Thursday, July 11, 2013

Ramadhan 1434H/2013 & being a trainee at Mahkota Medical Centre!

 

Assalamualaikum…

ahlan wasahlan ya Ramadhan Kareem…alhamdulillah kita ketemu lagi tahun ini.. ;)

Ramadhan-Supplication

1 Ramadhan dah pun berlalu…tahun ni, terpaksa la aku berpuasa di rantauan…ecehh padahal kat Melaka je pon…bermastautin sebentar di rumah kawan…haha…propa sangat kau kan!!

tapi iye lah…last year kalau tak salah dapat puasa kat rumah sebab kebetulan kan tengah semester break..actually sekarang pun sama je, cuma for the sake of Latihan Industri a.k.a LI a.k.a praktikal, terpaksalah aku meninggalkan kampung halaman yg sempat aku jejak selama seminggu je lepas habis exam hari tu…uhuk3…tetibe rasa syahdu pulak!  Y___Y

ohh yeahh..fyi, aku kini bergelar seorang trainee a.k.a budak praktikal kat Mahkota Medical Centre yg betul2 sebelah Mahkota Parade tu…pastu betul2 depan Selat Melaka…oh sebagai kanak2 riang yg jarang sekali melihat laut wajiblah aku terkinja-kinja kejakunan di situ yeah…harap maaf la ye…

220px-Mahkota_logo

 A 4611

ohhh terasa nyaman bayu yang berpuput lembut directly from Straits of Malacca…entah bile aku dapat merasa naik feri kat situ??agak2 mabuk laut tak?hoho…aku akan bertapa kat sini selama 6 weeks…semoga LI aku kat sini berjalan dgn lancar & hoping to grab some new experience & knowledge of course!

 

mmc

ohoiiiiii…aku juga sudah mempunyai punch card sendiri…rasa macam dah jadi wanita berkerjaya gitewww…hewheww..first time punch card rasa jakun tu memang tak dapat dibendung lah!!haha..so klise…ohh gambar passport baru aku tak sempat buat…guna je la sisa2 gambar time after spm ni…matric card aku pun rupe ni jugak…haha..sedih!

orait…till then…kalau aku rajin or free or tak pengsan after work, I’ll update more about my experience here…tomorrow gonna be my 1st day working in Ramadhan…8-5…standard la..actually dah start hari Isnin hari tu…but since Melaka ni kaya dgn cuti, makanye 1st Ramadhan pun cuti la…

 

okey…gonna put my head on the pillow…besok kena bangun awal oiiii…

~~~ Selamat Bersahur & Selamat Berpuasa & Selamat Beribadah ~~~

 

 

 

2 hot people like this:

Siti(zoey) said... [Reply]

pengalaman baru lah ye :)

Wak Gelas™ said... [Reply]

salam ramadhan dr wak yee., n gudluck on ur training tuu.,ehHHee