Thursday, August 29, 2013

my Along’s wedding reception

 

Assalamualaikum…

so today aku akan continue citer sekerat dlm entri yg lepas..

iaitu cerita hari raya ke-10 bersamaan 17 Ogos 2013 hari Sabtu…

sebab hari bersejarah ni la aku kelam kabut balik kampung straight dpd tempat keje aku a.k.a MMC..memandangkan hari Jumaat tu adalah last day aku LI kat situ, so aku sempat jugaklah balik rumah…

untuk menghantar pengantin…yeah…sape lagi kalau bukan Along aku…means that day was his wedding reception day…eceh resepsi tu bunyinye macam grand sgt la pulak kan..okey..anggap la mcm majlis menyambut menantu sebelah perempuan gitewww..walaupun bukan majlis di pihak famili aku, tapi mestilah sbg adik aku wajib hadir ke majlis yg julung2 kalinye diadakan tu…time ni la aku nak menjeling2 kubertentang mata kita sama memandang dgn mamat2 hensem yg berkemungkinan ade dlm majlis tu..ye tak…muahahaha…tapii saaaayang…hanyalah impian…pelamin anganku musnah…hampeh…takde pun! ;'(

 

ohhh puhlissss…usahlah dikau bercerekarama lagi…tengok pengantin lagi baguss…

so most of the pictures were captured by my lil bro…Yiyi jadi photog tak bertauliah kejap…sebab tu ade gambar yg blur la yg senget la…haha..tak kesah la..asalkan ade jugak kenangan kan…nak tunggu official photog punye gambar memang berzaman la nak siap kannn…

 

2013-08-17 15.03.41

here are my Along & Angah…le pengantin dan le pengapit…

 

2013-08-17 15.04.17

rombongan pengantin lelaki…ramai lagi sebenarnye ni…yg ni aku yg snap randomly je…

P8171015

kepakkepakkepongkepong…entah bunyi kompang ceruk mana yg aku tibai ni…haha

 

me n ain mawar

oiiiii sempat lagi makcik makcik ni bergambo tengah2 panas camtu…harus ku akui aku memang nampak macam makcik2 dah time ni…sobs3..

byr tol

alamat kopaklah hangg nak pi bayaq tol kat bebudak yg dok mem-block depan pintu…hahaha..kat Johor memang camni…tak tau la kat negeri lain macam mana kann..

 

P8171046-vert

yeaaa…akhirnye berjaya melepasi halangan…

2013-08-17 15.29.20

amboiii along…kemainnn lebar hangg sengih naaa….haha

P8171056

amboii kemain serius muka kau angah oii…hahhh next target dia lah…sape nak masuk minang??meh meh..single lagi nih…hehehe  (*sesukahatikaubuatiklanjekan)

 

2013-08-17 15.28.34

next..mestilah sesi bergambar dgn sedara mara…memang simple je majlis ni…takde bertepung tawar gomak sume tu…hahaha…

gambar aku & family dgn pengantin ade je sebenarnye…tapi disebabkan official photog yg ambik, so aku tak dapatlah tengok gi mana rupenye gambar tu…entah mata aku terpejam ke tudung aku senget ke..tak tau la…kena tunggu dah siap nanti lahhh…alaaa tak best la kan…takde gambar aku..ehhh?? ;p

along kawen

yg ni pulak sesi potong kek time makan damai…suap jangan tak suap..hehehe

jangan panggil aku fifi kalau aku tak dapat ape yg aku nak…last2 lepas semua tetamu dah pakat beghambus, (bagus punye bahasa) aku dapat jugak ambik gambar pengantin secara properly…takde la blur ke hape…puas jugak hati aku!!

 

2013-08-17 16.16.00

jyeahhhh!!!dapat gambar full…aku tau dorang dah penat dok posing senyum sana sini…tapi aku paksa jugak senyum…hahahaha

 

2013-08-17 16.19.01

dan….akhirnye….gambar yg dinanti-nantikan…muehehe perasan!!walau macam mana sekalipun, gambar dgn pengantin mesti kena ade…penting tuu!!nak ambik berkat…kot2 lepas ni jodoh aku cepat pulak sampai kannn…ecececeh…dah verangan pulak minah ni….hikhikhikhik gelak gediksss.. ;-*

 

so….itu je la gambar2 yg sempat di-snap…

C360_2013-08-17-14-22-37-376

a close-up…my OOTD…since aku balik pun sehelai sepinggang kelam kabut hari tu, jadinye tak sempat la nak beli baju glemer2 ala mak datin utk majlis tu…takpe..kurung moden ni pun kire okey la dpd takde langsung…hehehe…shawl tu pun aku main hentam je pakai…nampak pelik pulak..ye la..aku ni bukannye reti sangat nak ber-shawl2 ni…

Selamat Pengantin Baru la aku ucapkan kepada Along & Kak Leyha…semoga kekal hingga ke akhir hayat…semoga dapat sama2 membina keluarga yg sakinah…melahirkan anak-anak sedara yg comel2 & soleh solehah..Insyaallah… Winking smile

2 hot people like this:

fadh leyanie said... [Reply]

selamat pengantin baru kpd depa,.siap kena bayaq2 tol lagi, ..:D

Siti(zoey) said... [Reply]

cantiknya pengantin:)