Thursday, January 17, 2013

Kalau dah jodoh….

 

Assalamualaikum…

 

C360_2013-01-06-14-22-57

JODOH??

jodoh sape??jodoh aku??heheh…belum..belum sampai lagi..lameeeeeeeeeeeee lagi kot…

tapi tak tau la kot2 tahun depan tibe2 ade orang masuk meminang ke..kan..kan…ekekeke… **veranganjelasapelayangnakkatkautu  =,=

 

so..actually..I’m talking about my big bro..his jodoh dah sampai…finally…yeah…officially…he’s engaged yesterday…majlis simple2 je pun…ye lah..orang cakap kalau bertunang ni eloklah kalau dirahsiakan tak gitu??nanti bila nak nikah, pi la pung pang pung pang satu Malaysia..haha..

so…Insyaallah…dalam masa terdekat ni jugak dorang nikah…and masa tu wajib la aku membalikkan diri ke rumah…time tunang tak dapat ikut so time nikah nanti wajib la me,his only cute little sister nih memunculkan diri!!heheh

you know what, mula2 tu aku memang tak berapa nak setuju la dengan relationship dorang…I don’t even want to imagine having his fiancee as my sister-in-law…why why??well..the only reason is that..she’s younger than me…hohoho..how I’m supposed to call her then??it’s a lil bit awkward you know…arkk arkk arkk~~

but in the end…I think I’ll just have to accept the fact!!yeah..anyway age is just a number…kalau dah memang inilah jodoh dorang, kita doakan je la yg terbaik…lagipun aku memang dah lama teringin nak ade kakak…so..that’s it…a young sister-in-law-to-be!!coming soon…Insyaallah…  ;))

..

..

by the way, tomorrow I’ll be going home…cuti sem +/- sebulan macam tu…malas yg amat sangat when it comes to packing stuffs and tidying up the whole room yg dah macam tongkang pecah tu!!sigh~~

 

at last…

 C360_2013-01-16-22-12-00

C360_2013-01-16-22-14-28

dah clean and clear dah…yeayy!!

 

C360_2013-01-16-22-16-19

hahhh..ni je la bekalan utk dibawa pulang…cinta cinta…ehh dah memang aku ni jiwang, nak buat macam mana??LOLL…tapi jangan terlepas pandang pulak kat motivation book yg terselit tu…a’ah tu yg hari tu…tak habis baca lagi…hehe~~

 

tempimage

so…lepas dikira congak kalkulator, I decided to bring only these home…kalau diikutkan banyak je yg aku nak bawak…tapi bile mengenangkan kesengsaraan diri ini nak mengangkut barang2 tu sampai ke TBS seorang diri, memang tak la kan…tak larat den…boleh patah riuk backbone aku!

copp!!could you spot my semangat ke-UKM-an di situ??yeahh…I’m still using that bag bila balik kampung!!ohh bangganye!! **sambil kembang kuncup hidung**

..

..

..

and….last but not least…

C360_2013-01-15-13-53-26

selamat bercuti aku ucapkan kepada mahasiswa-mahasiswi yg sedang bercuti semester…gunakanlah masa cuti ni dgn sebaik mungkin ye kawan2…aku plan cuti ni aku nak belajar masak betul2…ye la mane tau kot2 nanti memang betul2 ade orang masuk minang…ehhhh??ooppsss…haha  **overlaminahni!

pada yg pergi bercuti siti situ sana sini tu, have a safe & sound journey la yee…bestnye korang dapat pegi jenjalan…hurmm nampaknye aku jugak yg dok terperap kat rumah je…sobs3..sedih!!  Y__Y

 

okey la…nak sambung packing…kang besok kelam kabut pulak..haha…doakan aku selamat pulang yee..hihihi…harap2 ade la tiket awal pagi besok…malas nak tercongok sensorang kat TBS tu…  =__=”

 

(Rx : praying that our applications for Latihan Industri will be granted soon…huhu..freaking nervous waiting for the reply!ohhmaann..) 

 

 

2 hot people like this:

fadh leyanie said... [Reply]

wow..kira muda la bakal kakak ipar tu,misi kita sama,umur dah makin mningkat..kena la bljr masak,nanti nk masak utk bakal suami sng :P

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@fadh leyanie
yup..begitulah nampaknye..haha
kan..kan..takkan nak goreng telur je kot...kih3