Friday, September 16, 2011

Lumrah manusia : dekat bau tahi, jauh bau wangi..


Assalamualaikum & Selamat Hari Malaysia!!!(err..sempat lagi kot..belum 12am lagi..haha)


Ade sesape yg pergi stadium merdeka ke tadi??aku ni harap je dok kat KL tapi tak pernah pun sampai kat situ..haha..papepun...walau di mana pun aku tercampak...aku tetap bangga menjadi anak Malaysia yg tercinta ni!!!yeah...that's the spirit...

Lately KL ni asyik disimbah dgn hujan lebat je...bukan hujan bunga di KL tau..baju2 yg aku basuh & jemur pagi tadi tak sempat pun nak dating lame2 dgn encik matahari yg x berapa nak menyinar tu...dah clash pulak...kesian kau baju...kesian lagi kat tuan kau ni haa...huhu...sabo je la...

Well...actually..aku bukan nak cakap pasal cinta yg tak kesampaian antara dorang tu...tapi...pasal ape yg aku rasa sekarang ni...hujan2 macam ni haruslah aku memerap dalam bilik je kan...dari pagi sampai la petang dok mengadap laptop je...

study???absolutely capital letter bling2: NO...NO..NO....memang time2 cuti panjang ni(3 hari je pun) aku agak liat untuk berdating dgn buku...hurmmm..it's a normal thing in the very first week after a 4-month holiday...lol

don't know why...ketika bertafakur kat dalam bilik sorang2 tu..tetibe aura dendang perantau pulak mula berkumandang....seakan-akan terngiang2 kembali lagu2 raya yg toucing2 tangkap leleh...adeh...lemah2...



and then...tiba2 teringat pulak kat family kat rumah...padahal aku baru je balik ke KL ni tak sampai seminggu pun...alahaiii...aku cukup tak suke dgn aura2 mcm ni...kenapa???mestilah sebab ia akan mengakibatkan hujan lebat dlm diri aku pulak...tak pasal2..aku jadi perempuan cengeng...hey...buat malu je...aku bukannye freshie lagi...dah masuk 2nd year pun....otai beb!!haha..

tapi..kalau kat depan orang...haruslah jadi hipokrit sikit...kena jadi tough..tunjuk muka happy go lucky....kalau nak berjiwang2 sambil menghabiskan sekotak tisu sekalipun, biarlah sorok2 sikit...kalau tak hilanglah ke"macho"an aku....haha...erkkk...I mean keayuan...kuang3...

Tapi kan...memang betul la...bila dah berjauhan ni baru la kita nak terkenang2 orang yg jauh di mata...tapi kalau dah kat depan mata,buat2 tak nampak pulak....

kalau kat rumah,kita selalu bosan dgn leteran mak kita kan....tapi bila dah jauh berbatu2,kita mesti rasa sunyi dan rindu pulak kalau tak dengar bebelan mak kita tu...itulah manusia...selalu sangat tak menghargai benda kat depan mata...same goes to me la of course.... =(

so...konklusinye...sayangi dan ingatlah pada orang yg tersayang...anda mampu mengubahnye...ehh..ape motip sebenar entri ni??aku pun tak tau...internet sucks tadi...sekarang ni baru boleh edit entri ni balik...emosi aku pun jadi tak stabil...grrrr...

(Rx: Pasang niat : aku berada kat sini utk menuntut ilmu semata-mata kerana Allah...dan selalu ingat amanat abah dan emak supaya belajar rajin2...bukan main2....Insyaallah rasa homesick tu akan hilang...huhu..::nasihat kat diri sendiri::...)



kalau my bf ni ade..maybe I would not feel homesick anymore... =P


Published with Blogger-droid v1.7.4 (original entry)


***trial publish entry pakai Blogger-droid tak menjadi...entri aku nampak sgt huduhh...sob3..terpaksa edit kat laptop balik...haissyyy..

7 hot people like this:

アヌム ちゃん said... [Reply]

kalau ada pakwe cmtu jgn2 x balik rumah dh tu.ekekeke.

Ijah EmoTemo said... [Reply]

mmg hari2 KL hujan smpi tidur mlm jadi sejuk je. hihi.

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

アヌム ちゃん : haha..itu saudah semestinye..bertambah semangat kot!!

Ijah Emo Temo : betul2..dah macam musim sejuk plak..

アヌム ちゃん said... [Reply]

dh tau dh.hehehhh :P

ILA HonEyBuNNy said... [Reply]

wahhaha..tetiba terus homesick tau...

rindu family jugak..;)

Cikya said... [Reply]

fifi........

kalau family, dekat bau dapur boleh?
rasa nak makan je keje...
ekeke

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

ILA HonEyBuNNy : wuuuwuuu...~~~

Cikya : haha..boleh jugak tu...