Wednesday, May 23, 2012

blog reactivated : I wanna take a short break.. ;)

 

assalamualaikum…

ehem2…lame rasenye aku tak menulis kat sini kan…rase kekok pon ade ni…

umpama ayam betina yg dah lama tak berkokok..erkk…tapi masalahnye ayam betina reti berkokok ke?? =,=” (kokokokokok)

ok takpe…abaikan…harus kembali serius…(ini serius!!)>JANGAN SENYUM<

..

..

about 2 weeks ago, if any of you did notice la…aku dah privatekan blog ni…for a while…ngeh3…(ade ke yg perasan??rase macam tak je..sobs…)

entah..tetibe je rase nak buat macam tu…tapi kan…actually I want to reflect on myself…for what I’ve done so far…

I felt like my life has turned into a mess lately…I’m too busy with other unnecessary things rather than studying…huh!! before I realized, I have wasted my precious golden silvery time for nothing!! hurmmm~~

 

bile aku blogging ni kan…rasa macam priority aku dah bertukar ranking pulak…aku lebih syok tengok blog dpd tengok lec notes…pegi ber-bw setiap hari tanpa rase bersalah padahal kerja banyak lagi berbaris menunggu giliran…sanggup stay up bukannye nak study tapi mengadap blog pulak….isk3…tak patut kan…tak patut..tak patut…

dan…lama2..tanpa aku sedari…aku dah hanyut!! ~~~~~

Masyaallah…astaghfirullahalazim…

but…I’m not blaming MeeLo for this matter…I should blame myself for not being able to restrain myself from being indulged too much in blogging rather than studying….pity myself… T___T

..

..

but I thanked Allah for making me realized that I’ve gone astray for too far…

how did He do that??

by giving a C- in my midsem exam slip result..

before this..I’ve never got a C-…even the lowest grade that I got so far is C+…(yeah..it’s not something to be proud of..)

I am sad…I am disappointed…but at the same time..I realized that actually, He wanted to teach me a lesson…

if I don’t get such result, for sure I don’t even bother about my performance…

shame??yeah…shame on me…

so…for this last few weeks…I really2 need to work on my study…and pray…and then tawakal…hopefully I can get a better result for my final exam..amin.. ^_^

..

..

you know what??

when I privatize my blog previously, I felt a lil bit calmer…I don’t have to push myself to ensure that MeeLo is always updated…I learnt to be an observer…

bile aku perhatikan balik kan…blogger2 lain pun blogging jugak…but still they managed to achieve good results…dapat Dekan lagi tu…dah la dorang tu blogger2 yg berjaye + otai + femes…

okey..contoh adalah seperti :

Hanis Zalikha

Fatin Suhana

Yuyu Zulaikha

Izyan Masri

dan ramai lagi la…blablabla…aku pon tak ingat dah…(malas nak backlink..rasenye korang kenal je kan depa ni…hihi..)

jeles tak jeles…

kalau nak compare dgn aku ni…ibarat blogger jalanan je…habuk pun tarak…dah tu…study pulak hampeh….malu la..malu la dgn dorang~~ Confused smile

sekarang ni…aku bukak balik blog ni…ni pon lepas kawan aku dok merayu-rayu sambil menangis hentak2 kepala kat dinding suruh aku bukak balik…kesian pulak aku tengok dia…kah3…

ok…auta je tu..takde la sampai macam tu pon…ngeh3…biasa la…aku ni kan hiperbolasepak sikit…I kan memang over orangnye…you tak tau ke?? (sile sepak aku sekarang..haha)

 

tapi..tapi..tapi..

tapi…jalan kebenaran…tak akan selamanya sunyi…

(ok..tetibe bernasyid pulak kau ni…err '')

..

..

sebenarnye…aku nak bukak blog ni kejap je…lepas ni aku nak privatekan balik…starting from next week until I finished my final exam…

sometimes, we have to sacrifice things that we like in order to get something that we have to achieve…betul tak??

yup…I decided to take a short break from this arena…(arena tuuuu)…I have to really2 focus on my upcoming exam…plus for my remaining assignments and presentations…I have to do my best in both of them…carry mark tu wei…at least boleh la nak topup2 midsem yg macam hape tu…huhu

 

aku harap…bile dah privatekan blog ni nanti, aku dapat buat keje dgn lebih tenang & lagi fokus…insyaallah…(I can do it!!I can do it!!)>please give her some support!!<

so…hope you all tak tercari-cari I la ye nanti…keh3…bajet macam kau tu PM je kan…well..memang pon…I kan Perempuan Misteri…  Y___Y

nanti2..kalau aku ade masa, aku jenguk blog korang la especially bile tgh boring2 ke…ape ke…hehe…but for sure…there’ll no new update from me la…hehe…

alaa…ape nak kisah kan…bukannye selalu aku update benda2 yg best2 pon…sumenye pon syiokk sendirik je…nama pon personal blog kan…haha…

..

..

okey…ni last la…aku stay up tido lambat utk update blog…after this…nehi..nehi..

takpe..takpe…cuti bulan 7 nanti kau tak nak tido 1 hari pon ikut suka kau la…nak mengadap blog sampai mata berdarah-darah pun takpe…hahaha…

hahhh..ehh cik kak..udah le tu…ni la jadinye bile dah lama sgt tak menulis kat sini…dah jadi panjang berjela-jela pulak entri aku ni…konon nak jamak la..tapi tak tau la jamak ta’dim ke ta’hir… @__@

 

okeyy…I have to sleep now…besok kelas pukul 8….huhu..

till then…see you in my dreams!!!weeweewee…

don’t ever forget me okayyy…tsskkk…(sedih pulak!!)

 

(Rx : thanx from the bottom of my heart for those who are willing to spend their precious time to read my ridiculous-syoksendiri entries…I really2 appreciated that…even you are just a silent reader…haha..love you…**wink..wink..)

 

meee

okeyy…nah…last pic from me..buat pengobat rindu…bluekkk…perlu ke??ok..tak perlu pon sebenarnye…kah3…motip cume nak cakap yg aku pun ade tudung bawal bercorak-corak macam hengkauoranggg jugak…agaga…poyo sgt..poyo sgt!!(tolong la lempang budak ni pelan2 biar tak mamaii lagikk…)

 

 

 

 

 

4 hot people like this:

Izyan Masri said... [Reply]

WHOOAAH.NAMA KITE ADA LAH.MALUNYA.HEHEH.GOGO ! STDY RAJIN2 ! XD

* Jubah colourful,korean fashion RM31,handbags,heels.di EZ BROWNIES.LIKE dan beli :D
https://www.facebook.com/EZBROWNIES

Nelly The Strange said... [Reply]

miss you !!

zOeY zAu YaH said... [Reply]

smoga awk berjaya dlm blogging dn pelajaran ok ;)

fadh leyanie said... [Reply]

hai2 kamu,lama tak jengah blog sama kes macam kamu,nak fokus study.xpe..utamakan mana yg penting dulu..gambate fifiey ! :D