Wednesday, August 24, 2011

Bila doodle mula bercerita...pasal kemanisan dlm kegagalan..


Assalamualaikum...


Salam Ramadhan ke-24....amacam???ape perasaan korang bila kurang seminggu je lagi kita nak raya???kalau aku....perasaan aku bercampur baur...

excited + happy + malas + sedih + empty = undefined...haha..ape kejadahnye aku ni???!!

Lupakan pasal hal ni...aku bukan nak bebel pasal berapa helai baju raya aku tahun ni...ataupun kuih ape yg aku buat tahun ni...tapi pasal minggu2 lepas punye cerita...yeah..aku tau ianye dah basi dan mungkin takde orang nak baca..tapi...still...aku nak pahatkan peristiwa ini dalam blog aku yg comot ni....

Entri lepas aku cakap pasal i’m getting my driving license rite...yup...aku dah test jpj 2 minggu lepas...for both car & motocycle....and guess what??I failed for both tests...can you imagine how did I feel back then??tapi..nasib baik la...aku tak sangkut kat semua part...huhu...kalau tak...memang terjun sungai la..okey tak...aku tak la “sebijak” itu...





 **sila abaikan kehuduhan & kekakuan doodle ini..


Tengok doodle kat atas tu pun mesti korang dapat rasakan kekecewaan aku kan??memang aku down gile la...aku asek fikir : kenapa la aku ni tutttt sangat???orang lain boleh je buat...kenapa aku tak boleh???!!!especially test motor tu...aku terkilan sangat sebab cuma aku sorang je yg sangkut dlm geng aku...huaaaa....mengapakah ini harus terjadi padaku??

Tapi...

Aku sedar...aku tak boleh nak salahkan takdir...lagipun..gagal sekali tak bermakna gagal selama2nye kan...aku akui...ini boleh dikatakan kali pertama aku gagal...gagal yg paling memberi kesan la..dan rasanye sangat sakit...dan perasaan itu menghantui aku sepanjang minggu yg lalu...ape2 yg aku buat aku asyik fikir pasal test jpj...test jpj..test jpj...hurmmm...nasib baik laa ade family & kengkawan yg kasi semangat & nasihat + tips lagi...yeah...


Then...the following week..I go for a repeat..and could uollss guess the results??

V
V
V
V
..
..




Mesti korang dapat agak kan???yess..syukur alhamdulillah....berjaya jugak aku akhirnye...I think kejayaan yg datang selepas kegagalan tu lebih manis rasanye..and there’s one thing that I learned from my failure : we should always believe in ourselves even though others don’t..ape yg penting ialah :


Usaha + Doa + Tawakal = Kejayaan...insyaallah....


so...bila kita gagal sekali...jangan cepat berputus asa..anggaplah masa tu kita takde rezeki...cuba dan teruslah mencuba...sebab hidup ni takkan lengkap tanpa kejayaan dan kegagalan... kalau difikir2 balik...sesuatu kegagalan itu sebenarnye ade hikmahnye...selain membuatkan diri kita lebih dekat kepada Allah...kita jugak akan jadi bertambah kuat dan berani utk berhadapan dgn kegagalan pada masa akan datang...masa tu kita takde la down sangat kan??hope so..

*ecehh...dah macam kaunselor pulak aku ni... =P

fyi..sekarang ni aku tengah tunggu lesen aku keluar...yahooo...boleh la aku me-remppitt dan men-drift kat atas jalan lepas ni....hahaha...oppsss...over pulak aku ni..padahal orang lain dah lama ade CDL...kau tu baru P je pun..ada paham??!!

(Rx : aku baru nak merangkak2 dlm dunia doodling ni...and it makes me addicted...haishh...)

4 hot people like this:

nanad said... [Reply]

wahh..tahniah ^^ doodle comelll ;D

アヌムちゃん said... [Reply]

alhamdulillah dh lulus..dh dpt lesen tu berhati2 la kalau drive ye lagi2 musim perayaan ni..kete banyak..selamat hari raya :)

ILA HonEyBuNNy said... [Reply]

ya...tahniah...;-)

jika kita usaha betul2...pasti kita dapat..;_)

nelly said... [Reply]

rempit ! datang rumah nelly ya !
hahaha