Friday, January 24, 2014

Berjimba lagi : Jumpe Ameer Forteen & Wak Doyok serta bergambar sakan kat Pavillion, Sungei Wang & Full House!!

 

Assalamualaikum…

ehehehe..tajuk tu kalau boleh nak sampai satu perenggan tapi melampau la kan…jangan nak over sangat hokeyyyy…LOL

actually sekarang ni dah start cuti sem dah tapi since penjilidan tesis aku tak settle2 lagi, (tsskkk sedih tauuu..orang lain sume dah siap…uhuk3) terpaksa la aku delay flight ke hometown…ecehh macam mampu je kauu…

takpe2…jangan bersedih…sementara nak tunggu hari Isnin minggu depan, marilah kita berjimba jimbo dahulu…betul tak??hikhikhikss

p/s : this gonna a be a loooong entry with tonnes of pictures… ;D

so kita mulakan story kita dengan unexpected meeting with Ameer Forteen & Wak Doyok & the team…yayyyy!!

C360_2014-01-23-14-58-34-645

at the very first moment when my eyes caught them, I was like Oh My God!!!OMGEEEE!!!am I dreaming or what??hamek kauu..terus terkeluar slang mat saleh aku..over kann…hahah…

Ameer sangat le kurus…aku ni dah macam gergasi pulak tetibe..haha…misai Wak Doyok tu pun lentik gile kauu..kalah misai A. Galak…ahahahah

gile kauu…tak sangke boleh terserempak dgn mereka…aku rasa nak pengsan kat situ jugak!!hahah..harap maklum lah ye…itu memang reaksi yg common bagi seorang jakun seperti aku…sila jangan bash aku…tetttt

 

C360_2014-01-23-14-58-53-361

mula2 berdua je..and then model2 yg lain pun join turut the photoshoot…kuang3…photoshoot kau…aku dah macam pokok yg bernyawa je kat situ…tengok le…sume posing kemain smart..aku yg nervous plus blushing malu2 kucing ni tak tau nak pose lain selain pose peace aku tuh…hahah..sadis betul…bile dikelilingi jejaka2 hensem maunye tak blushing kauuu…nasib aku tak pengsan je kat situ… =P

psstttt…betapa dekatnye aku dgn Ameer…hahaha..last time kat TS, dapat tengok dia dari dekat je, but this time, dapat berdiri dekat2 lagi..eheheh..ye aku tau aku nampak sememeh je but who cares as long as dapat tangkap gambar dgn dorang…lagipun dorang memang sporting pon…teheeee

 

okey next…enough citer pasal mereka..kang citer banyak2 kang orang menyampah pulak kann…hehehe…wkwwkwkwk

C360_2014-01-23-16-21-03-437

canteknyee canteknye gambar ni….when it comes to decorations for festive seasons, I think Pavi has the most awesome deco…macam yang ini…nampak suweet je kan…macam kat taman2 gitewww..hihihi

 

C360_2014-01-23-15-01-57-930

 

pavi CNY tahun ni ialah tahun kuda kan…so banyak le kuda2 belon disusun sepanjang tangga ni…comel je..

C360_2014-01-23-15-01-03-290 

 

hari tu kitorang eksaited sangat nak bergambar dengan benda2 cute kat Pavi ni…macam patung2 Line ni…

C360_2014-01-23-15-51-24-014

C360_2014-01-23-15-47-57-794

C360_2014-01-23-15-51-44-130

line2

gebu betul..rasa nak peluk2 je…macam gedik je macam nak kena tampo je..hahaha

C360_2014-01-23-15-50-22-002 

I just love Tokyo Street… ;)

C360_2014-01-23-14-16-16-373

and…this is the only pic that I took at Sungei Wang…haha

okeyy so tamat part citer semalam..

*****

now kita time travel one day backward…

C360_2014-01-22-18-34-59-706

guess where was I ????

yesss…it’s Full House yawwww…the place that I wanted to go sooo badly…sebab aku tengok deco dia kemain lawaa kan…tapi yg ni kat Wangsa Walk punye..so deco dia kureng sikit le…

tapi takpe..as long as dapat bergambar dgn kereta antik ni…hehe

actually, 22 Jan tu bday housemate aku, so kitorang pon pi la sini nak celebrate kan…

PicsArt_1390428087551

hahh…si baju biru tu..Wahida nama dia…le bday girl…dia jugak le yg baik hati suprisekan aku dgn kek time bday aku hari tu… ;')

C360_2014-01-22-17-46-21-794

since we were the only customer at that time, tanpa segan silu kami pun dok bergambar sakan macam Full House tu kami yg punye…staf2 kat situ pun dah tengok semacam je tapi ade kami kesah??hahahah

C360_2014-01-22-17-49-58-518

sampai dengan tisu2 & sudu garfu sekali pon nak jugak…hahaha

C360_2014-01-22-17-58-21-606

sementara menunggu makanan siap, kami merayau2 kat luar dulu..haha

 

C360_2014-01-22-18-32-42-091-vert

menu dia sangat le kawaiii ne…

full house

tadaaa…makanan dah sampai…aku order apple juice and Masala Chicken whatever whatever..tak ingat nama..hahah…rasa dia??honestly biasa2 je bagi aku…maybe aku yg tak pandai pilih kot…lain orang lain lidahnye ye tak…

C360_2014-01-22-17-52-50-627 

rasa macam cantik je macam comel je bile duduk kat kerusi ni…mihmihmihh

C360_2014-01-22-18-32-44-450

feeling gegarden sangat….

C360_2014-01-22-18-40-50-136 

sempat lagi sempat lagi tuu…hahaha

C360_2014-01-22-18-43-44-003

lately aku dah jadi pencinta haiwan…kalau hari tu aku peluk ular, hari ni aku peluk lembu pulak…hahah..rasa macam sweet couple je kami…tettttt

 

baiklah…so tamatlah tayangan gambar kita pada hari ini…penat kot jalan2 dua hari berturut2…lemak cair…duit juga cair…hahaha…

Rx : tak sabar nak balik kampung…nak pegi pantai pulak nanti…harap2 jadi lee…amin… >,<

1 hot people like this:

Muhammad Taufiq said... [Reply]

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)