Saturday, June 1, 2013

REVIEW : KIL Movie…worth-watching!! ^_^

 

Assalamualaikum….good mornnite uolss!!

ohooiii…dah pukul berapa ni and aku masih lagi belum membuta-membuta lagi…tu la..lately asyik tido lambat je..biological clock aku pun dah kompius nak kena tutup mata pukul bape actually..kononnye nak siapkan LR la...padahal 99% tu entah kejadah ape yg aku buat..1% je effort nak siapkan LR…macam mana la nak siap kan…**dushh dushh tumbuk muka sendiri

tapi alhamdulillah la…lepas aku dok bertapa depan laptop since lepas maghrib until pukul 11pm tadi siap jugak akhirnye LR aku tu…even actually aku buat main cincai je dulu sebab nak kena hantar kat SV utk disemak..nanti aku edit lagi la kot…huhu..

 

okey okey..enough..just cut the beat-around-the-bush talk n lets go straight to my heart..ehh salah..straight to the point…sempat nak loyar buruk kan budak ni…pftttt

ehehh..sebenarnye aku excited sangat nak citer pasal movie ni…takleh nak tunggu esok dah…sebab esok nak buat keje lain pulak…haha

904336_537370902979772_887748350_o

ahahh..ini la dia movie yg aku dok teringin sangat nak tengok..poster pon dah semart kan??dari hari tu dok tahan nafsu je nak pi tengok movie ni…(haha takleh blah punye ayat!!)akhirnyee..kesabaran aku berbaloi jugak…jyeahhh!!

 

actually this was kind of unexpected plan la…it’s just happen so suddenly gitu..on the spot!!haha..anyway thanx a bunch to Kak Dayah la…sebab sudi merealisasikan impian juniormu yg kempunan nak tengok wayang nih..sobs33…terharu sambil kesat hingus…euwwww~~ (mind if I mentioned your name here??haha)

kalau orang tanya : How’s the movie?? I’ll definitely say : AWESOME!

I must say that it’s worth-watching laa..especially for first timer macam aku ni kan…yeahh macam yg aku pernah kabo sebelum2 ni, I have never ever go to PAWAGAM you know…so, kirenye first experience aku pergi menonton wayang ni berbaloi la kan…takde la rasa menyesal tak sudah kan..ecehh over leteww..

 

KIL is something different..not just a typical Malay movie…and I kinda fall in love with this kind of genre..indie movie kot…and I love their chemistry..Akil and Zara…nampak sweet tapi takde la over lovey dovey sangat kan…they’re cute couple!

masa first2 tu kan aku macam dah dapat agak…alaaa Zara ni mesti jadi agen tu…mesti nanti last2 dia teragak-agak whether nak jalankan misi dia or tak coz I assumed Akil is her client…that’s what I thought la…but in the end, I was wrong…wrong in terms of what??

haaaa yang tu kena la tengok sendiri kan…ni pon dah macam spoil je..

 

kfine la..aku tak reti sebenarnye nak review2 filem ni..not my expertise okayy…kalau korang nak tau better go watch by yourself la..hahaha

902439_537368699646659_158264623_o

ouhhh abang Redza Minhat-ku!!!ehh sejak bile dia jadi milik kau ni???ehehehe…but seriously…aku rasa macam..ohh why why abang comey sangat dalam citer ni??hahaha

“kalau abang tak mandi sebulan pun, abang still lagi hensem daripada mamat ni..”

“are you trying to say that you like me?”

921767_537368662979996_1927844896_o

ini Zara…aku suke filem ni sebab takde guna mekap tebal2 sangat pun..less is more…natural kan better..nampak real gituu…cantik Cristina ni dalam movie ni..natural beauty indeed..

“kalau you berjaya teka I kerja apa, I belanja you aiskrim!”

“girlfriend you tak marah ke kita keluar camni?”

 

pssstt dialog tu maybe tak sama macam dalam citer..aku mana la ingat sangat weh…haha

 

965840_555930714457124_1662740664_o

ini Aidil from kumpulan Couple..or to be precise, Aidil Manjalara wartawan mulut celupar dlm citer ni…haha..punye gigih aku cari info pasal dia ni..sebab ape??sebab aku rasa macam nak lempang2 mulut dia sebab dia annoying sangat dalam citer ni…like seriously…hahaha…kalau aku jadi Johan Iskandar pun aku memang nak hempuk2 je muka dia ni…hahaha

(pssttt pic b4 this was wrong..sorry…haha)

976153_554898671226995_555011858_o

ahahh..one more thing..seperti yg semua orang dah tau, Ella jadi cameo kejap dalam citer ni…comel je bile she insisted that the cat’s name was Sati…padahal kucing Akil tu namanye Chong..haha

 

20130531_155251

~The End~ ♥♥♥♥

20130531_141010

KAMI…sejuk gile duhhh dalam ni…(hope you dont mind..hahaha…I need to show some proof here…keh3)

 

977023_554603967923132_1437622360_o

ohh seriously la kan..kalau la OU tu sebelah kolej aku je, confirm aku pegi lagi…nak jumpa abang Redza please…please..please!!  **sorry..gedikness overload!!

 

INGIN BUNUH DIRI? KAMI ADA PENYELESAIANNYA

03-44557070

call sekarang…dan expect…the unexpected!!muahahaha…

LIFE ACTION BUREAU (LAB)

is it truly some kind of agency that help people who wanna commit suicide or it just…something else??

saya sudah KIL…anda bila lagi???ecehhh..haha

 

(Rx : hasrat di hati tercapai sudah…lepas ni jangan tak study sudah lah…hahaha)

wish me luck guys…final exam…finally..you’re just around the corner!  =___="

6 hot people like this:

fadh leyanie said... [Reply]

dgr khabar2 dari kwn yg dh tgk katanya cerita ni bw pembharuan dlm industri perfileman,,kiranya bukan Zara la pembunuh,^^)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@fadh leyanie
yup..absolutely..lain dpd yg lain la..sy pun baru first time tengok citer genre macam ni..

bukan..she's not a killer pun..haha

Nelly Strange said... [Reply]

wah .. macam sweettt !!!!

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Nelly Strange
ahahh..memang sweet...sweet yg sempoi2 punye..hehe..more to cute la..haha

Mya said... [Reply]

fifi exam cemana? kakmya sempat lagi curi berbelog huhu. huwaaa bila tah nak tgk cite ni :(

Mya said... [Reply]

bila nak update ni adik manis? :)