Saturday, May 25, 2013

too many stories to tell, but too little time to write..

 

Assalamualaikum…

hai hai...masih ingat I lagi??bagus2…anda memang prihatin orangnye…dont worry, I masih lagi seorang blogger…just lately I memang tersangatlah busy…well kalau tak busy tu bukan student la kan namanye…tu namanye busybody…ehh ade kaitan ke??lantak!!haha…

kfine!!just cut the crap…here I just want to highlight some things that happened recently…nak update full story memang a big NO NO la kan..Tinjauan Literatur kau pun tak siap lagi..jangan nak gatai2 nak buat keje lain!!ade paham??!! (hati nurani memarahi diri yg selalu alpa..dushdushh..)

takpe..maybe after I’ve done with my LR and also after my final exam next 2 weeks, boleh kot kalau nak buat karangan berbentuk cerekarama…even dah basi pun time tu but who cares?? =P (errr..err..cuak seh cuak!!aku tak sentuh langsung lec notes aku kot… T___T )

 

okeyh…hari Sabtu lepas (18 May 2013) ade Pharmnite which is annual dinner for our fac…tema Sunshine in Winter…tapi…aku tak beghape nak sunshine sangat la kan malam tu..biasa2 je…just that nite was my very first time wearing lenses for such event…boleh la..even though macam blur2 and pedih2 sikit..common la kan for budak yg baru nak belajar ni…

rose 

here..take this pretty lovely rose..as a gift from my heart…ecehh..geli seyhh caption..tak menahan…haha..(actually, aku nak uplod pic yg ni as my fb profile pic, sekalinye ter-uplod yg lain pulak..ahh lantak..haha)

 

f8b8bad50e414cedf1d8fdd30e248aa2-mid_副本

taraa…basically this is how my dress looks like that nite…back view je la ye..haha..mix n match regular outfit je pun…tapi kira ikut tema jugak la kan..

 

overall..aku puas hati la dgn dinner ni..just ade la incident yg men-spoil-kan mood aku..tapi kejap je la…lepas dapat amik gambar banyak2, terus okey…hahaha…

 

***nanti aku story lagi la pasal dinner ni..kalau aku ingat lagi la… =P

 

next…this is about an unexpected gift that I received from my friend…haha..actually aku tak expect hadiah ni akan tiba juga ke pangkuan aku sebab dah lama gile kot aku tunggu parcel ni sampai..bayangkan la..kawan aku tu (Amira comel namanye..heee) pos benda ni before my bday last year and then baru sampai sekarang….isk3..kan “terbaik” punye service tu namanye??aku rasa kalau pos surat dari Planet Pluto pun boleh sampai lagi cepat kot…(haha nampak beno nipunye!)

c2bc4d562fbc689b4ecee04fadba9f73-mid

aku berazam utk pakai tudung ni time raya nanti..uwaahhh tak sabonye!!(thanx a bunch Mira!! ♥♥♥♥♥ you!muahhmuahh)

 

lastly…just recently…my laptop was malfunctioning…I was like…dilambung ombak tsunami yg teramat besar…menanges bagai nak rak…(psstt segan kat kawan sebelah..haha..)..and then my brain stop functioning for a while…aku jadi serabut gile…macam mana nak buat keje aku yg bertimbun tu???oh nooooooo!!but after sesi consultation dgn my best friend tu, I started to think positive…everything has its solution rite…yeahhh!!mengapa mesti mengalah sebelum berjuang???ececehhh feeling macam kekanda di medan perang gitu….

apepun problem has been solved tadi…aku beranikan diri utk hantar laptop tu pegi repair kat TS..mula2 nak pegi Low Yatt tapi macam malas pulak kan nak jalan g sana alone…so since kat TS pun ade kedai repair why not aku just send kat situ je kan??takyah susah2…but frankly speaking, my journey that day memang agak mencabar jugak le…hehe

thanx a lot Pikah sebab care a lot about me..dah macam mak mak kite pulak rasenye..ehehe.. ♥♥♥♥♥

6b496b9700e90d25082dc2f9ed02dbff-mid_副本

now I can put a broad & lovely smile on my face…psstt..actually aku pakai eyeliner thick gile tadi sebab nak cover mata bengkak..muahaha…

 

wooo woo…dah la tu…aku rasa dah banyak pulak aku membebel ni…aishhh nak update blog banyak pulak idea kau kan…kalau nak siapkan LR tu otak tu bukan main jem lagi kan…grrrrr…

 

p/s : tadi sempat tengok movie Thailand jap…dah lama pun citer ni..aku je yg baru tengok…bukan ape..dah lame gile tak layan movie kot..asyik layan journal je kan…sesekali otak juga perlukan entertainment..tak gituu??cehhh..kau kalau berhujah pasal benda ni memang terer kan… =,=

 

20120508092213509

**A Little Thing Called Love**

seriously…citer ni comel sangat..sweet...sedih…kelakar sume ade la… ^___^

(kan best kalau crush aku actually feels the same macam ape yg Chon rasa dlm citer ni…untunglah Nam sebab the hero is actually secretly admiring her from the beginning…auwww berangan tak sudah kan…mihmihmih..)

 

tumblrlv9gyunb8y1qlq7mi

please please…aku rasa aku dah fall in love dgn Mario Maurer ni…ohmaigadddd…tolong jangan hensem sangat boleh tak??? #pengsannn

 

(Rx : aku harus berjuang weekend ni..to settle all my works…chaiyok chaiyok!!you can do it!)

7 hot people like this:

Cikya said... [Reply]

Fifi,

lelaki stok muka kiut comel jambu itu enak untuk tatapan sahaja..

haha,

nak buat laki kena cari muka jantan sikit, baru orang takut sikit nak kacau.
kang depa ingat adik kita.
kihkih. fine, *muka tak babyface* :P

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Cikya

yeah kte tau tu kak dayah...memang saje2 nak buat cuci mata meanwhile belum kawen ni kan..haha..
nak kawen nnti kena la cari laki yg bercahaya mukanye..insyaallah..ngeee

tapi serius la Mario ni mmg muka bayi!!haha..cuteeee~~

Mya said... [Reply]

eh, comelnya dia! :)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Mya
eh eh sape yg comel ni kak??saya atau lelaki itu??hahaha..

hafiz hafizol said... [Reply]

SELAMAT HARI LAHIR FIQA * hulur lolipop *

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@hafiz hafizol
ehh??tapi bday sy lambat lagi la..hahaha..salah paham ni..hee..xpe la..anyway thanx!

Mya said... [Reply]

fifi comel,jum join segment kmya :) http://sweettedy.blogspot.com.au/2013/06/segment-winter-blogwalking-by-mya.html