Tuesday, April 17, 2012

~~The Engagement : 14.4.2012 (^_^) ~~

 

 

Assalamualaikum…

wassup wassup…me in da house!!(amboi…ceria nampak??lol)

okey seperti yg telah dijanjikan sebelum ni, aku nak habaq kat hangpa sume pasal satu berita gembira ni…

..

..

jengjengjeng!!!

 

..

..

 

2012-04-14 11.03-vertthe hantarans…. ^^

..

..

ce teka…ce teka…ape yg berlaku??sape betul aku kasi gula2 hacks sebijik… =P

..

..

ehem..ehem…

new

auwwauww..malu la saya… Embarrassed smile

menunggu dgn penuh debaran…dupdapdupdap….jantungku berdetak dgn lebih kencang,seperti genderang yg mahu perang!!wah…sempat nyanyi-nyanyi lagu Dewa 19 pulek dlm hati… Winking smile

aku tau…nampak simple je kan??takpe..takpe..biar simple..yg penting majlis berjalan lancar…weewee

..

..

 

kek

kek yg simple tapi comel…yummy…

 

..

..

..

..

okey…setelah aku previewkan teaser2 kat atas tu,korang dapat teka tak ape event yg dah berlangsung pada hari tersebut??

..

..

haaaa….pandai pon….betul…betul…aku kasi 10/10…(ehh…tadi bukan kata nak kasi gula2 hacks ke?? ;D..)

okey…tetibe aku terpikir balik…bukan ke aku memang dah kasi jawapan yg memang dah terang lagi bersuluh dekat tajuk entri ni??

hahaha….memang la…saje je…nak ngetest….kohkohkoh..(hodoh betul bunyik ketawa ni…)

sekarang sila bayangkan yg aku sedang membuat pengumuman kat TV3:

“dengan ini, secara rasminye…saya sudah pon bertunang dengan…….”

_ _ _ _ _ _ _ _ _

(sila isi tempat kosong…kali ni sape betul,aku kasi sejuta!!!woohooo…)

..

..

..

hahaha….trolllllll….. Y__Y

..

..

sudah sudah la tu fifi oiiii…memain pulak dia…

..

..

baiklah…sebenarnye kan…kan..kan…

 

LUSUDAHKENABEB!!!

gagagaga….actually…

SEPUPU aku yg bertunang!!

aku tolong menatang dulang hantaran je…kahkahakah…

 

..

..

 

TADAAAAA….inilah dia orangnye…tapi yg ni tunang sepupu aku tu…sepupu aku tu lelaki…

cik yah n kak su

Cik Yah (my aunt) & her daughter-in-law to-be…kak Su…belah kiri tu adik sepupu aku…comey kan…sangat lasak orangnye…suka lari sana sini…iskkiskk..

..

..

536333_385342864831690_100000679395579_1194392_2144034936_n

sesi mengalungkan rantai…dorang tak pakai cincin…

erm…nanti aku tunang nak pakai ape pulak ye??nak pakai tiara bling bling boleh???kehkehkeh…demand pulak kau ye…ape ingat kau nak kawen dgn anak raja ke hape??? XD

..

..

 

pic2

rombongan pihak lelaki….anak dara & mak dara yg sedang menatang dulang hantaran bagaikan menatang minyak yg penuh…kekeke…

 

pic1-vert

ye…ye…kenapa aku kelihatan sgt poyo di situ?? Confused smile ..dah macam tugu negara pon ade..tapi aku comelss lebih la dpd tugu negara tu…ahakksss..

 

me n hajar

me & my cousin, Hajar…yeahhh…yeahh..I know…my pashmina nampak sangat serabut that day….kelam kabut punye pasal…haha…ahh…pedulikan saje…yg penting aku dapat makan free hari tu…haha…dasar perut buaya…ehh ade kaitan ke??

..

..

alhamdulillah…majlis berjalan dgn lancar pada hari tu…tak lama lagi boleh la merasa nasi minyak pulak…ehh..kenapa ek mesti makan nasi minyak??kalau nasi ayam ke nasi paprik ke tak boleh ke??feveret aku tu….huhu…okey…maybe masa aku kawen nanti aku boleh merayu-rayu kat encik suami supaya tukar menu…bhahaha..

 

sekarang ni kan…ramai dah kengkawan sebaya aku yg dah tunang….dah kawen..dah ade anak pon…cume cucu je belom… ;P

aku ni bile lagi???tetibe…dalam hati terasa sedang ingin bertunang la…wakaka…

 

ibu ibu bapak bapak siapa yg punya anak teruna bilang2 aku

aku yg malu malu dan terlebih laku dpd temanku yg dah kawen dulu

ooo..oo..oooo…

 

hambooiii…feeling habis aku nyanyi ni…

so…sape2 yg berkenaan tu, sila la bagitau..cepat2!!

boleh la aku masuk meminang…

tetttttttt…. ^______________^

 

p/s : lepas ni mungkin dah jarang update… U_U

 

(Rx : besok aku akan pegi ke PPUKM…ade kelas jap kat situ..agak2 boleh terserempak dgn kak Fatin Liyana Asri tak???ecewaah…jauh beno berangannye minah oiii…mesti la akak patin tu busy…takde masa la dia nak membuang masa nak melayan kau….tsskkk…)

16 hot people like this:

susulemakmanis said... [Reply]

hehe..tunang la cepat2,,

CIK JATT said... [Reply]

saspen betul:)
anyway, tahniah kat sepupu

littledolphin said... [Reply]

dah agak dah!

mesti ahli keluarga yang lain.hahaha

pakailah tiara bling bling pun apa salahnya,sekali seumur hidup je kan.hihihi xD

jngn yang melampau mahal sudah.:ppp

tahniah kepada sepupu! ;)

fyna said... [Reply]

la tertipu hahaha baru nk ucap congrats

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@susulemakmanis
hehe...calon takde la...carikan 1 boleh??haha

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@CIK JATT
saspen ek??ehehe...memang sengaje nak buat camtu...

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@littledolphin
alaaahhh...camne boleh tau ni??
hihi...tiara tu nanti takleh nak pakai selalu pulak.. XD

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@fyna
hik3...sis tertiputiputetipah la nampaknye...tapi boleh je kalau nk ucap tahniah...heeee ;D

zOeY zAu YaH said... [Reply]

ambil berkat cepat haha

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@zOeY zAu YaH
insyaallah....semoge melekat le...ngeh3...

Nelly The Strange said... [Reply]

ingatkan tuan blog yang nak tunang ~
-.-'

ஜ miss klanika ஜ said... [Reply]

hehehe. tuan blog nie teringin nak bertunang jugak kot.

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Nelly The Strange
haha...kalau tuan blog tu lambat lagi la kot...

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@ஜ miss klanika ஜ
teringin tu kadang2 ade jugak terasa...tapi tu la...belum layak lagi...huhu

Tengku Puteri said... [Reply]

ceitttt..baru nak ucap tahniah...nasib baca entry smpai abis...hehe

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Tengku Puteri
haaa...tu la...len kali kena baca kasi khatam...baru x tertipu...ekekeke