Wednesday, January 23, 2013

photoshoot di sekitar rumah (part I)

 

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia!!

**tibe2 semangat kepatriotikan menjelma la pulak..hehehh

 

1358961838251

gambar mukadimah : Cik Photographer yg penuh misteri…haha..photographer la sangat kan.. ^o^

hari ni tetibe aku rasa nak buat photoshoot…ecehh…photoshoot kau..kelasss gitew..bunyi macam pro je… **berangan 

so…model kita dalam photoshoot kali ni tak lain dan tak bukan adalah cik flora dan encik fauna…yup..betul tu…aku main sauk benda2 kat keliling rumah je pun…haha…best pulak bile main snap snap camni..boleh berangan jadi photographer kejap..ahakssss

okey…toksah banyak songeh,jom kita tengok, ape yg ade kat rumahku yg tercinta ini…hehe

..

..

mempersembahkan riwayat hidup sekuntum bunga yang bernama Hibiscus Rosa Sinensis:

C360_2013-01-23-11-40-57

V

V

C360_2013-01-23-11-42-06

V

V

C360_2013-01-23-11-45-27

tadaaa…sekuntum bunga raya yg indah sudahpun kembang mekar di halaman rindu…perghh caption kemain over kann…

V

V

C360_2013-01-23-18-01-53

namun akhirnye…terdampar layu juga…well tiada keindahan yg abadi di dunia ini kan..

C360_2013-01-23-11-46-12

aku paling suka gambar yg ni…entah la..nampak comel pulak benda ni bile tengok betul2…

C360_2013-01-23-17-57-42

yang ni bunga raya yg lain pulak..kalau tadi color pinkish kan yang ni pulak color kekuning-kuningan…bunga raya warna merah is so typical and klise you know…dah biasa sangat tengok kan..

 

C360_2013-01-23-11-44-40

hah ni pulak 2 ekor kerengga sedang bergosip di atas dahan…tak berapa nak clear la sebab masa aku snap ni pun dorang bukannye reti dok diam…

C360_2013-01-23-11-07-26

rasenye before ni aku pernah letak gambar bunga yg sama..just kali ni,ade titisan air comel kat kelopak bunga tu…rasa sayang pulak kalau aku tak snap kan..

C360_2013-01-23-11-32-29

anda hebat kalau dapat detect labah2 berkepala hijau di situ…labah2 ke??ye la kot…aku pun tak tau sebenarnye..haha

 

C360_2013-01-23-11-48-46

limau kasturi yg dah masak kekuningan..scene biasa kat kampung…mak aku pun rajin menanam…pokok limau kasturi camni bersepah sampai terbiar je buah2 yg dah masak tu…kalau campur dgn sambal belacan ni memang perghhhh sedap sampai jadi gile kauu…ahahah

C360_2013-01-23-18-09-24

limau purut pun ade tauu…

 

C360_2013-01-23-12-29-44

tettt…tetibe ade sambal kicap pulak…hehe..ni la rupe sambal kicap keluarga kami…wajib hapuskan biji2 cili tu tauu…kalau takde sambal,makan pun macam takde selera je…huhuhu

C360_2013-01-23-18-18-13

semilir senja….

 

okeyhh…that’s all for now..nantikan part II esok pulak yee…peace yawww!!

 

(Rx : Salam Maulidur Rasul…semoga rasa cinta kita kepada Rasulullah semakin bertambah dan semoga kita sebagai umat baginda akan sentiasa mengamalkan sunnah-sunnah baginda dalam kehidupan seharian kita..insyaallah… Smile )

6 hot people like this:

Siti said... [Reply]

indahnyaa..hihi.

fadh leyanie said... [Reply]

dah boleh jadi jurugambar profesional dah ni,setiap gambor ada maksud tersendiri,cantik2 !

Mya said... [Reply]

amboi fotoshoot! guna kamera ape tu? :))

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Siti
bunga2 memang indah bukan?haha

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@fadh leyanie
amboi..kembang kejap kena puji..tq tq..heheh..
takde la yanie..jauh panggang dari ape tuh..haha..

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Mya
kite guna kamera handphone je kak..pastu edit sikit2 kasi sharp image tu..