Monday, December 24, 2012

jalan-jalan cari makan with dearest family : Siakap Stim Limau mariiii…

 

Assalamualaikum..

yesterday, I just got back from my hometown and somehow I feel so refreshed after hanging out with my beloved family…biasalah…dapat lepas rindu…even though I admit that I didn’t study much pun time kat rumah, but I’m not regretting it..sebab somehow I can restore my endorphin level while being with them…I can laugh as much as I want…and in fact, aku sempat la jugak main carrom kejap wif my siblings…ahhh…anyhow, being home makes me feel so good! sume orang pun rasa macam tu kan??  ;))

 

and then, I feel so blessed bile dapat mintak restu face to face from my parents for my upcoming exam...ye la before ni kan just cakap2 kat phone je…insyaallah…I’ll try my best for this final exam… :))

 

so, masa aku kat rumah tu, kitorang sempat la keluar makan2 jap…we’re having a family dinner plus an advance birthday celebration! for who??mestilah for me…hehe…takde bday cake pun takpe…makan2 camni pun is just enough!  ^_^

 

here we are! rasenye orang2 BP dah familiar kot dgn tempat ni…

 seri bayu

welcome to Seri Bayu Tom Yam…opens from evening till night…makanan kat sini kira affordable jugak lah…lagi2 kalau makan dgn family ramai2…various sets of meals are available at great prices!plus…waiter…err boleh panggil waiter ke??pun boleh…haaa waiter kat situ pun hensem2 belaka!!maybe sebab ade darah Thai kot or maybe sebab dorang tu memang orang Thai..tak tau la pulok…so boleh la kalau nak berkenyit-kenyit mata sat bile dorang datang amik order!!muehehe mood gatal sudah datang!  ;P

 

C360_2012-12-20-21-05-51-horz

the restaurant…ke warung??ape ape je lah…

C360_2012-12-20-21-08-31

wakil keluarga…hahaha..abang2 aku dok perli aku sebab sebok amik gambar..dorang kata..orang KL jakun…cisss…

yeah…order dah sampai…

C360_2012-12-20-21-12-53-horz

mine : Apple juice…others : carrot susu…tiada dlm gambar: teh o & air suam… **perlu ke mention?? ;p

lawa pulak straw holder tu..rasa macam nak culik bawak balik je..haha

 

C360_2012-12-20-21-22-51

side dishes : capcai, telur dadar, ulam & sotong goreng tepung..

 

 C360_2012-12-20-21-26-26

the main course of the night!!yayy…siakap stim limau!!yummy!!sedap giloss…memasing tak sabar nak ngaappp ikan ni…gambar pun sampai blur2…

 

 C360_2012-12-20-21-51-20

buaya2 kekenyangan!!hahaha…Alhamdulillah…  ^___^

so, overall cost for the dinner = RM 57.60…kira murah jugak la kan utk 6 orang…as promised, my big bro, Along la yg belanja…hahah..tq tq… ;D

 C360_2012-12-20-21-58-59

 on our way home…ape yg aku ngidamkan dah pun tertunai!!yeahh!  >,<

 

and one more wish-come-true is :

C360_2012-12-22-16-19-13

taraaa…bubur merah putih…yayy…finally…this year dapat jugak aku makan bubur merah air tangan my mom for my upcoming birthday…color dia cerah sikit sebab my mom tak letak gula merah, instead she put gula melaka…tapi macam ni pun dah manis gile… ;))

in advance pun jadi la kan…ye la..selalunye kan bday aku jatuh time study week which is selalunye aku tak sempat nak balik…sobs3..but this year ade gap sikit before study week..so boleh la nak celebrate in advance!heee~~

jadi, nanti takde la aku rasa terkilan sangat or tacing2 time bday nanti…biasalah aku ni kan ohver sikit…berdrama je lebih!kah3

 

C360_2012-12-23-07-52-27

hahh..ni lagi satu…breakfast before balik kolej semalam…keledek goreng and sukun goreng…ye ye dah lama gua tak melantak benda ni…yummy! rangup kruk krak kruk krak kauu…sayangnye masa tu tak sempat nak buat sambal kicap… :(

 

C360_2012-12-23-15-30-12

last but not least, as usual, my mom mesti akan masakkan bekal for me bila nak balik kolej…so kali ni telur puyuh masak kicap + rendang ayam kampung…yeahh..lebiu la mom!!and dad too sebab sembelihkan ayam tu..hehe

 

(Rx : currently I’m in study mood…next week = next month = next year, I’ll be sitting for my final exam…wish me luck guyss…for those yang ade exam jugak, I wish uollss the best of luck too!! let’s strive together!!yayyy)

 

**this is an auto-published entry**

2 hot people like this:

zOeY zAu YaH said... [Reply]

adoii sedapnyaaa -.-'

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@zOeY zAu YaH
meh dtg johor kak zoey..nanti sy belanje!haha