Wednesday, February 22, 2012

exclusive interview with...ME!! (tentang diri aku..)

 

aassalamualaikuma

 

hello uolls!!!uolls sangat bertuah tau sebab..

hari ni aku akan mendedahkan diri..eh mendedahkan serba sedikit tentang diri aku...bagi yg dah kenal tu takpe la…dok diam2 ek..tapi yg belum kenal tu..meh sini aku bagitau…tak kenal kan maka tak cinta..tettt..it’s just in case you are wondering about me la…tapi kalau kau tak nak tau pon aku still nak bagitau jugak..hahaha..

 

 image

 

a   Nama penuh dlm IC? : Nur Afiqah binti Mahrom 

 Red rose korang sgt untung sebab tahu full name aku coz kat fb pun aku tak pernah letak tau…eksklusif ni…haha

 

 

No. IC? : 911227-sambung-sendiri

Red rose tahun ni aku 21 tahun tapi masih belum boleh mendaftar sbg pengundi..alaa baru semangat nak tanda rait(rite).. Shifty

 

 

Asal dari? : sebuah kampung di Batu Pahat,Johor

Red rose aku anak jati kampung aku sebab aku lahir kat rumah..orang lain lahir kat hospital tapi aku pulak tak menyempat nak keluar..hahaha

 

 

Keturunan ape? : kacukan Arab-Korea  Melayu-Jawa-Banjar

Red rose aku orang Jawa…dan ade sikit2 Banjar tapi aku tak pernah paham Bahasa Banjar..kalau Bahasa Jawa tu aku memang paham(kacang je!!)tapi kalau nak speaking tu belum pass lagi la kot..heewheew..

 

 

Adik-beradik bape?: 4 orang je..

Red rose aku merupakan anak perempuan tunggul tunggal dalam family aku..yeah the only flower over boys…mesti korang nak cakap aku ni anak manje kan??tett…takde maknenye..jangan ingat mentang2 aku sorang je anak pompuan aku ditatang bagai minyak tanah yg penuh…nehi!!tu sume cuma khabar angin je…hakikatnye kekadang lebih sukar tahu jadi the only daughter…tsskk

Red rose tapi nasib baiklah 2 orang abang2 aku yg belum kawen lagi tu sporting & baik2 belaka…walaupun aku takde kakak,tapi aku ade mereka yg sanggup diheret oleh aku yg kaki shopping ni…nasib korang la..hahaha..

Red rose adik aku??aku tak sangka pulak ketika aku berumur 10 tahun,aku akan mendapat seorang adik..haha…dulu aku berharap sangat yg aku dapat adik pompuan…tapi sebenarnye adik laki pun bagus jugak…tak de la mengade-ngade sangat… Sarcastic smile

 

 

Study katne sekarang nie?  : UKM KL (degree in Pharmacy)

Red rose ingat tau..UKM ade 2 cawangan…Bangi & KL..and aku bukan study kat Bangi tu…ramai orang ingat aku study kat situ...kesian UKM KL ni dianaktirikan…tsskk

Red rose Pharmacy???one of the toughest course I think.…nak dapatkan 3.00 pointer pon semput…apatah lagi 4.00 flat…memang tak la…(bagi aku la…orang lain aku tatau..)

 

 

Nama glemer yg hot tak boleh blahh : Fifi

Red rose actually..dolu2 kengkawan just panggil aku Pika,Pikah or sometimes Fiqa je..but since masuk universiti ni haruslah ade nickname yg glemer2 kan..nama pon dok KL..haruslah maket..haha.. Flirt male

Red rose takde la..sebenarnye it’s because there were 2 Nur Afiqah in my class…and luckily,during my 1st year,we were roommates!!haha..so utk memudahkan komunikasi & mengelakkan salah paham,aku pon tukar la nickname atas cadangan kawan2..ye la..kalau tak,mesti akan berlaku kejadian aku-panggil-dia-bukan-panggil-kau yg memang selalu je terjadi coz roommate aku tu pon nickname dia Pikah jugak..

[***tapi sebenarnye kat kelas aku ade je budak2 lain yg sama nama…macam Amira ade 2 orang,Ain pun sama..tapi dorang takde pon nama glemer cam aku..ohh..maybe sebab dorang bukan roommates kot..]

 

 

Nickname dalam belog : Misz fifieyqa

Red rose fifieyqa = fifi + afiqah…so kalau nak senang korang nak panggil fifi je pon bisa kok…ape2 la…nak skema lagi panggil je nama penuh…haha

 

 

Asal-usul nama blog ni : Meecasa Lovenderose

Red rose aku tak ingat nama hape yg aku kasi utk blog aku ni masa mula2 debut dulu..ceh..debut tu..finally..setelah bertukar-tukar nama dan layout,nama ni pun kekal la sampai sekarang..

Rainbow Meecasa = micasa a.k.a rumah saya..

(aku anggap blog ni macam rumah kedua aku..tempat utk aku buat sesuka hati aku tapi still ade limit la kan…)

Rainbow Lovenderose = love + lavender + rose

Email love >> cinta,kasih sayang..I love myself,my family,my friends and not forgetting uolls,my lovely readers!! Red heart Red heart

Email lavender >> ketenangan yg aku inginkan bila aku luahkan ape yg aku rasa via my blog..it also represents purple color which is my fav color..

Email rose >> aku suka bunga ni..pretty & smells nice!!red and pink roses also represent my fav colors..yeah aside from purple-pink,I love red too..

 

 

Nickname manje belog : MeeLo

Red rose kalau dah tuan dia ade nama glemer,belog dia pon mestilah nak jugak..hehe..demand betul..bunyi pon dah macam Milo cuma Mi dia tu bunyi panjang 5 harkat la.. Winking smile

 

 

Hobi bile takde keje nak buat? : Membaca,melukis,menulis,bermain dgn GIMP..

Red rose aku dan buku memang tak dapat dipisahkan…ibarat kembar siam yg tak seiras..haha..tapi tu dulu2 la…sekarang ni senang je nak pisahkan kami…sogok je aku dgn drama-drama Korea or Jepun etc,terus je aku berpaling tadah…keh3..

Red rose mesti ade yg dah tahu kan yg aku ni suka melukis…walaupun takde tangan seni sangat tapi aku tetap suka mencuba..but mostly aku just meniru balik ape yg orang dah lukis coz belum ade bakat nak melukis ikut imaginasi sendiri..huhu..

Red rose kalau aku tak minat menulis takdenye aku nak membebel panjang2 kat belog ni…walaupun ape yg aku tulis tu kadang2 macam entah-hape-hape je..but I really2 enjoy expressing myself through blogging!! Rolling on the floor laughing

Red rose aku memang suka bermain-main dgn graphic & image-editing software…contohnye macam GIMP,Xara…tau sikit2 pun jadi la..walaupun aku tak sekreatif mana tapi at least aku puas sebab boleh hasilkan sesuatu dpd titik peluh aku sendiri…heeeee

 

 

Karakter : Pendiam,pemalu tapi kadang2 suka loyar buruk..

Red rose eceeceh…macam pompuan Melayu terakhir pulak..tapi itu la hakikatnye…kalau kat dlm belog ni mungkin aku macam huhahuhaahaa & tak-tau-malu-sikit tapi realitinye,aku ni memang pemalu dan pendiam…Embarrassed smile…mulut penuh dgn ketulan emas permata beb!! Eye rolling smile

Red rose tapi bila melepak dgn mereka2 yg rapat dgn aku pulak,aku memang kepoh = riuh sikit + suka meloyar buruk… Nyah-Nyah..hehh..macam dah ade double personaliti pulak.. Hot smile

 

dddd

 

okey la..that’s all…thanks pada yg sudi membuang masa baca biodata aku yg sengal ni..hehe…tapi kalau korang malas nak baca pon takpe..aku paham… Crying face

**sebarang pertanyaan @ maklumat lanjut, boleh pergi kat kaunter pertanyaan atau sila hubungi 012-3456789… Open-mouthed smile

 

(Rx : semester ni banyak melibatkan aktiviti speaking… T__________T…ouhh mampukah aku??? Thinking smile)

7 hot people like this:

Mya said... [Reply]

aww banyak info yang dapat diketahui ni huhu =)

man yusoef said... [Reply]

saya pon asal Batu Pahat.hehe

Liza Razak said... [Reply]

orang banjar jugak ek..sama dengan saya :)

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Mya
haha..semoga dpt menambah ilmu pengetahuan ye.. =P

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@man yusoef
ehhh..kite sama rupenye...haha..

MiSz fiFiEyQa said... [Reply]

@Liza Razak
more to Jawa actually..banjar cuma sikit2 je..hehe

Anonymous said... [Reply]

Hi . Boleh tak share macam mana hadiri interview masa nak further pharmacy in degree ? Really nees yout help