Saturday, August 27, 2011

Orang lain dah ade master dalam doodling tapi aku baru terhegeh-hegeh???


***harap maklum...ini adalah autoposted entry***

Assalamualaikum...

Okey fine aku tau aku dah ketinggalan zaman...orang lain dah lama men-doodle..tapi aku pulak baru nak start...takpe la kan...at least aku ade gak doodles sendiri even ianye tak la secomel doodles orang lain...

Actually...aku tak pernah pun terfikir utk buat doodle2 ni.....walaupun kadang2 tu aku rasa geram jugak dgn kecomelan doodles orang2 di luar sana...dan juga jeles dgn kehebatan & kekreatifan dorang men-doodle..ye la..aku tau aku ni jari kayu...plus...I don’t have the talent like others..huhu..tetibe sedih pulak...

But suddenly,a few days ago,aku tergerak pulak nak cuba...mula2 tu aku try guna Paint..dan hasilnye line dia tak berapa smooth...kalau korang perasan, entri sebelum ni aku ade letak doodle kan...hah..tu la contoh2 trials aku yg tak berapa nak jadi...aku dah try guna photoshop tapi tak tau la kenapa...tekan sana sini still tak boleh...geramm pulak aku...maybe aku memang tak ditakdirkan utk bersama dgn encik photoshop..uhuk3..sadisnye...

Tapi takpe..aku dah jumpe teman baru..yeah..dia la..encik Paint.NET..oh..dia tak sama tau macam Paint tadi tu...hehe...walaupun tak sehebat encik photoshop tapi dia lebih memahami aku...adeh..ape pulak aku ni..buat drama swasta pulak kat sini...cut!!!

Okey..cukup dgn sesi membebel..korang nak tengok tak ape yg aku doodle-kan??alaa doodles cincau-cincai je..doodles aku ni mengalami revolusi...mula2 memang agak kaku dan takde shape sangat..tapi cuba punye cuba..finally ade jugaklah curve2 sikit...mostly doodles aku belum ade kaki lagi..haha..cacat ke??tak la..aku belum pandai sangat..takpe..nanti2 kita boleh learn & improve lagi kan...just slow & steady sudah...


My 1st doodle...line tak smooth & shape yg agak kaku..huhu


Percubaan berikutnye adalah seperti yg kat dalam entri sebelum ni...

Next...


Tembamnye dia..eh..ade tahi lalat la...


next...

Dah mula buat boy pulak...asyik girls je...tapi kepala je la..alamak..rambut dia warna kuning la pulak...hehe


next...


Beza cuma pada mata dia...aku suka sangat doodle yg ini...nampak macam aku..haha...


...you know what??doodles are totally fun...you don’t need the talent...what you need is PASSION!!ahaaa...keep trying & keep learning from mistakes...tak kesah la kalau doodles ni tak lawa mana pun...kita buat pun just for fun je kan??jadi..takyah la serius sangat...ahakss..

Happy doodling!!!

p/s : saya budak baru belajar..kalau salah tolong tunjukkan... ^.~

(Rx : aku asek sebok men-doodle je...padahal persiapan raya banyak lagi yg tak beres...adehh..)

2 hot people like this:

nelly said... [Reply]

amboi ! comelnya !!

Nelly The Strange nak wish SELAMAT HARI RAYA !
:)

アヌム ちゃん said... [Reply]

byknye doodle.comel :)