Wednesday, March 13, 2013

The Solemnisation : 09032013 ♥♥♥♥

 

Assalamualaikum..

mungkin ade yg belum tahu kan..yang aku dah pun selamat jadi isteri orang hari Sabtu lepas…ehehe…alhamdulillah… ;p

 

C360_2013-03-09-22-17-08

 

ok tipu..ini semua poyo!!haha..LOL

 

jangan haraplah nak kawen..dengan muka sememeh camtu…dengan masak2 sume tak pass lagi..memang takde la yg nak kawen dengan kau kan…isk3..sedih sedih..takde ke?takde ke?uhuk3.. **sambil buat muka comel**

ok foine…usah bersamarinda lagi..ayuh..kita saksikan gambar2 di sekitar majlis pernikahan my big bro, a.k.a Along..bukan Ah Long aaa~~hehe..aku tau mesti ramai yg curious kan..kan.kan..haha..

 

gambar2 adalah raw & non-edited from my handphone yg dah tak bape power tu..gua malas tahap naga Goku nak edit2 bagai…layan je la gambar yg tak banyak mana ni..

 

C360_2013-03-09-21-45-23

Along tengah nervous tu..aku tau..haha..aku yg tengok ni pon nervous..dah la first time kot aku tengok orang nikah secara live..jakun tak jakun la kan..tetibe terbayang diri sendiri nikah..camne la agaknyee..ekeke

 

C360_2013-03-09-22-29-48

alhamdulillah..dengan sekali lafaz, Along dah jadi laki orang…amboii kemain lebar kau senyum kan…suke letewww~~cantek kan kakak ipar aku??eheh…pasni dah kena biasakan diri panggil dia akak la kan…mula2 ni mesti la awkward tapi lame2 insyaallah boleh..hehe..sesiapa yg pernah baca entri2 sebelum ni mesti tau cerita di sebaliknye… >,<

 

C360_2013-03-09-22-31-59

bila hantaran dijemaahkan bersama…the left side are from the bridegroom and the right side are from the bride…tema krim-oren camtu la..

 

2013-03-09 23.35.24

this is our hantaran’s highlight..kire yg paling mencapap la!!it’s from the bride…hambik kau…taknak satu talam pulak besar dia..replika coklat gula2 pudding sumi etc etc dalam bentuk kobi…simbolik yg unik kan kan??kau mampu??  =p

hurmmm kalau camtu, utk hantaran aku nanti,aku nak demand replika mortar&pestle pulak la…konon2 simbolik pharmacist la…cehh..gitu tau…kangg tak pasal2 ade yg kena lesing dgn mak mertua…muahaha

 

C360_2013-03-09-23-27-15

selamat pengantin baru…semoga kekal abadi bahgia ke anak cucu sentosa murah rezeki…hambik kau…nyanyi berterabur lirik pun main bantai je..hahak..

 

C360_2013-03-10-15-50-54

buat kenangan…kekwa segar..daun sirih…and bunga rampai..

..

..

seterusnye…sesi bergambar bersama kakak ipar…ececehh…

 

C360_2013-03-09-22-35-04 

Angah…semoga lepas ni turn kau pulak sampai…ambik2 la berkat pengantin baru tu..hehe…

 

C360_2013-03-09-22-34-20

ce teka..yg mana adik yg mana kakak??haha..tak kesah la kan..yg penting malam tu aku nampak lebih muda & piaoliang dpd biasa..ehh ehh??muehehe..

 

okey dah la..tu je gambar yg ade…(even sebenarnye banyak lagi…tapi gua malas la nak letak banyak2…)..nanti time majlis resepsi nanti insyaallah aku ambik lebih banyak gambar…(mintak2 la time tu ade cam canggih sikit..huhu)..masa tu,aku akan buat majlis tu macam majlis aku sendiri!!muahaha100x..

 

C360_2013-03-10-00-05-41 

motip??semoga jodoh cepat sampai..makcik2 sedara mara family aku dah cakap2 nanti aku kawen dgn doktor…ecehh macam dapat je kan…takpe, aku aminkan je la…hahaha

 

(Rx : actually,pic ni sume aku repost je..haha..dah post awal2 kat tempat lain pon…cuma kat sini boleh la tengok in clearer and bigger resolution..biar terang jelas dan nyata tanpa dengung!!ewaahhh)

2 hot people like this:

Siti said... [Reply]

cehh baru ja nak terkejut igt btl2 kawen haha.

Nelly Strange said... [Reply]

cantiknya barang hntaran ! sweet ! ^^