Thursday, November 13, 2014

My latest artworks : Potrait sketching.

 

Assalamualaikum.

update lagi!!hahaha.

actually entry ni macam takde motip sangat pon. just nak share my latest artworks kat belog je. (perghh artworks kau. ngeeee perasan macam artist pulak.) in fact aku dah post semuanye kat IG pun. saje nak repost. hehe

 

so for the last few months, doing nothing kat rumah, aku dah mula berjinak2 melukis kembali. well time jadi student kan tak sempat kan. so sekarang ni la masanye. and then aku mula try sketch potrait pulak. last time kan aku ade mention yang my trial tak menjadi. but this time, ade jugak la yang menjadi. haha. boleh la. nampak jugak rupa manusia. =P

 

hari tu guwa ade try melukis Frozen characters. tapi sebab dah lama sangat kan tangan ni kaku semacam. so hasilnye pon macam frozen jugak. let it go betul la kan.

IMG20140907235824

si Olaf yang sukakan warm hugs. yang ni memang main hentam je. kasi warm up dulu.

 IMG20140908012630

Princess Anna yang juling. tskkk.

 elsa

Queen Elsa lepas dah penat let it go let it go~~~yes memang tak jadi pun yang ni. T___T

 

 IMG20140928155916

oh yang ni aku lukis time last semester aku. konon stress kan. pastu pi la melukis potret Kris Wu Yi Fan gege yang hensem bakhangg ni. my ultimate bias you knowww..

 

 IMG20140917212536

yang ni Arrian si anak Tomok yang comel gile tu. memang yang ni tak bape nak menjadi sangat. huhu

 

 IMG20140919172847

hah yang ni pulak Mirafilzah. blogger yang cantik jelita tu. tanteek sangat dia. >,<

 

 IMG20140920131645

my bias from Got 7, Mark Tuan. but lately macam tersuke jugak kat Jackson. kahkahkah.

 

 IMG20140925113610

Lee Jong Suk. first trial. yang ni aku tergerak nak sketch sebab terkesan dengan drama2 dia yang baru je aku habis tengok time tu. School 2013 & I Can Hear Your Voice. omgeee oppa sangat la hensemmm!!ngeeeee

 

IMG20141001144747

second trial of Lee Jong Suk. haha. susah la nak dapatkan kemiripan tu.

 

 IMG20140930172204

 yang ni kawan matrik aku dulu, Cik Dyra yang cantik manis lagi jelita. sile setalk setagram dia untuk maklumat lebih lanjut. hahaha.

 

 

IMG20141002090841

ahah. Lisa Surihani in da house. dua kali pandang dah macam Lisa Surirumah pulak dah. alahaiii.

 

 IMG20141006230722

my last sketch. Nisa Kay, blogger cantik yang famous amos. aku rasa dalam banyak2 sketch aku, yang ni la kot yang paling mirip. pada mata aku la. mata hengkorang den taktau la pulak.

 

dah berapa bulan dah tak sketch. bile nak sketch lagi??entah la. bile mood tu datang, ade la. mood ni ade musim jugak. kekadang asyik nak melukis je. kekadang tu nak pegang pensel pun malas. agagagaga.

 

p/s : ingat macam nak tukar wajah blog, header sume tapi guwa dah tak reti la pulak nak alter2 ni. hahaha.

6 hot people like this:

fadh leyanie said... [Reply]

bila nak sketch muka saiaa..ada bakat kamu ni,kalau di asah lagi boleh pro..

Encik Skema said... [Reply]

pergh , superb semuanya kak ,,

Mya Akmal said... [Reply]

amboi so talented! boleh la kakmya mintak tolong lukis nanti :pp

FiFieyQa said... [Reply]

Heee yanie jauh lagi ni nak jadi pro..

FiFieyQa said... [Reply]

Thanx dik. Biasa2 aja sih. ;p

FiFieyQa said... [Reply]

Hihihi thanx kmya! Nak lukis ape tu kak?hehe