Tuesday, November 11, 2014

03112014 : my convocation day : I’m officially graduated yaww!! >,<

 

Assalamualaikum.

 

IMG20141103130434_mh1415006008848

 

akhirnye aku update jugak. haha. mula2 tu kan rasa malas gile nak menaip. otak siap main tarik tali lagi dengan hati. bertekak nak update ke tak nak ke tak. kan bagus kalau kite boleh bluetooth ape yang ade dalam otak kite terus ke laptop. haha. takyah nak susah2 menaip. aipp ape aku mengarut nih.

bile fikir2 balik, it is one of my precious moments in my life kan. so kena la abadikan kenangan tu dalam belog. kata blogger. ececeh. macam poyo je.

so, last Monday, 3 November 2014 was my convocation day. to be precise Majlis Konvokesyen UKM yang ke 42. mine was in Sidang 5. pagi uolss. Lepas Subuh terus iolss kelam kabut berangkat ke DECTAR. nasib sampai awal. parking pon kosong lagi. heheh.

btw aku stay Bangi Lanai Hotel. ala2 macam homestay gitu. murah pun murah. dekat pun dekat dengan DECTAR. aku ambik bilik standard, RM 75 per night. okey la kan. aku pun just nak tido sekejap je before konvo keesokan harinye.

actually kan, aku agak terkilan jugak sebab time konvo tu tak dapat pun nak ambik gambar kenangan dengan lecturers. dengan kawan2 pun seciput je. huhuhu. dengan family pun boleh dikira. sebab lepas keluar DECTAR tu dah tengah hari. panas gile kau. family aku pun memasing dah penat. kesian pulak kan nak paksa ambik gambar bebanyak. takpe la yang penting aku dah ambik gambar studio tu. so sekarang tinggal menunggu je la gambar nak sampai. lama lagi oiii. sama la macam menunggu surat SPA, KKM yang tak kunjung tiba. tsskkkk.

apepun alhamdulillah. finally, I’m officially a degree holder. BPharm.(Hons.).

okey nak cakap pasal ape lagi ek. nak tunjuk gambar? sama je pun macam yang aku dah post kat facebook & instagram tuh. actually jeles jugak bile tengok gambar kengkawan yang kemain lawa especially yang guna DSLR tuh. nampak beseri-seri uolss. haha takpe la, nanti gambar kawen iolss akan kupastikan lebih berseri-seri lagi. ehh??? **krikkkrikkkriikk

 

IMG20141101095245

aku tak tau pun benda alah ni orang panggil mortar? selalu aku panggil topi konvo je. mortar and pestle tu aku tau la. haha.

IMG20141101095558

hashtag misi jubah turquoise. jubah guwa dia punye benang sulam tu dah serabai dah. haha.

IMG20141101100116

sila jangan bash. yup. aku memang suka ambik gambar trivial things like this. why? sebab it is kind of satisfaction for me. photography is my therapy. ^_^

btw sape nak kasut hitam tu? size 37. baru beli semata2 nak konvo. cisss. sempit pulak. aku menahan sakit je time konvo tu. nasib time ambik skrol aku tak jatuh tergolek. sebab tu lepas keluar dectar aku terus meluru ke kereta sebab nak tukar kasut biru feveret aku. biarlah comot. biarlah selekeh. asal tak sengsara.

 

gambar preconvo sikit. ngeeeee. walaupun cuma dapat preconvo kat rumah je, takpe la. asalkan ade sikit. ;'D

preconvo

 

uri_mh1414818398689

masa ni dah fikir dah nanti nak buat pose ape time ambik gambar konvo. tapi sudahnye, time konvo ritu, gambar sume sama je. pose tercegat tegak berdiri bagaikan pokok kelapa. aigooo~~

 

IMG20141025095055_mh1414203293135

auntie…Iman nak konvo jugak!!!anyonyonyo… ^^

 

okey la. nak letak jugak la gambar konvo kat sini. peduli ape kan. haha. some are unseen photos. ngehehehe.

 

IMG20141103061108

pepagi buta dah wefie. kau mampu?? haha. pagi2 bedak okey lagi. sejurus keluar je dari DECTAR, ya ampun muka dah macam hape kauuu. nak tengok cermin pon ngeri.

IMG20141103070612

muka tak puas hati sebab adik aku ambik gambar asyik blur je. haha. kesian adik aku. kena buli. memang I wish that I can clone myself that day so that I can take all the photos according to my standard. yeah you know. my standard is quite high. but I know It’s not possible after all. hehe. (btw my ootd is my baju raya!!hehe..tak sempat nak beli baju baru. and to be precise, duit tadaaa..haha)

 

IMG20141025112928

kad alumni. wajib bawak ye. kalau tak takde la gambar ekau masa amik skrol atas stage tuh. ngeeee. aku suke sangat dengan kad alumni ni sebab muka aku nampak mude remaja daripada biase. heeeeeee. dah Alumni weh. rasa macam dewasa sangat!!

 

IMG20141103114417

inside DECTAR.

IMG20141103114405

the parents. harap bertabah kena stay hampir 4 jam lebih dalam DECTAR. para graduan?? semua khusyuk menunduk. gagagaga.

 

IMG20141103095313

mengambil kesempatan. hahaha.

 

Screenshot_2014-11-11-13-44-31

snapshot ambik skrol. punye nervous kau. dah lama tak on stage kan. aku dah lupe segala protokol watsoeva. main ambik je skrol tu. ampun Tuanku! mohon gambar atas stage ni cantek la woii. tapi entah kenapa hati aku kuat mengatakan bahawasanye gambar tu akan nampak cacat dengan mata aku tengah terbeliak ke atas sebab aku macam dapat ingat yang time tu la flash kamera terpancar. oh demmmm. RIP my stage photo. the only one that I can rely on is my studio photos.

 

IMG20141103114306

after 4 years. tadaaaa!!! heheh padahal masih empty lagi dalam tuh.

 

10420290_10203291957795762_5304338700831403395_n 

le classmates. Rx batch 2010-2014. congrats kawan2!! **spot me

 

IMG20141103135401

 

IMG20141103131054

gambar berlima dengan bantuan monopod. actually nak pegang monopod pon tak larat weh sebab penat plus lapaarrrrr!!! last2 tak gune pon monopod tuh. =,="

 

IMG20141104182405

the bouquet of flower. harap maklum. iolss is jakuns sebab first time in my life receiving flower. even aku yang paksa untuk dibelikan. kahkahkah.

okey dah la. tu je kot gambarnye. yang lain sume dah ade kat fb mostly.

 

last but not least, I want to express my utmost gratitude to all my UKM lecturers & staffs, my teachers dari Tadika Kemas, SK Seri Pematang Rengas, SMK Seri Medan & KMNS. (actually rasa tak sedap hati sebab kat post fb tu aku just mention lecturer UKM je. mase tu pun aku dah pening2 lalat nak pikir caption dengan kepenatan yang belum hilang. huhu. padahal cikgu2 sekolah aku dulu la yang banyak sangat membantu so that aku boleh sampai ke tahap sekarang ni. terima kasih cikgu!!  **lap air mata).

my humblest thanks goes to my family for their endless support. there are times that I feel like to give up, but I know my family is always there. and that’s what makes me stronger to keep going till the very end.

to all my friends, thanks for allowing me to draw beautiful memories with all of you. the path aint always easy. but having all of you throughout this journey really help me to endure all the hardships and pain.

thanks to Petronas, KPM  & JPA for sponsoring me throughout my journey to become a graduate. without these financial aids, I couldnt be afford to graduate on time. considering today’s competition, I was really grateful for being able to secure the sponsorship. I know. It aint easy tho.

terima kasih jugak kepada semua yang terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam perjalanan diri ini menuju puncak menara gading. InshaAllah. diri ni akan cuba untuk berbakti kepada masyarakat dengan sebaik mungkin.

Pray for me. to be a better pharmacist in the future. for the society. Amin.

psttt : engkau tengok. betapa panjang berjelanye aku membebel. inilah padahnye kalau dah berbulan tak update. ayat2 sume dah teperam jadi pekasam. hahaha. last2 let it go. let it all go~~~~

pssttt lagi : akhirnye..my last wish to see him time convo hari tu tercapai jugak. ngeeeee. I was so close to him and yet I had to pretend to ignore him. yes. my heart can rest in peace right now. goodbye dear YOU!! >,<

 

nota kaki >> baru je dapat berita yg kurang menyenangkan. guwa posting PRP maybe next year baru dapat. ohmyyyy. like seriously??? haruskah aku menjadi pengusaha anggur selama ini??? why why why why……….

kalau la blogging ni boleh dapat duit kan…….. T___T

2 hot people like this:

Mya Akmal said... [Reply]

waaa da konvo ye.. congrats hun! <3

FiFieyQa said... [Reply]

@Mya Akmal
heee thanx kak mya!!!dah konvo ni baru la free sikit. haha.