Friday, November 25, 2011

lain di mulut..lain di hati…

 

…Assalamualaikum & selamat malam…or should I say morning??

semua orang itu hipokrit…semua orang itu plastik…and yes...aku sendiri…termasuk dlm golongan itu….

 

mulut kata benci..tapi hati cakap suka…

mulut kata pergi…hati cakap mari…

mulut kata tak nak..hati kata nak…

 

kenapa susah sangat utk kita ekspresikan ape yg sebenarnye kita rasa??kenapa??sedar ataupun tidak…akhirnye nanti..kita sendiri yg merana..kita sendiri yg makan hati berulamkan jantung yg dah berlubang2 sebab asyik tersentap je mak oii…

…itulah yg aku rasa sekarang ni…rasa diperkotak-katikkan tapi terpaksa buat2 tak tahu…hati rasa nak menangis tapi mulut paksa utk senyum walaupun aku rasa agak janggal di situ…

hati kata : ‘aku betul2 terasa dgn ape yg dia buat..selama ni aku sabar je bila dia buat macam tu…’

tapi…

mulut kata : “ehh..takde la…aku okey je la..apa barang nak tacing2 ni…chill la beb!!”

 

huh..hiprokitnye aku…have no gut to tell da truth…

kadang2 aku teringin nak jadi orang yg straight-to-the-point..atau bahasa pasarnye…mulut takde insurans…cakap terus ape yg terlintas kat hati..takde nak pusing roundabout byk2 kali sampai biol kepala…tapi…nanti orang lain pulak yg terasa…hati orang kita kena jaga..habis tu hati kita ni??sape pulak nak jaga??hurmmm…

 

seriously…aku dah penat jadi pelakon tak berbayar ni…tapi…ape pilihan yg aku ada???demi sebuah persahabatan aku turutkan saja….

semoga hati kita kuat utk berlakon bersama… T_T

 

and the award for the best actress this year goes to….

..

..

..

edit

p/s : hati masih terkenang2kan baju ungu violet feveret aku yg dah dirembat oleh sape entah petang tadi…ye..mungkin betul ape yg kawan2 aku cakap…jodoh kami tak panjang…sob3…sabo je la…see da pic above??…yes..that’s the one…now..tinggal kenangan je…huaaaa…

 

 

{ Rx : esok….team HC aku ade perlawanan badminton dgn budak UPM…even aku tak dapat jadi one of the player (sob3..) tapi aku harap pasukan kami dapat beat depa sume…yeah…UKM boleh!!!tolonglah datang wahai semangat Harimau Muda!!..aummm...}

4 hot people like this:

fadh leyanie said... [Reply]

dari entri ni telah dapat ku kenal pasti ni mesti terasa dengan kawan.jadi org mulut xde insurans pun ssh jugak,,kang asyik gaduh je..last2 knalah jaga hati sendiri :P

ILA HonEyBuNNy said... [Reply]

tak suka juga la pura2 ne...penat tau..hurm./..

btw,salam maal hijrah..;-)

Nelly The Strange said... [Reply]

kena banyak bersabar ..
:)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

fadh leyanie : tak suke la kan kalau smpi gado2..

ILA HonEyBuNNy : penat kan..salam maal hijrah jugak!!

Nelly The Strange : haah...tu je yg termampu...