Friday, August 23, 2013

Salam Syawal : Hari Raya Aidilfitri 2013

 

Assalamualaikum

hai hai hai…lama tak jumpe kan??well lately aku memang busy gile…rindu betul nak membebel sorang2 dlm blog yg dah bersawang ni…banyak benda yg aku nak citer sebenarnye…tak tau la nak start dari mana…macam mana ni macam mana ni??!!eh eh..tetibe ter-over excited pulak minah ni kan..

takpe…kita mulakan dgn kisah hari raya aku tahun ni…

since kita masih lagi berada dlm bulan Syawal yg dah tinggal hujung2 ni, aku rasa relevan lagi kan kalau nak update citer pasal raya tahun ni…walaupun kalau nak diikutkan raya pun macam tak raya je tapi kira raya la jugak sebab at least aku dapat jugak beraya kat kampung…even cuma 3 hari je…huhu..sadis sadis..

sebelum tu nak jugak bagi ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri & Maaf Zahir Batin kpd semua bloggers, blogwalkers, silent readers & tak ketinggalan jugak kpd para stalkers…hahah…kalau berani, meh la komen entri ni…miahaha

so seperti yg aku dah mentioned before entri ni, I was in the middle of practical at MMC..disebabkan aku tak dapat balik cuti awal utk raya, makanye aku tak sempat langsung utk shopping raya…balik kampung pun petang sebelum raya kot…manalah sempat kan..yg aku sempat buat pun just beli sandal baru kat pasar malam je..tu pun aku beli sebab nak sedapkan hati je…nak beli baju raya memang takk la kan…

takpela…aku tak kesah sangat pon…nasib baik before aku start practical hari tu, aku ade shopping shawl n baju sikit…biasalah perempuan kalau boleh satu almari tu dia nak sumbat dgn baju kan…baju dah banyak tapi asyik nak tambah koleksi je kan..haha…so, kira ade lifesaver jugak la kan..last2 baju n shawl tu pun jadi baju raya aku la…haha..pon bolehh..

phewww penatlah membebel…kita layan gambar raya la pulak…

IMG_20130808_124358

potret raya famili 2013..dulu berenam..sekarang bertujuh..next raya insyaallah berlapan pulak…eheheh..memang posing sume pun hentam keromo tapi ni la gambar yg paling okey dlm banyak2 trial…

seperti yg tertera dlm gambar, tahun ni nampaknye kitorang ade 3 tema baju raya..peach, merah & kelabu…inilah jadinye kalau tak sempat shopping raya awal2…baju raya angah n adik aku tu pun siap pagi raya tu kot..haru betul…haha..

IMG_20130808_122451

sekarang dah ade kawan mengemas memasak n membasuh…muehehe..

 

C360_2013-08-08-12-18-57-165

door girl…inilah raya outfit aku tahun ni…semua pon main capai ape yg ade je…memang raya tahun ni paling sempoi la bagi aku…aduiii..tersalah pilih efek C360 pulak..sakit mata duhh..

walaupun aku cuma dapat enjoy raya kejap je tapi tahun ni nade kemajuan sikit la sebab aku dapat tangkap lebih banyak gambar raya dgn orang lain..

C360_2013-08-08-13-38-50-860

meet Shima…my cousin…tua setahun dpd aku…kitorang kira kamceng la jugak..kalau dah jumpe tu memang pokpekpokpek tak berhenti terutamanye yg tudung oren tu..hahaha

IMG_20130808_162459

with embah wedok a.k.a nenek sebelah emak aku…aku memang tak puas hati la…kualiti gambar semuanye cam hampeh…grrr…memang nak kena tunggu aku beli DSLR la kan…tapi macam lama lagi je…hurmmm sape nak sponsor??

orait…tu cerita raya pertama…next kita skip terus ke raya kesepuluh…kalau nak diikutkan next gambar ni bukan gambar pegi beraya pun tapi gambar….tententen..haaa yg tu next entri aku citer…tak best la nak citer sume dlm 1 entri je kan…serabut!!haha

2013-08-17 14.06.21

we are cousins!!aduhaii…apesal la adik aku nampak skema gile dalam ni??button up habis…haha

C360_2013-08-17-14-04-11-501

with my little cousins…they all sume ni siblings…ade chinese look kan..yg pompuan sume dah ala2 mak datin belaka…kalah aku yg lagi tua ni…tskkk

2013-08-17 14.08.53

ni haaa mak they all tu…and ni la dia mok cik aku yg paling kecohh sedunia…memang terlebih mesra alam dgn sume orang…harap maklum la ye..gambar memang blurrrr…

sooo…I guess that’s all..ni je la gambar raye aku tahun ni…ye lahh..raya ke-4 aku dah kena balik Melaka sebab hari Isnin tu dah keje…sedih tak sedih la dapat raya kejap je…takpe takpe berkorban sikit..chill lah..next year insyaallah dah dapat beraya sakan sebulan!! >,<

see you in the next entry!

4 hot people like this:

dear xila said... [Reply]

hi samat ari raya hewhew hew

fadh leyanie said... [Reply]

salam aidilfitri! dalam skema2 adik tu menyempat buat tanduk kat org lain dalam gambar..hiks :P

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@dear xila
haiii..selamat hari raya jugak!! ;)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@fadh leyanie
haha..a'ah kan..tak peghasan pulak..salam syawal yanie! >,<