Friday, April 26, 2013

NPSC UKM 2013, Pharmacy Awareness Programme, Pesta Buku Antarabangsa KL and Burger Bakar Abang Burn!!

 

Assalamualaikum…

harap maklum..ini adalah entri qasar dan jamak sebab aku nak story mory pasal 4 perkara secara pukal sekaligus!!…amekaww…punyelah malas nak buat banyak2 entri kan…so, this would be a very very long long long entry…hahaha

pejam celik pejam celik..kejap je dah nak habis dah bulan April ni…lepas tu makin hari makin malas dah nak update belog ni…sebab sekarang ni kan orang dah dok sebok dgn WeChat la..Keek la…Gwiyomi la…ehh??haha…

 

realitinye, hidup pun semakin busy…ecehhh busy la sangat kan…tapi memang betul pun…last weekend baru je handle event mega yg melibatkan student Pharmacy from other IPTA/IPTS…and kebetulan this time, our beloved UKM ni jadi host…so kitorang as organisasi ni pergilah berkampung kat UKM Bangi selama 3 hari 2 malam…aku masih tak puas hati la sebab sampai sekarang masih ade yg tak tau kewujudan UKM Kampus KL ni…uhuk3…aishhh dah macam anak tiri pulak ye kami ni… =.=

 

537146_10200901449877573_54651410_n

tadaaaa…this is the mighty banner for that glorious event!

 

despite all the hardships and challenges that keep “bothering” us along the event, we managed to survive till the very end…nak ceritakan satu2 memang tak terkira la banyaknye kan…biasalah..adat la kan…setiap program yg kita handle tu tak akan 100% perfect and went well as what we originally planned beforehand…

 

congrats to IIUM atas kejuaraan 3 kali berturut-turut since NPSC kat USM last few years ago…yeahh they truly deserved the victory…it’s not like I’m belittling my own uni but I said so coz I saw their true passion with my own two-eyes…

that was the time of the final battle for tennis game between this IIUM player and this chinese boy from other uni which I ady forgot..haha…

kau bayangkanlah…tennis court tu punye la panas gile…kami dok tercongok kat situ dari awal pagi sampai la lewat petang…rasa dah jadi ayam panggang je bile berjemur kat situ…nasib baik tak geseng sebab aku dah pakai sunblock awal2 dah…haha..

C360_2013-04-20-07-45-35

lihatlah betapa suci kudusnye wajahku ini…time ni pagi lagi…masih sejuk dan nyaman lagi…muka pun masih segar bugar ceria tersenyum lagi…

 

2013-04-20 11.31.16

bile matahari mula memancarkan sinaran UV-nya yg berbahaya, terpakse la aku berlagak ayu ala2 gadis melayu terakhir…berpayung ke sana sini sambil verangan diva pakai shades bagai padahal sunglass tu kawan aku yg punye…hahahak…tapi serious wacakaplu…memang PANAS gile kat situ...sampai aku rasa otak aku pun boleh menggelegak..ecehhh ohver sangat statement kau tu minah!!

 

and then towards the afternoon and evening, aku semakin layu dan layu..tak bermaya dah…muka pun aku rasa dah sememeh semacam…pastu dah la aku dgn selambenye tido merata2…tido duduk pun boleh…dah la time tu kat sebelah ade mamat hensem..ehh???haha..tapi pedulik ape aku kan…dah ngantok sangat…tak leh belahh dah…

 

IMG_20130420_213117

this is the tennis court…I wonder how come la kan they all boleh bertahan dgn keadaan panas terik camni??huhu…this court actually terletak kat dalam Danau Golf Club UKM yg ade padang golf and kolam renang sekali…kirenye macam tempat eksklusif gitu la…haaa kalau nak cari orang2 kaya main golf boleh la gi sini..muahaha

 

2013-04-20 14.30.10

kalau nak diikutkan memang nak je aku terjun pastu kuak lentang dalam swimming pool ni…tapi bile difikirkan risiko utk aku tenggelam dan tak timbul2 terus tu lebih tinggi, makanye niat suci murni itu terpakse kukuburkan di dasar hati sahaje…haha

 

ohhehhh…okey ape aku melaut pasal diri sendiri ni…okey sambung balik cerita tadi…pasal final match tadi…seriously, I’m so impressed la with the passion shown by that IIUM’s player…ape taknye…their match memang sengit gile lah..banyak kali kot dia cramp sana sini..kejap2 game berhenti for a while…pastu sambung balik…lekat patch itu ini…punye lah semangat tak nak give up kan…padahal dalam hati aku dah sebok berkata : “ alahaiii give up je la cik abang oii…surrender je la wehh..dah asyik cramp je..buat ape nak force diri sendiri kan…blabala..aku membebel sendiri…”

tuptup je…game ended…and the winner is that IIUM’s player…ok fine..aku ternganga sebentar…in disbelief…that was awesome!!subhanallah…terer betul budak Akram ni…(selambadak aku panggil dia budak!!maaf maaf…heee)…tumpang bangga kejap la sebab he’s a Malay…Muslim…with such performance and perseverance…tibe2 aku termalu sendiri…isk3 cetek betul pemikiran aku! 

 

all in all…banyak benda yg aku belajar dpd event NPSC kali ni…even though aku tak sempat pun nak make new friends with students from other uni but instead our bonds between junior-senior had become much much more stronger!hehe…

and disebabkan kami ni organiser, makanye wajiblah kami busy ke sana sini kan…so in the end, baru aku tersedar memang takde gambar langsung yg aku ambik sepanjang event tu…huhu..sedih..takde kenangan…yg ade cume ini je :

2013-04-21 10.55.54

ni pun aku snap sebab nak tunjuk kat kawan aku time kitorang tgh wechat…kalau tak, haram langsung takde lah…ehh lupe nak cakap…my position was as Sekretariat Cenderamata II…so memang aku n AJK aku la yg dok naik turun pentas nak bagi hadiah to the winners via the VVIP…both opening and closing ceremony were held in Dewan Gemilang…memang meriah betul la…

 

 C360_2013-04-22-21-18-22

dalam kenangan…being an Exco Cenderamata was indeed a great new experience for me!  ;))

 

 C360_2013-04-24-17-55-36-887

jersey NPSC kali ni pun cantek sangat!!I loike…the orange color is so vibrant…and that soft blue one is for organisasi only…

 

 

overall…NPSC kali ni berjaya jugak kami handle dgn jayanye…congrats jugak to atlet2 UKM sebab menang banyak jugak medal even though we couldn’t grab any gold but that doesn’t matter much…yg penting semangat kesukanan tu tetap ade kan…kalah menang dah memang adat pertandingan…takpe tahun depan cuba lagi…next NPSC 2014 will be in IIUM pulak…so ganbatte lah yee~~ai ni memang kaki bangku so takleh la nak sumbang ape2… Y__Y

MAJULAH SUKAN UNTUK FARMASI!!

 

***********

okey next story..see?? I told you…citer ni panjang lagi…besok baru siap baca..haha…

takde la…saje je nak heboh2kan pasal 1 lagi program fac aku this weekend…see??busy betul life as a 3rd year student ni kan..ecehhhh…program ni 4th year yg handle..kami tolong2 je…

310800_605185392825020_470181049_n

 meh la..meh la..sesape yg dok area Shah Alam yg dekat dgn venue ni rajin2 la turun padang utk memeriahkan lagi program ni…banyak booth yg boleh dikunjungi..nak tanye pape pasal ubat ke ape ke…boleh jee..pastu nanti boleh jumpe dgn aku…shift aku hari Sabtu pagi (9am-3pm) tau tauu… ***pekejadahnye promote diri sendiri??ingat kau tu retiss bagai ke sampai orang datang just bcoz nak jumpe kau??please la..please!!cermin dulu diri tu!!okey nanges!  T__T

 

***********

pbakl 2013

next event…PBAKL 2013!!!wehhh..aku nak pegi nak pegi nak pegi!!!!nak jumpe Nora Danish…Adi Putra…Izzue Islam…tapi macam tak dapat la kan sebab rase2nye dorang datang hari Sabtu kan…uhuk3…**nanges lagi**

alahai…bile la aku berpeluang nak jumpe retis face to face ni??aku rase aku ni dah sampai tahap desperate tau sampai ade la hari tu kan aku boleh pulak sampai termimpi2 jumpe dgn Aaron Aziz depan masjid ape entah…entah hape2…dah la laki orang tu…cuba la mimpi jumpe Choi Si Won ke Lee Min Ho ke…eheh..demand kauu..mimpi nak jumpe retis Kpop..jangan harap la kan…. =..=

 

hahaha..pathetic betul minah sorang ni…takde la..sebenarnye aku memang suke pegi Pesta Buku…saje cuci mata…every year since aku dok Kl ni aku pegi kot…bagus tak??hihihi

 

**********

last but not least….

my long-time craving had finally been fulfilled!!!thanx to my friends yg sanggup tapaukan benda alah ni utk aku yg mengidam ni….ekekekeke….so dinner kita ialah:

 

C360_2013-04-25-21-24-42-490

taraaaa…guess what???finally dapat jugak aku merasa Burger Bakar Abang Burn yg famous amos ni!!!wuuhuuu~~

C360_2013-04-25-21-25-25-923

I choose Beef Supremo small size…kecik2 sudah..kang besar2 3 hari 3 malam pun tak habis kan…yg ni pun aku makan sorang macam tak habis je tapi aku pakse diri sendiri habiskan…rugilah RM9.50 aku kalau buang camtu je…okey next time boleh pekena meatball pulak…a’ah next time tu entah tahun bila la kan…

 

jyeah!!!!finally tamat jugak entri pukal aku malam ni…penat uhh menaip…padahal tadi memula tgh taip lab report pastu takde idea nak tulis ape and then finally ended up terupdate belog pulak…kahkahkah..tak logik langsung justifikasi aku ini…

 

okeyhh dah pukul 1.00am…mau mengundur diri la…selamat malam!!malam ni tidur nak mimpi jumpe sape ek??hahaha ;))

2 hot people like this:

Siti(zoey) said... [Reply]

burgerrr...-.-'

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Siti(zoey)
haha..kak zoey..sile la makan sekali..ngeh3..