Wednesday, September 14, 2011

Cer citer Hari Raya Aidilfitri 2011..(marathon punye beb!!)

Assalamualaikum & salam aidilfitri...

Hari ni dah pun syawal ke-16...(eh..macam dah basi pulak citer aku ni kan...ahh persyaitonkan sume itu..aku still nak update blog jugak...I don't care!!)korang masih dlm mood raya lagi ke??well as for me,mood tu macam da terkubur  bile da balik kampus ni...huhu...alaaa kalau kat rumah pun bukannye aku pi beraya sangat pun...cuma ikut family pegi rumah sedara mara je...kalau tak dok rumah je la...bosan dan menyedihkan kan hari raya aku ni??

Dan yg lebih menyedihkan lagi...cuma 2 orang je kawan aku yg datang beraya...diulangi DUA sahaja....sedih tak sedih aku ni...mana peginya kawan2 aku yg lain???aku rindu jugak kat kawan2 sekolah dulu...dah lama kot tak jumpe...uhuk3...

Memang la one of my ex-classmate ade buat open house...but then...aku tak dapat pegi coz takde kawan utk pegi bersama2...ye la...takkan la aku nak menonong ke sana sorang2..dah la lama tak jumpe..mestilah kekok nanti...lagi2 aku ni memang pemalu orangnye...hoho...

Okey cukup la pasal citer raya aku yg tak best langsung ni...lebih baik kita tengok gambar2...jom kita layannnn...aku pun macam tak tau nak citer pasal ape...so tengok gambar je la...huhu..
..
..
..
..

ohh...haruslah memasak ketupat dan rendang pada malam hari raya...tapi ketupat segera je la..haha


halaman rumah yg dibarisi pelita...nampak tak batang2 kayu yg tercacak tu??kalau kat kampung,pemandangan pada waktu malam sgt cantik dgn pelita yg bergemerlapan..fuiyoo...


kalau raya tak pasang pelita itu tidak sah kan...


kuih raya a.k.a kuih tunjuk...tak buat kuih pun tahun ni..huhu


yeah!!I love duit raya!!!haha...


thanx to my friend,Husna for sending me this lovely card...dapat jugak merasa terima kad raya...hehe


silakan makan kuih raya..hehe


rindunye kat rumah..sob3..


next..presenting...potret2 di hari raya..sikit je pun..sebabnye most of my family tak suke amik gambar..tak mau glemer katanye..cisss...ahaha..
..
..
..

raya2 wajib la amik gambar camni...ok fine..memang the whole family tak pandai posing..haha


family aku ade 6 orang tau...and aku tau kaler baju aku tak matching dgn yang lain..saje je nak mencapap..ahakss..poyo!!!

adik-beradik aku sume laki..aku sorang je bunga yg mekar di taman larangan ini...cewah..
*setting camera yg sgt poor...


ohoo..apekah motip gambar ini??


eksperimen aku pakai pashmina utk kali yg pertama hancuss la..serabai je jadinye..alahai...
**macam familiar kan baju yg aku pakai ni??memang pun..baju ni aku dah pakai dlm entri ni..aku tak beli baju raya pun tahun ni..sob3...


adik aku pun nak interframe jugak...

gambar beramai2 before pergi beraya ke rumah sedara-mara..
*again..poor camera setting...uhuk3..


muka bajet comel la sangat...abaikan sahaje...kah3...

baiklah..itu sahaja yg dapat aku pertontonkan kali ini..
sekian...

(Rx : baru 3 hari aku kat kolej tetibe rasa homesick pulak..ape taknye 4 bulan kot kat rumah..and then now..kena start study balik..semangat oh semangat..tolong la kembali!!)













4 hot people like this:

アヌム ちゃん said... [Reply]

wahh glemernyee tudung diee.heeee.rinduu nak pasang pelita tuhh..tahun ni tak berkesempatan..huhuuu

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

アヌム ちゃん : haha..bukan glemer..messy ade la..pelita memang wajib pasang time raya kan.. =)

Mya said... [Reply]

satin shawl eh? saya pun beraya pakai satin shawl heee

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

mya : eh..bukan la..pashmina je....x pandai nak pakai satin shawl la..hehe