke tak…   >,<''

 

sedar tak sedar hampir lewat petang jugak la aku bertapak kat mall nih…biaselah kalau dah shopping tu masa berlalu pun tak sedar…tapi jangan sampai lupa tunaikan tanggungjawab pulak…alhamdulillah…sekarang ni shopping mall sume ade surau kan…  Smile

 

DSC07257

before balik,singgah warung jap nak tapau lauk paprik…haha…last2 makan makanan warung jugeekk…paprik jugak yg sodap kat anak tokak den nih!!!ekekeke

 

2012-09-04 19.35.08

I’m not into yellow but sometimes I just love to try out something new!!memang rase mencapap gile dgn color yg terang benderang camtuh…   XD

 

 

okeyhh…that’s enough!!

err..err..since blog juga berfungsi sbg online diary, tak salah kan kalau perihal aku pegi shopping ni pun aku citer bagai nak rak??bak kata para blogger : blog saya adalah hak saya,jadi suka hati sayalah nak tulis ape…heee peace!! Winking smile

 

(Rx : heii..hei…sape nak tolong aku packing nih??serabut deh…tak nak balik kolej boleh tak??sobss…  Crying face  )

9 hot people like this:

Everything's Everythings said... [Reply]

kalau bukan blogger: jumpa makanan yg best2 yum.. dan makan

blogger: wahh makanan best, snap dulu boleh share kan? lepas tu baru makan xD

hahah xpe org lain nk kata ap pun kan? xD sebab kita blogger mesti nak sharing hak2

p/s: chicken chop tu nmpk mcm kecil jer ;P ke gmbr dia je yg membuatkannya kecil..

fadh leyanie said... [Reply]

terbaik slogan para blogger..
bnyak jugak shoppingnya,nanti dah balik kolej xboleh shpping dah,shpping puas2 sampai lebam..

*malas nak packing baju jugak..:P

Mya said... [Reply]

amboi nampak temptingnya makanan! wee dan purse comel sungguh :)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Everything's Everythings
yup exactly!!tepat sekali..itulah realiti hidup seorang blogger..haha

chicken chop tu approximately sebesar 2 penumbuk sy camtu la...bagi saya kire besar la tu..sy makan pun tak habis kot..huhu~~

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@fadh leyanie
muuehehe...hidup blogger!!
a'ah pasni schedule dah packed,entah bile boleh keluar shopping lagi... :'(

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Mya
nampak memang tempting tapi kena rase sendiri lah..ehehe

purse tu murah je...boleh buat spare!ahakkss

yoon da-hyun said... [Reply]

well , im following you . if u dun mind , hit me back :) thxxx ~

nurul cHempaka said... [Reply]

shopping sakan!:)

cik mun said... [Reply]

sronok ye dpt shopping..