Friday, April 13, 2012

Just be yourself : kartun kanak2 ribena.. (>,<)(>,<)

 

~~this is an auto-published entry..ketika ini cik penulis yg comellotte masih lagi bersenang-lenang di kampung halamannye..yeehaaa… (^V^)~~~

 

Assalamualaikum and hello peeps!!!

hari ni aku just nak share memori aku time matrik dulu2…

(OKEY…SEBENARNYE ENTRI NI DAH LAMA GILE AKU PERAM…TAPI BARU SEKARANG AKU NAK PUBLISH..APE DAAA…KOHKOHKOH..)

at that time, our English teacher asked our class to produce a mini comic on moral values…ape2 la…yg penting ade mesej positif…kena buat sekreatif mungkin…and it was a competition actually…teacher will judge & the winner will get special prize!!

for that task, I paired myself with my BF(bestfriend..not boyfriend okayy..heehee)..Husna nama dia…sebenarnye kami tak rela pun nak buat benda alah ni…ye la…aku rasa macam…ape kaitan benda ni dgn subjek English??can anyone tell me??huh..wasting my time only..(memang macam mintak penampar je kan student ni??lol..)

tapi…dalam pada kami merungut2 tu..finally siap jugak la mini comic kami tu…seriously..memang nampak macam budak2 betul…nak tunjuk kat orang pon malu…

but…guess what???out of expectation, we won the competition!!!(err..perlu ke nak bold dgn kaler merah??!!)ahaha…aku & Husna rasa macam tak percaya pulak…is it for real???ye la..aku tengok komik2 kawan2 aku yg lain tu jauh lebih kreatif kot..siap ade yg guna komputer lagi..ermm..maybe teacher tertarik dgn kebudak-budakan dan warna warni pada komik kami tu kot..hehe..apepun alhamdulillah… Open-mouthed smile

as for the prize, teacher belanja kami makan KFC…yummy…memang kenyang betul la..…it’s worth it…AFTER ALL..hahaha…

 

korang nak tengok tak hasil titik peluh kami yg tak seberapa tu??tapi..tapi..jangan ketawa pulak ye…sebab memang obviously macam kartun kanak2 ribena pun..hahaha..(ehh aku pulak yg gelak..ape kes??)

..presenting..hasil kerja tangan kami 100%..using pen and pencil and kaler magic,..(tau kan kaler magic tu hape??)

..

..

 

34083_119563591421248_100001028226249_120577_880551_n

cover depan yg simple & keanak-anakan…siap ade riben lagi tu!!haha

 

374960_119563594754581_100001028226249_120578_1328615120_n

watak2 dpd flora & fauna…(so childish!!wakaka)

 

the story begins…

377562_119563598087914_100001028226249_120579_1043777490_n

 

379894_119563601421247_100001028226249_120580_388363622_n

***aku rasa dalam banyak2 kartun yg aku lukis kat dalam ni cuma spider ni je yg nampak comel sikit…hahaha..

 

384420_119563604754580_100001028226249_120581_433948746_n

 

385156_119563608087913_100001028226249_120582_410037986_n

oh…maaf la…gambar memang blur sebab masa tu masih pakai henfon biasa2 je…so macam x clear sgt la…so takyah la nak seksa diri nak baca ape yg tertulis…tapi..kalau korang dapat baca semua memang terer la…tabik springg baekk punye!!!hehe…

last but nt least..

moral of the story : walau apepun yg kita buat…kita kena la ikhlas & buat dgn bersungguh2….sape tahu mungkin ia akan mendatangkan tuah yg tidak disangka-sangka kepada kita..kan..kan..

macam dlm kes kami ni…kami sangat la bertuah sebab menang walaupun at the beginning tu asyik merungut tak puas hati je…ape la…tak baik betul kan…isk3…**jangan la tiru aksi ini di rumah ye **

 

( Rx : tetiba rindu kat KMNS yg tercinta..sob3..anyone from KMNS???ngeeeeee^^^)

5 hot people like this:

littledolphin said... [Reply]

no wonder you win!

walaupun macam budak-budak,tapi lukisan sangat kemas!

so konklusinya ia lebih kreatif dan original berbanding komputer punya =D

saya ada teringin nak buat komik,tapi tak pandai melukis.hahahaha

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@littledolphin
haha..really??thanx...yup..maybe lebih original kot..ohh...kalau minat..pastu belajar..lama2 mesti pandai...even sikit2... ;)

Nelly The Strange said... [Reply]

lawa lukisan !!
:)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Nelly The Strange
ehehe...lukisan cincai2 je...btw tq nelly!! ;D

Yuyu Suwit said... [Reply]

comel je..hehe..sye follow sini yep..saye baru dalam dunia blogging..follow sekali jom ! =)
http://noridayumohamad.blogspot.com/