Saturday, March 15, 2014

aku, spec K-pop dan nerd melampau..

 

Assalamualaikum. hey you annyong!

**takyah nak kpop sangat la derr..

so directly proportional to the above matter, I just wanna let uolls know that I’ve recently got myself a kepop spec. yes. kepop as in K-pop. pengaruh K-pop sangatlah hebat. and since I am vulnerable towards this kind of things, I cant help but to buy it without second thought. how thoughtless I was. tskk. regrets haunted me till now. huhu.

Camera360_20140313220106 Camera360_20140311235418

kalau bab2 posing memang iolss over sikit. konon verangan fefeeling supermodel kann. haktuiii la kan. sila terjun laut lah. LOL

 

Camera360_20140311235353 Camera360_20140311235447

 lagi gambar. lagi dan lagi. motip???

actually aku sedang mengetest keserasian or we called it compatibility of this spec on my rounded-puffy face.

overall result : I was somehow quite disappointed. uhuh. why did I ever buy this spec in the first place??!!! entah la. nak menyesal sekarang pun dah tak gune. there’s no use to cry over spilt milk. but in this case bukan susu yang tumpah. uang aku deh yang udah tumpah. abis semuanya. okeyh. takde la semua. kalau semua takde la aku boleh survive sampai sekarang ni kan. ermmm

but to be frank I spent quite a lot on this spec. when I say a lot it means a lot. pada aku la. biasanya memang aku tak pernah nak beli spec mahal2. I have my own budget. In fact almost all my previous specs were bought from the same optical shop. kira macam aku ni dah memang regular customer kat situ lah. entah kenapa kali ni aku berpaling tadah. tsskk lagi.

C360_2014-03-11-07-31-16-927 C360_2014-03-11-17-42-48-362

so why I am so fussy and tak puas hati sangat pasal spec ni?

actually. tibe2 aku rasa spec ni tak sesuai dengan bentuk muka aku nih. dah la buat tudung aku makin mengembang. ohhhoiii jadi Ms Puffy la aku. masa try hari tu aku pakai tudung style lain. tu yang takleh nak predict sangat. rasa macam okey. macam pureeefect sangatttt!!

and then since spec tu sangatlah besar gedabak ditambah pulak dengan lens aku yg tebal sepuloh inci tuh, makanye makin melorot2 lah spec tu bile dok atas batang hidung aku yg memang tak mancung nih. so terpakse la aku pasang benda alah macam restrainer gitu so that it can keep my spec in place. dah tu bile pasang benda alah tu, punye la seksa nak bile nak pakai spec tuh.. aduhaiiiyaiiiiyaaa. pakai salah tak pakai salah. uwaaaaa….

okeylah. kalau nak berkeluh kesah menyesal pun takkan mengubah apa2 kan. Untuk sedapkan hati sendiri, better I told myself that I am destined to be togedaa with this spec. cisss statement pasrah gile tuh.

ape yang aku kena buat sekarang is to get used to this spec. hoping that it will blend itself with me. harap2 muka aku takkan terus nampak weirdo sangat lah. dan yang paling penting bukan nerd melampau! haha.

here’s a bit details about this spec:

 2014-03-15 07.03.37 2014-03-15 07.05.34

2014-03-15 07.04.43

as you can see, I have to put that rubber-like thing on both arms.

color : dark minty green. I is sooo in love with this color. love at first sight. maybe sebab tu kot aku beli tanpa berfikir panjang. haha sobsss

brand : Guess. kfine lah. aku mengaku. sebenarnye aku kempunan nak merasa branded stuff. kebetulan masa tu, tengah ade promotion untuk frame Guess ni. bingkai sahaja tau. lens tak campur lagi. padahal lens yang lebih mahal kot..huhu

where: ProEyes Studio, Berjaya Times Square. customer service dia memang tiptop lah guwa cakap. dia explain satu2. kau tanya banyak2 pun dia layan je. haha. contoh macam aku lah. nasiblah dapat customer fussy macam aku kan. haha.

 

 

moral of the story : just be yourself. kalau dah tau diri tu tak mampu jangan nak gatal2 beli barang branded2. kalau nak jadi kpop sekalipun ukur dulu la kat badan sendiri. tidaklah menyesal di kemudian hari. nanti sudah tidak berguna lagi.

 

Rx : ni kalau la mak guwa tau ni, habislah guwa kena lecture 7 hari 7 malam. habis la kena bahan nanti. takpe. I promise. this is the first and the last. tolong ingatkan aku in case aku terlupa. haha.

2 hot people like this:

Elvy Nellysha said... [Reply]

kalau salah pilih , mukaa jd bentuk macam2 ..

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Elvy Nellysha
a'ah tu la..tapi since dah terlanjur beli nak tak nak kena pakai jugak la kan..heheh