Friday, January 6, 2012

aku tak nak mimpi sampai ke bintang!!!


Assalamualaikum….

5 hari aku berjaya menahan diri dpd bukak laptop…bukan senang nak menahan godaan yg datang dpd makhluk yg bernama laptop ini…hati mau kental woo..

kalau tak kental memang ke laut la jawabnye exam aku…ye la..bila dah bukak laptop ni perkara pertama mesti la aku akan tekan google chrome tu..lepas tu wajiblah utk aku menggodek2 segala isi perut dia….lepas tu wajiblah terleka sampai lupa tujuan asal laptop itu dibuka…last2 bila loceng berdenting 12 kali menandakan waktu Cinderella harus balik ke rumah, masa tu baru la teringat bahawasanye besok pagi ade exam…masa tu wajiblah rasa menyesal sambil hentak2 kepala kat dinding…lepas tu wajiblah rasa menggeletar satu badan sebab tak habis study lagi…haha…amekaw!!

tapi hari ni…since ade 2 hari gap before next paper…aku curi masa kejap nak release tension..boleh kan??alhamdulillah…4 paper dah settle…tinggal 3 paper je lagi….

paper2 setakat ni memang agak menguji keimanan aku jugak la…ade certain subjek tu aku expect yg soalan dia takkan sama dgn soalan2 past year tapi ternyata yg keluar tu sebiji macam past year…grrr…bila aku expect soalan past year yg keluar, xde pulak dia nak keluar…grrrr lagi…last2 aku banyak goreng je sesedap rasa…sesekali buat teori sendiri aku rase macam hebat la pulak..mau menangis terharu lecturer2 aku!!  =,=”

so now aku dah malas nak expect ape2…sebab expectation tu kadang2 hanya membuat kita lebih kecewa je…huhu..

jalan yg terbaik adalah usaha…..kejayaan takkan datang bergolek tanpa usaha kan…lepas tu tawakal je la….hope semester ni dapat la dekan…errkk!!in your dream!!

elfira loy kata “kalau nak mimpi, biar mimpi sampai ke bintang” tapi aku..aku nak mimpi sampai ke langit ke tujuh boleh??…(sambil buat mata terkelip2) @_@

Biar Mimpi Sampai Ke Bintang
**orang lain dah tengok citer ni beribu2 kali sampai muntah hijau tapi aku pulak cuma dapat tengok trailer dia je…sob3…


okey..aku tak boleh lama2 kat sini…takut nanti aku melencong pulak dah…tidak akan kubiarkan itu semua terjadi!!never ever!!! (tetibe bersemangat..)

( Rx : ouh..tak sabarnye nak habis exam…tak sabar nak blogging macam biasa…tak sabar nak pergi jalan2 terjah & komen kat belog anda2 semua…huhu…)

3 hot people like this:

J.Syazwana said... [Reply]

samalah kite. tak tengok pon lagi cerita tuh. huhuhu

alah bese lah. nama pon exam. kalau tak goreng tuh tak sah la. hahaha

Nelly The Strange said... [Reply]

eceh , nak sweet je . haha

fadh leyanie said... [Reply]

mimpi sampai ke planet pluto lagi best..gambate! 3 paper je lagi pastu blogging sampai lebam..:P