Sunday, April 27, 2014

PharmNite 2014 : Palace of Miracle

 

Assalamualaikum and happy weekend.

so last night our faculty held our annual dinner at Flamingo Hotel. Hotel yang Farid Kamil & Diana Danielle kawen tu. eh tak tau la betul ke tak.

so the theme was Palace of Miracle. kind of princess princess giteww.

last time aku tak sempat nak buat special entri for my 3rd year dinner. biasa la. time tu tengah busy gile dengan tesis kan. eceh katanyee.

so this time, wajiblah untuk aku mengabadikan kenangan terindah tersebut kat dalam belog nih. our last dinner kot. hopefully, Insyaallah. even tak sempat nak ambik gambar kenangan banyak2 sangat, ambik gambar dengan lecturer, tapi ade la jugak. boleh la kalau nak buat kenangan di hari tua kan. muahaha

macam biasa la. since handphone aku tak secanggih orang lain, terpaksa la aku menumpang muka untuk masuk ke dalam phone or camera orang lain. sedih bukan?uhuk3.

**amaran : pictures overloadness. and sometime gedikness. =P

so now, let the miracle begins….

page2

nahhh…bunga untuk awak!! hehehehe.. (konsep gambar sama macam dinner tahun lepas..haha)

C360_2014-04-26-19-49-50-419

gambar makanan tak sempat nak ambik sebab dah kebulur sangat.haha

C360_2014-04-27-08-42-06-592

cant believe that I’m graduating soon. mixed feelings. uhuh

C360_2014-04-26-18-13-21-138-horz

so this was my OOTD that nite. amacam?? ade nampak macam princess tak?ke macam nenek princess?? ahaha. tak kesah la kan. so basically, aku tak beli ape2 pun. sumenye just reuse benda yang sedia ade je. except for the lovely dress yang di-sponsor oleh my beloved friend, Mira. thanx a lot sebab bagi peluang aku fefeeling pwincess that nite even actually my trial macam tak berapa nak menjadi disebabkan kegagalan aku untuk mix & match dengan jayanye. haha. (rojak habis dah bahasa aku.)

Slide1 

sebelum masuk. anyonyonyo suke sangat gambar ni. macam chantek je macam chomel je. haha. *flipshawl

Slide2

konsep gambar haruslah fefeeling outdoor photoshoot. gitu. LOL

Slide3

le housemates. but incomplete. background tu sangat lawa okeyy..

Slide44

hah. yang ni baru complete. but still missing one person actually.

aku suke sangat dinner tahun ni sebab dapat ambik lebih banyak gambar ramai2. tak macam sebelum2 ni. asyik selfie je. asyik gambar sorang2 je. nampak sangat lone ranger. nampak sangat forever alone. *tacing

Slide21

orang tua2 cakap anak dara tak baik duduk kat tangga. tapi kesah ape kan. ahhaha

IMG_2538

sukenye..ade gambar ramai2 camni. lebih2 lagi bile aku nampak lebih tinggi dpd biase.. >,<!!

IMG_2499

le classmate. looking gorgeous in her hanbok. dah macam orang Korea bebetul pulak.

IMG_2534

yeayy…dapat jugak ambik gambar dengan mentor, Dr. Haliza.  sadly this is the only picture taken with lecturer. huhu

C360_2014-04-26-18-41-20-906

the only picture with junior. haha. biasa la. aku ni bukannye peramah mana pon. junior pon aku kenal sorang dua je. haha. bagus punye senior kann..

C360_2014-04-26-18-08-08-523

why why why??kenapa pic kita mesti blur?. hurm. takpe la. at least nampak jugak ‘kemesraan” Afiqah-squared. haha.

photobooth

yayyy…ade photobooth!!!aku memang dah lama nak cuba benda alah nih. geram tengok props sume cute2 belaka!!

roll…camera..action!!

Slide33 

Slide34

Slide35

page3

miss moustache!

okey now. solo shots pulak. ehehe. but lighting macam malap2 sikit lah.

props 

page

page4

Dia. Perasan. hahaha

1902978_10202154712445339_8976474382829983698_n

us. Rx4. tskk muka guwa tak dapat dikenalpasti.

10014129_840177332663231_5132932863935427974_o

takpe. yang ini ada. haha. *tetibe selit gambar lain

Slide50

post-dinner. haha sempat lagi. abaikan tong sampah kat belakang. pose camni la yang aku nak sebenarnye. sebab konon nak tunjuk dress tu kembang2 kan. tapi dah habis dinner baru ilham tu datang. haha. kemain tau. nak posing pon kena cari ilham. harharhar *lawakhambar

mostly people suke upload gambar banyak2 directly kat fb kan. but as  for me, I prefer blog more. sebab aku boleh write the stories as well. ;)

baiklah. itu je la gambar yang aku sempat tuntut. yang lain2 yang tak sempat tuntut tu takpe la. simpan dalam ingatan je la. huhu

saya sudahi entri kali ini dengan kompilasi gambar aku during PharmNite, dari 1st year sampai la sekarang. syahdu pulak. cepat betul kan masa berlalu. kejap je dah final year. sobs3.

dinner 4

gambar yang cantek sikit aku tak jumpe. bantai je la gambar yang ade. haha. note the revolution process.

from tudung sarung > tudung syria > tudung bawal > pashmina. wahh aku berevolusi jugak rupenye… xoxo

from muka innocent >>> muka matured. hihik

from muka nampak tua >> muka nampak muda. ehh??haha

Rx : gigih kan aku tulis entri ni. takpe. last one. lepas ni dah takde benda nak update sangat pon.

1 hot people like this:

Elvy Nellysha said... [Reply]

cntiknya baju..suka2~!!!!